XXXXX

Chpde Devir Teslimi


Beyaz masumiyettir, umuttur… Her iki duyguya da bunlara yönelik inanca da varlıklarına da öylesine ihtiyacımız varmış ki… Çocuklar gibi mutlu olduk… Karın tatlı tatlı yağışını huzur içinde izledik gün boyu…
CHP'nin kongre sürprizinin yarattığı şok etkisi hala kendini hissettiriyor. Sonuca sevinenler, üzülenler bir yana bugün devir teslim ile Selami Değirmenci resmen ilçe başkanı görevini devralıyor. CHP'de istenen huzurun sağlandığını söylemek zor. Ama meydana gelen yaraların deşilmesi de anlamsız. Herkes işine bakar, söz verdiği sorumlulukları yerine getirirse sıkıntı yaşanmayacağı gibi, belki de istemeyenlerin bile yararlanabileceği bir sürece gireceğiz.
Seçim süreci ile ilgili suçlu aramak yerine, iki elmanın yarısı olan belediye ve ilçe örgüt yönetimi birlik içerisinde, yararlı işbirliğin formülünü bulup, kazançlarını kamuoyuna hissettirmeli. Çünkü ilk genel seçimde ve sonrasında yaşanacak yerelinde belediye ve örgüt halkın huzuruna çıkıp birlikte oy isteyecek.

ATAÇ'TAN DELEGELERE
TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Erdoğan Ataç, hafta başından bu yana CHP'li delegeleri dolaşarak teşekkürlerini iletiyormuş. Kongreden önce bunları yapsaydı sonuca yansırdı. Ama kendisine yakışanı yaptı, kaybetti diye küsmek, kızmak yerine, destek verenlere (vermeyenlere) teşekkür etmek de ince bir davranış.  
Çarşı hafta başından bu yana 'Selamicilerle' dolup taşıyor. Ne kadar çokmuşlar yoksa çoğalmışlar mı desek! Neyse, Işıklar, 6 ay tebrikleri kabul etti Değirmenci'nin de birkaç ayı böyle geçer.
Çarşı yeni dönem beklentilerine ilişkin senaryoların yazılımı ile meşgul. CHP'de bir dönem biterken, başlayan için de süreç çok kolay görünmüyor. Dikkat, özen, hassasiyet ile atılacak temeller üzerine ancak iyi bir gelecek kurulabilir.
Bu arada AKP cephesi, Değirmenci'nin seçilmesinden çok mutlu. İçimden bir his bu duygunun 180 derece değişiklik arz edeceğini söylüyor nedense. Değirmenci, bu saatten sonra CHP'ye yanlış yapmaz. AKP başına gelecekleri, olup bitecekleri iyi düşünsün.

ANLAR
Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya,
İkincisinde, daha çok hata yapardım.
Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım.
Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar,
Çok az şeyi
Ciddiyetle yapardım.
Temizlik sorun bile olmazdı asla.
Daha çok riske girerdim.
Seyahat ederdim daha fazla.
Daha çok güneş doğuşu izler,
Daha çok dağa tırmanır, daha çok nehirde yüzerdim.
Görmediğim bir çok yere giderdim.
Dondurma yerdim doyasıya ve daha az bezelye.
Gerçek sorunlarım olurdu hayali olanların yerine.
Yaşamın her anını gerçek ve verimli kılan insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, yalnız mutlu anlarım olurdu.
Farkında mısınız bilmem. Yaşam budur zaten.
Anlar, sadece anlar. Siz de anı yaşayın.
Hiçbir yere yanında termometre, su, şemsiye ve paraşüt almadan,
Gitmeyen insanlardandım ben.
Yeniden başlayabilseydim eğer, hiçbir şey taşımazdım.
Eğer yeniden başlayabilseydim,
İlkbaharda pabuçlarımı fırlatır atardım.
Ve sonbahar bitene kadar yürürdüm çıplak ayaklarla.
Bilinmeyen yollar keşfeder, güneşin tadına varır,
Çocuklarla oynardım, bir şansım olsaydı eğer.
Ama işte 85'indeyim ve biliyorum...
ÖLÜYORUM...
Jorge Luis BORGES

YORUM YAP