CHP kongrelerine devam kararı

CHP kongrelerine devam kararı

6.12.2017 09:59:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın Pazar zirvesinden kongre sürecine ilişkin devam kararı çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'nin İstanbul'daki il ve ilçe kongreleri Cumartesi günü durduruldu. Pazar günü yapılması planlanan ve hazırlıkları haftalarca süren CHP Silivri İlçe Kongresi de aynı süreçte iptal edildi.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazısında "CHP İstanbul il ve ilçelerinde yapılacak olan, il-ilçe olağan genel kongreleri dahil kongre süreci durdurulmuştur" ifadesi kullanıldı.
Pazar günü CHP Genel Merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, edinilen bilgilere göre önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüştü ardından bu görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İl sekreteri Hakkı Sağlam da dahil oldu. Ankara'daki kritik toplantı sonucunda İstanbul'daki kongrelerin kaldığı yerden devam etmesi kararı çıktı.
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yakın çevresine çok demokratik bir ortamda yapılan kongre sürecinin devam kararından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “CHP İçerisinde kavga arayanların hevesi kursaklarında kaldı. Bunlar bir kavganın değil CHP'de var olan uzlaşı kültürünün daha gelişerek yansımasıdır” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP