CHP’nin en genç aday adayı; Şahin Dirik

CHP’nin en genç aday adayı; Şahin Dirik

28.10.2018 11:24:03

CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Şahin Dirik, CHP'den Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığına başvurdu.

Dirik, konuyla ilgili görüşlerini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

ŞAHİN DİRİK KİMDİR?

CHP'den Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığına başvuran Dirik'in açıklaması aynen şu şekilde: “Bu açıklamaya beni tanımayanlar için kendimi tanıtarak başlamanın en doğrusu olduğunu düşündüm. Adım Şahin Dirik. 1995 doğumlu, 23 yaşındayım. Doğduğumdan beri Silivri'de ikamet ediyorum. Siyasete CHP lise komisyonlarında başladım. 2015'te CHP Silivri Gençlik Kolları yedek yönetim kurulu üyeliğine, 2017'de CHP Silivri Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevine seçildim. Bu güne dek alan çalışmalarından sandık görevine kadar pek çok konuda partimize hizmet ettim, etmeye de devam ediyorum. Kendimi partimizin aktif çalışan neferlerinden biri olarak tanımlıyorum. 2018'in Haziran ayında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ortaklaşa açtığı Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimime başladım. Ayrıca bir yandan da İstanbul Üniversitesi'nde ikinci lisans eğitimim olan Sosyoloji (toplum bilimi) bölümünde eğitimime devam ediyorum. Eylül 2018'den beri Özel Silivri Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Temel Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bunların dışında 2016 yılından beri de Silivri'mizin yerel gazetelerinden Hürhaber'de de düzenli olarak köşe yazıyorum.

“MAKAMA DEĞİL HİZMETE TALİP OLDUĞUMU EN BAŞTAN BELİRTMELİYİM”

Beni uzaktan, yakından tanıyan hemen, hemen herkesin bildiği gibi siyaset yıllardır ilgimi çeken bir alan olagelmiştir. Özellikle yerel siyasetçilik bağlamında insanlara hizmet götürebilme, onlara nispeten de olsa daha rahat bir yaşam vaat etme ve mutluluk verme fikri beni cezbediyor. Bu yüzden makama değil hizmete talip olduğumu, hatta tüm adaylar için olması gerekenin bu olduğunu da daha en baştan belirtmeliyim.

“GENÇLER MUTLAKA MECLİSTE TEMSİL EDİLMELİ”

Aslında (en azından bu dönem için) meclis üyeliği gibi bir niyetim yoktu, her şey çok hızlı gelişti. Mevcut meclis üyesi aday adaylarımız arasında gençlerin dikkat çekici bir azınlıkta olduğunu gördüğümde burada bir yanlış olduğunu, gençliğin mutlaka mecliste temsil edilmesinin gerekliliğini düşündüm. Kendi kendime “O eksik parça neden ben olmayayım ki?” dedim. Bu konuda bana en büyük cesareti ve ilhamı veren ise değerli ağabeyim Bora Balcıoğlu'nun Belediye Başkan Aday Adaylığı çıkışıyla gösterdiği cesaretidir. O, gerek düzgün karakteri, gerek iradeli siyasi duruşu, gerekse genç yaşında kazandığı başarılarıyla her konuda kendime örnek aldığım bir büyüğüm. Silivri'de sokağa çıkıp hangi siyasi görüşten insanla konuşursanız konuşun Bora Balcıoğlu'nu sevmeyen bir Allah'ın kulunu zor bulursunuz. Günümüzde böyle bir insan, böyle bir siyasi olabilmek her ne kadar ütopik gözükse de, Bora ağabeyim bize bunun hala mümkün olduğunu gösterdi. Ne mutlu ona...

Yine beni tanıyanların bileceği üzere bu güne kadar hep koyu bir CHP destekçisi olageldim ve her adımımı partimin çıkarlarını gözeterek adım attım. Bu güne kadar CHP Gençlik Kolları'nın bir neferi olarak siyasi mücadeleme devam ediyordum ancak artık yerel yöneticilik, belediyecilik boyutunda bir siyasi olmaya hazırlandığımdan dolayı daha tarafsız, daha saydam, parti, etnik köken, dini görüş ve bunlar gibi bilumum farklılığa asla bakmaksızın hizmet etmem gerektiğinin de bilincindeyim. Yaşım henüz genç ve belediye meclisinde gençleri temsil etmek üzere adayım. Elbette ben CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biri olan bu şanlı partinin meclis üyesi olmaya talibim ancak özellikle belediye meclisimizde temsil edilmeyen partilerin gençlerini, onların arzu ve beklentilerini temsil etmeye de adayım. Ben aslında Silivri'nin tüm gençlerinin sesi olmaya adayım. Gençliğe bir şans verin! Ben Silivri'nin ve belki de İstanbul'un bu güne kadar gördüğü en genç belediye meclis üyesi olmaya varım!” 

 

  1. Fatmagül Öztürk Fatmagül Öztürk

    Süper , bu genç oğlanı okurken gözlerim yaşardı yaaaaaa , işte Silivriye böyle gençler çooooook gerek. Arkanızdayiz çocuklar.

YORUM YAP