CHP’li vekilden dış politika eleştirisi

CHP’li vekilden dış politika eleştirisi

25.09.2017 09:53:05

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidarın dış politikasını 'Reza Modeli' olarak yorumladı.

Ülke gündemini değerlendirmek üzere Silivri CHP İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye'nin dış politikası hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde dün saat 11.00'da ilçe binasında gerçekleşen toplantıya; Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Arzu Yalçınkaya, CHP eski İlçe Başkanlarından Abdullah Yıldırım ve partililer katıldı.

“DIŞ POLİTİKAMIZ ALDI VERDİ PARA ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR”
Hükümetin izlediği dış politikayı eleştiren Tekin, “Geçtiğimiz gün iktidar medyası gazetelerine baktım, eleştirilerin bir kısmına katılarak söylüyorum; Amerika'nın dış politika uygulamalarını acımasızca eleştirdiler hatta daha ileri giderek terör örgütleriyle ilişki kurup bizimle ilişki kurmadığı konusunda sitemleri var. Rusya'ya gidiliyor, Putin'le iyi ilişki kurmak için S-400 (füze savunma sistemi) alınıyor. Amerika ile ilişki kurmak için bilmem kaç milyar dolarlık, bilmem ne alınıyor. Son olarak “başarılı” geçen ABD Başkanı Trump'ın görüşmesinin ardına baktık ki, Türk Hava Yolları ile 12 milyar dolarlık bir uçak antlaşması yapılmış. İktidarın uyguladığı tam anlamıyla Reza modeli. Yani biz dış politikamızı aldı verdi para üzerine mi inşa edeceğiz? Türkiye'de dış politika konusundaki sıkıntıların hangi boyutta olduğu hepimiz biliyoruz.

“UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI”
CHP olarak gerek Ortadoğu'daki gerekse de Avrupa'daki sorunlarla ilgili Amerika, Rusya dahil olmak üzere geçmiş dönemdeki dış politikamızı incitecek, bu çizgiden çıkacak bir dış politikanın hem Türkiye hem de kendileri açısından büyük bir felaket olabileceğini binlerce kez söylememize rağmen bize verdikleri cevabı biliyorsunuz; “Biz küresel bir ülke olduk!” Küresel ülkenin şimdi nasıl bir kümesel ülke haline geldiğini de son dış politikada hep beraber görüyoruz.” dedi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Gürsel Tekin’den manidar soru!

YORUM YAP