CHP’NİN YENİ DÖNEM YILDIZI: “Size hak veriyoruz!”

CHP’NİN YENİ DÖNEM YILDIZI: “Size hak veriyoruz!”

9.12.2019 10:24:54

Melih Yıldız, üslubu, tespitleri ve duruşu ile yeni dönemde CHP Grubunda ve politikaları üzerinde etkisini hissettiriyor.

Aralık Meclisinde AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas'ın eleştiri bombardımanı ile sarsılan CHP'den sırasıyla Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu söz aldı.
Yıldız'ın yeni dönem ile birlikte iyice belirginleşen nezakete davet üslubu ve toparlayıcı yaklaşımı son oturumda da kendini hissettirdi. Sözde değil, özde tutumu, yerine göre hazır cevaplılığı da dikkat çekiyor. AK Parti'den gelen suçlamalara misilleme yerine, ki istesene neler söylenebilirdi, Yıldız'dan hassasiyet uyarısı “Burada neyin kavgasını veriyoruz? Hepimizin paydası Silivri ve İstanbul. Birbirimizi rencide edici sözlerden lütfen çekinelim” ifadeleriyle geldi. Devamında herkes bu hususta da fikir birliğine vardı zaten.

“ESAS KONUMUZ SİLİVRİ”
“Burası Silivri, İstanbul Büyükşehir Meclisi değil. Silivri'nin acil çözüm bekleyen birçok sorunu, projeleri var. Biz bunları konuşacağımız yerde 3 aydan beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kilitlendik” diyen Yıldız, “Genel siyasetle ilgili eleştiri yaptığımız zaman tepki gösteriyorsunuz ama kendiniz Büyükşehir'le alakalı her türlü eleştiriyi, yüklenmeyi yapıyorsunuz” diye sitemini dile getirdi ve İBB'yi ilgilendiren konuların oradaki oturumlarda ifade edilmesini önerdi.

“AK PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZ KAOS İÇİNDE”
Yıldız'dan asıl can alıcı tespit sonda geldi “Ama şunu da anlayabiliyorum. AK Partili arkadaşlar kendi içlerinde bir kaos içerisindeler. Silivri'de iktidarsınız desek değilsiniz arkadaşlar, muhalefet hiç değilsiniz, e Büyükşehir'de muhalefetsiniz, bir tek genel siyaset kaldı elinizde. Bu haykırışlarınızı, bu çabanızı anlıyoruz. Size hak veriyoruz ama lütfen biraz daha hassas olun.”

CHP GRUBUNUN PARLAYAN YILDIZI
Yıldız'ın AK Parti ile ilgili şahane tespitinden yola çıkarak CHP'nin konumuna dair de doğru bir farkındalık içinde olduğunu düşünmek için güçlü sebeplerimizin temelleri bir bir atılıyor. Sadece durum değerlendirmeleri açısından değil yaklaşım ve duruşu itibarıyla da Yıldız, önümüzdeki dönem CHP'nin Silivri siyasetine yön verecek ve şekillenmesini sağlayacak isim ve rakipleriyle bu hususta arayı açan olarak belirginleşiyor; tarihe not düşmüş olalım.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP