CHP’ye 33 yeni kadın üye

CHP’ye 33 yeni kadın üye

12.09.2017 09:59:29

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94.yıldönümü, Silivri İlçe Kadın Kolları tarafından yeni kadın üye yapımı ile kutlandı...

Partinin 94'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, kutlama etkinliklerini İlçe Kadın Kollarının düzenlediği toplu üye katılım töreni ile sürdürdü. ''Kadınlar Çoğalıyor - İktidar Yoluna Yol Arkadaşlarımla Çıkıyorum'' sloganı ile başlatılan üye kampanyası çalışması kapsamında 33 kadın üyenin parti rozetleri düzenlenen törenle takıldı. 9 Eylül Cumartesi günü, İlçe Başkanlık binasında düzenlenen törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, CHP İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Ali Vural, Doruk Bulut, Saadet Gencoğlu, İbrahim Çeşmecioğlu, Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, partililer ve partiye üye olacak yeni üyeler ile yakınları katıldı.

GÖÇENGİL: İKTİDARA KADINLARIMIZLA YÜRÜYECEĞİZ
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Sayın Belediye Başkanım, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, partimizin çok değerli büyükleri, kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz. Bugün hepimizin onur duyduğu, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu olan partimizin kuruluşunun 94. yılı. Bugün hep beraber ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına çelengimizi sunduk ve 94 yılın nasıl geçtiğini duygularımızla ifade etmeye çalıştık. Bundan sonra da daha çok uzun yıllar partimiz iktidar olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olacak. Bundan hiçbirimizin şüphesi yok. Buna hepinizin çok büyük katkısı var, bu anlamda hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkemizin aydınlığa gitmesi CHP yani sizlerle gerçekleşecektir. Hafta sonu güzel bir havada bizlerle birlikte olduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyorum bu da sizlerin ne kadar yurtseven ve geleceğini düşünen kişiler olduğunuzu gösteriyor. Hepinizle gurur duyuyoruz. Bugünkü toplantımızın amacı kadınlarımızın gücünü daha da artırmak çünkü ülkemizde kadınlarımızla iktidara yürüyeceğimizi hepimiz biliyoruz. Bu mücadeleyi hep beraber sürdüreceğiz. Bugün aramızda yeni üye arkadaşlarımız var. Üye giriş törenimizi gerçekleştirmek için buradayız. Toplantımızın esas sahibi Kadın Kolu Başkanımız Elif Yılmazer'dir. Biz sadece sizlere merhaba demek ve kucaklaşmak istedik” diye konuştu.

IŞIKLAR: CHP BU ÜLKENİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR
Göçengil'in ardından parti gönüldaşlarına seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasi, insan hak ve özgürlükleri ile adaletin güçlü savunucusu olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Değerli partililerim, CHP'nin 94. kuruluş yıldönümünün anısını yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk'ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran ve ulusal birliği sağlayan partidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel miraslarıyla CHP; hoşgörü, eşitlik, saygı, adalet, uzlaşı ve bütünleşmenin çimentosudur. Devletin kuruluşunu gerçekleştiren bu partinin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tü. O günkü koşullarda tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde öncü misyonunu sancısız bir şekilde sürdüren de CHP'dir. CHP, bu ülkenin harcına çok büyük katkılar sunmuştur.

“DİN SÖMÜRÜCÜSÜ BEZİRGÂNLARIN İDDİALARI TAMAMEN ÇARPITMA VE KARALAMA”
Son dönemde partimiz, “CHP camileri kapattı, ahıra çevirdi” gibi gerçeği yansıtmayan söylemlerle istismar ediliyor. Bu iddia “cumhuriyet düşmanı” kesimin “şehir efsanesi” haline gelmiş “yalanlarından” biridir. Partimizi, itham altında bırakanlara, tarihi gerçekleri çarpıtanların hepsine verecek cevaplarımız var. Gerçeği ise şöyledir; bazı camiler savaş zamanında kapatılmıştır doğrudur ama bunun sebebi ise camilere kutsal emanetler getirilmiştir. Mübarek dinimiz İslam, din simsarlarına terk edilmemelidir.

“ÇANAKKALE RUHUNA GERİ DÖNMELİYİZ”
CHP kuruluş felsefesiyle, ilkeleriyle ve değerleriyle sadece ülkemizin tarihinde değil dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil etmektedir. Emperyal güçlere karşı verdiğimiz mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi'ni bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, çok güçlü ordulara karşı birlik ve beraberlik duygusu içinde vatan sevgisi ile kazanmadık mı? Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe mücadele ettiğimiz bu savaşta can verirken kimseye dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırımcılık yaptık mı? 350 bin can verdik, ne kadar çok sahibi varmış bu memleketin dedirttik. Hangi etnik kökene mensup olursak olalım Çanakkale'de gösterdiğimiz bu birlik, beraberlik ve dayanışmaya milletçe bugün de ne kadar ihtiyacımızın olduğunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAK OLAN CHP'DİR”
CHP, Cumhuriyeti kuran ve demokrasiyi getiren partidir. CHP, kulu kulluktan kurtarıp yurttaş yapan; halkın özgürlüğünü temsil eden; Türkiye'nin tümünü ve birliği ifade eden, insanca ve hakça mücadele eden bir partidir. Ülkemiz başladığı noktadan geriye gidiyor. Türkiye'nin geldiği noktada bir düşmanlaşma, kutuplaşma ve ötekileşme siyaseti var. Laikliğin özünde yatan budur. İnançlar konusunda tarafsızlığını koruyan bir devlet anlayışı. Allah ile kulun arasına kimsenin girmemesi gerektiğini hepimizin daha yüksek sesle seslendirmemiz gerekiyor. Ve içimizdeki hoşgörüyü, farklılıklara saygıyı, empati duygusunu arttırmayı sağlamalıyız. Büyük Atatürk'ün ana siyasetinin açık dileği her zaman; müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek olmuştur. Biz büyük bir mirasın temsilcisiyiz, bunu hiç unutmamamız lazım. Bugün Kurtuluş Savaşı döneminden çok daha büyük bir tehlike altındayız. Lozan'ı yırtıp atmak, tekrar Sevr'i getirmek isteyenlere karşı ortak bir kararlılıkla mücadele edebilmek için iktidarıyla muhalefetiyle önce kendi içimizde birlik sağlamalıyız, birleştirici bir dil kullanmamız lazım. Maalesef bugün gelecek için çok umutlu bir tablo yok. Taze bir başlangıç yapmak CHP'nin bu inancıyla mümkün. Biz kavgadan yana değiliz. Söylem dilimiz tamamıyla uzlaştırıcı, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hiçbir zaman göz ardı etmeden geleceğe dönük umutlarımızı yeşertmek istiyoruz. Ben 94 yıldır ülkemize yaptığı katkılarla bir CHP'li olmaktan gurur duyuyorum. Millî kararlılık ve bilincin değerli eseri olan aziz cumhuriyetin varlığının devamı için çalışmalarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin 94. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 94 yıldır partimize emek veren herkese saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”

YILMAZER: GERİCİ ZİHNİYETE DÜN BOYUN EĞMEDİK, BUGÜN DE KAZANIMLARIMIZIN GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, düşüncelerini şöyle ifade etti: “İyi yönetilmeyen Türkiye'de kadın olmanın ne denli zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Kadına yönelik yapılan erkek egemen baskıların, tacizlerin, işlenen kadın cinayetlerinin gölgesinde eşitlik ve demokrasi mücadelesi vermek olduğunun farkındayız. Kadının her alanda, her şekilde şiddetten korunması için yasalar ve alınan önlemler yeterli değil. Tersine yetkililer tarafından cinsiyet ayrımcılığını körükleyen, kadını kısıtlayıcı tehditkâr söylemler her geçen gün artıyor. Yeni açıklanan verilere göre sadece ağustos ayında; 27 kadın öldürüldü, 26 çocuk istismara uğradı, 35 kadın cinsel şiddete maruz kaldı, 4 kadının da yaşam tarzına müdahale edildi. Bunlar kayda geçenler, bir de geçmeyenler var. Kadını eşit yurttaş görmeyip devletin her kademesinde dile getirilmesi, yaşadığımız olumsuzluk ve kadını eve kapatmaya hedefleyen zihniyetler, mahalle baskıları bu ülkede kadın olarak yaşamayı giderek zor hale getiriyor. Ve bu ülkede kadınların yaşadıkları bu kadarla sınırlı değil. Kadınların iliklerine kadar hissettiği başka acılar da var.
Artık eskisi kadar medya da yer verilmeyen ama neredeyse her gün vatanın dört bir yanında teröre kurban verdiğimiz evlatlarımızın yüreğimizi dağlayan acıları gibi. Tarihi, kültürel, dini ve milli değerlerimizin ve bilimin yok sayıldığı eğitim sistemi ile birlikte cemaatlerin ve tarikatların elinde geleceği yok edilen çocuklarımızın acıları gibi.
İşsizliğin hat safhada olduğu, gitgide yoksullaşan memlekette çarşıda, pazarda, markette, evlerimizin mutfaklarında kendini hissettiren maddi sıkıntılar her geçen gün daha da dibe vuran ekonominin acısı gibi.
Biz bu sıkıntıları bütün ağırlığı ile omuzlarımızda hissediyoruz ve bizim yaşam hakkımızı elimizden alanlarla mücadelemizi omuz omuza sürdürerek, bu yükü birlikte göğüslemek ve çocuklarımızın geleceğini birlikte inşa etmeye kararlıyız.

“ARAMIZA YENİ KATILAN KIZ KARDEŞLERİMİZE YOLUMUZ UZUN VE ENGEBELİ GELEBİLİR”
Bu bağlamda partimizin 94. kuruluş yıldönümünde Kadın Kolları Genel Merkezimizin başlattığı kadın üyelerimizin sayısının arttırılması ile ilgili “İktidar yoluna yol arkadaşımla çıkıyorum” projesi kapsamında siz değerli yol arkadaşlarımıza bir çağrıda bulunduk. Bu çağrıya kulak verip aramızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyoruz.
Aramıza yeni katılan ve siyasetle yeni tanışan kız kardeşlerimize yolumuz uzun ve engebeli gelebilir. Ama ortak değerlere inanmak ve bu yolda mücadele etmekle aşılmayacak güçlük yoktur.

“AYDINLIK GELECEĞİ YAZAN BİZ KADINLAR OLACAĞIZ”
Şunu unutmayın ki Kadın Kolları bir yan yol, yardım derneği değildir. Kadın Kolları bu örgütün tam da ortasında omurgadır, gövdedir.
Bunun bilince ve sorumluluğu ile mücadelemize devam etmeliyiz. Bizler Türk Anasıyız! Bu millete Uğur Mumcular, Deniz Gezmişler, Mustafa Kemaller verdik. Ve ne mutlu ki bize Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisin kuran Ulu Önderimizin altı okunun altında toplandık. Ve o altı oku bir gün gelecek yüreği kirli olan hainlerin yüreğine sağlayacağız. Ve bu konuda insanca bir yaşamın yeşermesi için mücadele veren biz kadınlar başaracağız.

“9 EYLÜL 1923'TEN BERİ KANDIRMADIK, KANDIRILMADIK”
Kadın örgütü olarak aklımız, vicdanımız ve emeğimizle bedeller ödeyerek bize emanet edilen bu vatanı birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan, korkmadan ve sinmeden korumaya devam edeceğiz. 9 Eylül 1923'ten beri kandırmadık, kandırılmadık. Bizler emekleyerek yürümeyi, yürüyerek koşmayı, emek vererek kazanmayı görev edindik.

“CUMHURİYETİN TEK ZAPT EDİLMEYEN KALESİ CHP'NİN 94. YAŞI KUTLU OLSUN”
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan ve küllerinden yeniden doğan bu ülkede Cumhuriyetin, çağdaşlığın, özgürlüklerin, demokrasinin ve adaletin son günlerde de görüldüğü gibi yegane savunucusu olan, mensubu olmaktan gurur duyduğum partimizin 94. yaşı kutlu olsun.
Her zaman şükran, minnet ve özlemle andığımız başta kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm genel başkanlarımıza, bugüne kadar emeği geçen parti büyüklerime, emekçi arkadaşlarıma, kardeşlerime, Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren herkese selam olsun. Biz birlikte güçlüyüz ve siz yoksanız bir eksiğiz.”
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki CHP 94 yaşında
Sonraki » YERELDEN HABER...

YORUM YAP