XXXXX

Chpde Nezaket Rüzgarları


Herkesin hoşuna gitmiş. Işıklar’ın, Değirmenci döneminden övgüyle söz ettikten sonra ilçe başkanını alkışlatmasının samimiyetine inanmak istiyor tüm partililer. Taban birleşme, işbirliği için çaba gösterirken, bu beklentideyken CHP’nin bölünmeden yıkılmayacağını bilenler de boş durmuyor.
Öfke ile kalkışların genel getirisi zarardan başka bir şey değildir. İyi düşünmek, tartmak gerekir tüm atılan adımları. Örgüt toplantılarına katılımlar her geçen gün artma eğiliminde. Yerel yönetim birinci yılını değerlendirirken, örgüt bir kez daha sahip çıkışlardaydı.
Işıklar ve ekibi basın aracılığı ile kamuoyuna, ardından da tabanına kendini anlattıktan sonra gözler Cuma günkü faaliyet raporu oylaması, görüşmelerine çevrildi. Muhalefetin değerlendirmesi üç aşağı beş yukarı belli olsa da yine de merak konusu. Gerçi aldığım duyumlara göre iktidarın faaliyet raporunu görmeden muhalefet değerlendirmesini çoktan hazırlamış bile. Ne yönde olduğunu tahmin edersiniz, gerekçelerin ayrıntıları için Cuma gününü bekleyeceğiz.

SİLİVRİ AİLE HEKİMLİĞİ’NE
HAZIRLANIYOR
İstanbul Sağlık Müdürlüğü talimatları doğrultusunda Silivri İlçe Sağlık Grup Başkanlığı da 2010 yılı Kasım ayı itibariyle Aile Hekimliği’ne geçmek için çalışmalarına başladı. Grup Sağlık Başkanlığımız, köylerde bulunan sağlık ocaklarını faaliyete geçirmek için uğraş içerisinde bulunurken, muhtarların da konuyu sahiplenmesinin önemi vurgulanmakta.

ÜMİT EĞİTİM KURUMLARI’NDAN
RESMİ AÇILIŞ
Ümit Eğitim Kurumları, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Hızır Hıklın Sok. No:3’te hizmet veren dershanenin resmi açılışını 10 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirecek. Şimdiden hayırlı olsun!

IŞIKLAR VE SABANCI’DAN
ORTAK BASIN TOPLANTISI
Uluslararası Özel Olimpiyatlar 2010 Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası Dünyada ilk kez 21-25 Nisan 2010 tarihlerinde Silivri’de yapılacak.
Dilek Sabancı’nın onursal başkanlığını üstlendiği, zihinsel engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yoluyla topluma kazandırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Türkiye Özel Sporcular Derneği, dünyada ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilecek “Uluslararası Özel Olimpiyatlar 2010 Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası” 21-25 Nisan tarihlerinde ilçemizde yapılacak.
Geçtiğimiz yıl, 30 Eylül – 04 Ekim 2009 tarihleri arasında, gerçekleştirilmesi planlanan Turnuva, yaşanan sel felaketi nedeni ile ertelenmişti. 15 ülkeden 16 takımın katılacağı Turnuva, zihinsel engelli ve engelli olmayan bireyleri aynı futbol takımları içinde buluşturarak,  kendi ülkeleri içinde ve Avrupa takımları seviyesinde yapılacak müsabakalar yoluyla zihinsel engelli bireylerin sosyalleşmesini, daha üretken bireyler haline gelmesini amaçlıyor.
Türkiye Özel Sporcular Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı’nın da katılımıyla Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar etkinlik ile ilgili 8 Nisan 2010 Perşembe, bugün Silivri Park Hotel’de saat 14.00’da ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

KIRLANGIÇIN HİKAYESİ
Kırlangıcın biri bir gün bir adama aşık olmuş. Her gün pencerenin önüne gelir onu izlermiş.
Bir gün bütün cesaretini toplamış ve adama “Hey adam ben seni seviyorum. Uzun zamandır seni izliyorum” demiş. Adam “Saçmalama sen bir kuşsun ben ise bir insan. Durduk yere sen de nereden çıktın” diye bunu içeri almamış pencerenin önünden kovalamış.
Kırlangıç yine gelmiş “Tamam seni hiç rahatsız etmeyeceğim. Sadece çok iyi dost olalım” demiş. Adam yine kabul etmemiş ve kovalamış. Kırlangıç tekrar gelmiş “Bak hava çok soğuk seninle çok iyi arkadaş olalım. Beni içeri al soğukta donacağım. Sıcak ülkelere göç etmek zorunda kalacağım lütfen beni içeri al” demiş.
Adam yine almamış, kırlangıç çok üzgün bir şekilde başını önüne eğmiş ve gitmiş. Aradan çok zaman geçmiş adam pişman olmuş. Yaz gelmiş diğer kırlangıçlara sormaya başlamış ama gören olmamış. Sonunda danışma ve bilgi almak için bilge bir kişiye gitmiş olanları anlatmış. Bilge kişi demiş ki; “Kırlangıçların ömrü altı aydır hayatta bazı fırsatlar vardır sadece bir kez elinize geçer. Değerlendiremezseniz uçup gider. Hayatta bazı insanlar vardır sadece bir kez karşınıza çıkar, değerini bilmezseniz kaçıp gider ve asla geri gelmez.”
Bir düşünün bakalım acaba siz farkında olmadan bugüne kadar kaç kırlangıç kovaladınız!

YORUM YAP