XXXXX

Chpde Neler Oluyor

CHP’de son örgüt toplantısında patlak veren sorunlar önceden, gerçekleşmesi zor olan bir müdahale ile çözülebilirdi. Ama bu fırsat yeterince değerlendirilemedi.
Siyasette birine iyilik yaptığınızda karşılığını beklerken çoğu zaman hayal kırıklığı yaşarsınız.
İyilik ile kötülüğün anlamını değiştiren bir zemin siyaset. İyi bir insan olmak normal hayatta çok iyi bir özellikken, siyasette kaybetmek anlamına gelebilir ekseriyetle.
CHP’nin iki milletvekili aday adayı arasında yaşanan tartışmaya ilçe başkanı taraf olunca mutlaka bir kesimi karşısına almayı göze alıyor demek ki.
Şahin, haksızlığa dayanamadığını haykırarak, haklı gördüğü isimden yana tavır alırken belki vicdanını rahatlatıyor ama kendisiyle farklı düşünenlerin sesinin daha yüksek çıkmasını da göze aldığını hesaba katmak zorunda.
Hüseyin Şahin, ilçe başkanlığına atanırken çok zor ve güç bir sorumluluğa adım attığını ifade etmiştim. Ne demek istediğimi şimdi daha iyi anladığından eminim. Her zaman alçak gönüllü ve duygusal oldu. Yine bu özelliklerinden dolayı ilçe başkanlığı sert eleştiriler ile değerlendirmelere tabi tutulacaktır.
CHP’de en sık telaffuz edilen beklenti nedir; Birlik ve beraberlik. Neden? Çünkü en az geliştirilen yaklaşım budur ve doğal olarak ihtiyaç bu yönde hep her şeyden daha fazla oldu. Biat kültürü yok, fikrini kendine saklama yok CHP’de. Bir kişinin 100 kişi yerine düşünme geleneği hiç yer edinemedi CHP’de edinemez de.

İki haftadır pimi çekilen bomba gibi değerlendiren aday adayları arasında kamuoyuna basın yoluyla aleni şekilde yansıyan tartışmalar ile ilgili Şahin daha ciddi bir gayret sergileseydi belki örgüt toplantısı başladığı gibi güllük gülistanlık sona erebilirdi. Sorunların çözümünü geçiştirirseniz daha da büyümesinden başka bir şey yapmış olmazsınız.
Şahin, parti içinde gidişata kapılan değil belirleyen olmalı.
Özür dilemek siyasette her zaman görebildiğimiz bir olgunluk tutumu değil. Bunun için Şahin’in yaşananlardan duyduğu üzüntüyü belirterek özür dilemesine gerektiği değeri göstermeliyiz.
Hüseyin Şahin, ilçe başkanı olarak özgüvenini sağlamlaştırmalı. İlçe başkanlığına gereken etkinliği katmak için ihtiyaç duyulan zaman, eksiklikler konusunda bundan sonrası için bahane sayılamaz.
Partisinin 6 milletvekili aday adayını bir araya getirebilirse Şahin, binlerce üyeyi toparlayabileceğini hissettirebilirdi. Bir yerde çok insan olup, birileri çalışıp diğerleri kaytarınca kavgalar da sert olur. CHP’de iktidara yaklaşım hep eleştiri üzerinden sürdürülüyor. Yüzde 60 oy oranı bile eleştirildi kısa bir süre önce buna hepimiz şahidiz.
Uzun bir aradan sonra aktif siyasette önemli bir pozisyona kavuşan Şahin toparlanmalı, üstlendiği sorumluluğun ciddiyetine uygun davranmalı. Yoksa hayal kırıklıkları ve son pişmanlıklar kimseye bir kar sağlamadığı gibi onun da yanına kar kalmayacak.
Bugün yapılan kavganın nedenleri büyük ölçüde geçmişe dayanıyor ama itiraz edenler hatalarından ne ölçüde ders çıkardıkları konusunda özeleştiride bulunmalı.

Örgüt toplantısı sadece Özcan Işıklar açısından, yararlı geçti diyebiliriz. Işıklar, çöp ihalesi ile ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini önce örgütüne müjdeleme fırsatı buldu. Huzurevi konusunu bir kez daha izah etti. Belediye girişindeki uygulamayı nihayet doğru bir dille anlatma imkanı buldu.
Toplantıya katılanların aklında olumlu gelişmelerden ziyade, her durumda kişisel konuları yüzünden kavga eden büyük mevkilere aday isimler yer edinince herkesin morali yerlerdeydi tabi.
CHP’de son yaşananları olağan karşıladım açıkçası. Her zamanki gibi şeffaf, artılar da eksikler kadar yüksek ve aleni şekilde tartışılmış. Daha da doğrusu herkes eteğindeki taşları bir güzel dökmüş. Rahatlama sağlanmıştır inşallah. Bu tartışmaların sonuçları kendisinden daha önemli bence. Bunun için bekleyip olacakları takip edelim derim.

EĞİTİM-SEN’DEN
BASIN AÇIKLAMASI
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği 8 Nisan 2011 Cuma günü saat 15:15’te Silivri Lisesi önünde üniversite sınavı hakkındaki iddialara ilişkin düzenleyeceği basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları, öğrenci ve velileri katılmaya davet etti.

YORUM YAP