XXXXX

Chp Silivriyi Toparlama Potansiyeline Sahip Bir İsim


CHP Silivri'de Aralık'ta yapılacak ilçe kongresine odaklandı. Bildik, bilmedik (Muharrem Aydoğan,Erdoğan Ataç, İlknur Sönmez, Hüseyin Şahin, İsmet Kirazpınar, Yavuz Dirik hatta Turgut Saygın gibi) isimler yine adaylık sırasına girdi. Bir yandan da CHP'nin bölünmüşlüğün mimarları yine arayış, hedeflerini gerçekleştirme, daha fazlasını elde etme peşinde. Değirmenci veya Yıldırım kanadı, Mevcut yönetime tepkili olanlar ve sürpriz çıkış peşinde olanlar! Abdullah Yıldırım ilçe örgütü üzerinde sahip olduğu etkinliği muhafaza etme amacıyla hareket ederken, bir kesim de belediyeye de uzanan bu kıskacın nüfuzunu kesme arzusunda.

Şahsi fikrim; CHP Silivri'nin belli kesimlere göre hareket edecek bir isimden ziyade dimdik kendi iradesiyle ayakta durabilecek, ayrıca örgüt tabanının azami düzeyde desteğini, taraflı, tarafsız olan çoğunluğunun itiraz edemeyeceği bir isme ihtiyacı var. Ve CHP ne kadar şanslı ki böyle bir kişiye sahip. Birden çoğunu bile bünyesinde barındırıyor.
Bugüne kadar hiç makam, mevki peşinde koşmamış, partisine her dönem, destek sunan, tüm kesimlerle barışık çünkü saygı duyulan bir değere sahip.
"İlhan kimi ima ediyor?" acaba diye meraklandınız değil mi?
Anlattığım portrenin çerçevesini doldurmak isteyenler de çıkmıştır mutlaka.
Başkaları da vardır, bundan eminim ama sözünü ettiğim kişi Hakan Sefa…
Ağır başlılığı, mütevazılığı, hırslardan arınmış yapısı… CHP'nin en kritik, zor zamanlarında partililer arasında yapıcı köprülerin mimarları arasında yer aldı. Partinin ilçede önde gelenleri bile her daim fikrine önem verdi, danışmadan, düşüncesini sormadan adım atmadı.
Genç olması, her kesime yakın olmayı başarması özellikle tabanın saygınlığını, olurunu arkasına alacak olması en önemli avantajları. Hiçbir kesimin karşısında değil, kimsenin güdümünde hareket edecek yapıda hiç değil.

Siyasette de olduğu gibi gazetecilikte de önemli olan gözünüzün önündekini görmekten ziyade derin anlamların çizdiği başarı yolunu görmektir.
Yıllardır partiye sessiz sedasız hizmet veren, ağırlığı olan, güvenilirliğine karşı kimsenin söyleyecek sözü olmayan partinin önemli virajlarında yer alan isimleri devreye sokma zamanı CHP için. Seçilmişlerin suyuna her şeye rağmen gitmeyen, inanmadıkların peşinden yürümeyeceğinden emin olunan, örgüt çıkarlarını tavizsiz koruyacak CHP'de yetişmiş bir taze kan. CHP'de şunun adamı, bunun düşmanı anlayışıyla ezber bozma zamanı. CHP Silivri'de örgütün başında olacak isme hesapsız, çıkarsız destek sunma, yıllardır güven biriktiren kişilere görev vermekten korkmama vakti. Yeri gelince iktidarı eleştirebilecek, yanlışlarını da çekinmeden söyleyecek, kimseye şirin görünme ihtiyacı duymayacak, icazet alarak hareket etmeyeceğinden emin olunan bir isim Hakan Sefa.
Sefa ilçe başkanlığına aday olmayı kabul ederse, oluşturacağı yönetim konusunda da görmeden, bilmeden doğru seçim yapacağından çok fazla kuşku duymuyorum. CHP, alışılagelmiş klişelerini yıkmalı, kabuğunu kırmalı Silivri halkının kendisine verdiği iktidar ödülüne layık bir davranış içerisinde ciddi bir örgüt çalışması ile kendisine sunulanı hak ettiğini ispat etmeli.
CHP'nin Silivri'de iyiliğini düşünüp de Hakan Sefa'ya hayır diyecek bir isim düşünemiyorum. İtiraz sesleri mutlaka yükselir o kesimlere iyi bakın. CHP'nin başarısına kendi kişisel istikballerini tercih edenlerden farklı ne göreceksiniz merak ediyorum.
CHP’den yapılacak kongre ile ilgili açıklama geldi; “21 Ekim 2009 Çarşamba bugün saat 10:00'da üye listeleri askıya çıkartılacak olup 27 Ekim 2009 Salı günü saat 18:00'de askıdan indirilecektir. Üyelerimiz askı süresince ilçe binasına gelerek listelerden isimlerini kontrol edebilirler”.
Dün akşam Selami Değirmenci, Hüseyin Şahin gibi isimlerin katıldığı ve Abdullah Yıldırımın da iştirak ettiği bir yemek gerçekleşti. Ayrıntılar yarın...

METRUH BİNALAR
BALİCİLERİN İSTİLASINDA
Kaderine terk edilmiş çokça bina, şehir merkezine çokça da yakın olmakla birlikte balicilerin istilasına uğramış durumda. Yarım kalan inşaatlar, boşaltılmış binalar vs. Bu durum çevrelerinde ikamet eden sakinleri son derece tedirgin etmekle birlikte toplum huzuru ve güvenliği açısından da tehlikeli bir durum. Emniyetin personel yetersizliği, fiziki şartların eksikliği bir yana Silivri'nin büyüyen yapısı ve sorunları diğer yanda. Çözüm için bu alana eğilme vakti geldi de geçiyor bile. "Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" mantığı ile bugün göz yumduğumuz eksiklik sonuçları kapımızı ne zaman çalar Allah bilir. İnşallah çalmaz ama ne sonuçları ne de yaşanacaklar zerre kadar olumlu bir şey vaat etmiyor. Bunun için sadece Emniyet'ten de beklemek doğru değil. Vatandaşlık sorumluluklarımızdan hareketle duyarlı olalım! 

YORUM YAP