CHP GENÇLİĞİNDEN 15 TEMMUZ AFİŞLERİNE TEPKİ: Bu afişleri hazırlayanlar Türk milletinin baş düşmanıdır

CHP GENÇLİĞİNDEN 15 TEMMUZ AFİŞLERİNE TEPKİ: Bu afişleri hazırlayanlar Türk milletinin baş düşmanıdır

14.07.2017 09:43:25

CHP Silivri Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olan “15temmuzetkinlikleri.com“ internet sitesinden yayınlanan afişlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal itibarını ve imajını zedelediğini öne sürdü.

Türkiye 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin birinci yıldönümünde hayatını kaybeden şehitlerini anıyor. Bu kapsamda bir hafta boyunca sürecek etkinlikler için hazırlanan ve “15temmuzetkinlikleri.com” web sitesinden yayınlanan afişler ise tartışma çıkardı. Hazırlanan afişlerde askerlerin yenik, ezik, çaresiz görüntülerinin kullanılmasının Türk Silahlı Kuvvetlerini küçük düşürdüğünü iddia eden CHP Silivri Gençlik Kolları, 15 Temmuz afişlerinin Fethullahçı Terör Örgütü'ne değil Türk ordusuna hakaret ve saldırı anlamına geldiğini bildirdi. CHP Gençliği, darbeci askerlerle Türk askerinin ayrı tutulması gerektiğini belirterek sosyal medyadan sert eleştirilerde bulundu.

“TERÖRİST KÖPEKLER TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MENSUBU OLARAK GÖSTERİLEMEZ”
Yapılan yazılı açıklamada, “Hiçbir güç Türk askerini bu şekilde küçük düşüremez. Bu afişleri hazırlayanlar kesinlikle Türk milletinin baş düşmanıdır. Bu afişlerin Türk Silahlı Kuvvetlerini, Türk askerini itibarsızlaştırılmak ve aşağılamak için yapıldığı apaçık ortadadır. Halka ateş eden asker kılığına girmiş terörist köpekler Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak gösterilemez. Sırf 15 Temmuz'u övüp abartacağım diye hazırlanan bu afişler, aslında Türk Silahlı Kuvvetlerine olan bakışı, itibarı ve nefreti göstermektedir. Bu nefreti, 15 Temmuz'u yaratanlar senelerdir bu itin, ‘hocaefendim hocaefendim' diye eteğinin altından çıkamayanlar, bu ülkenin her birimine bu şerefsizin planlı olarak sızmasını sağlayan zihniyettir. Gerçek hainlerin kim olduğunu herkes biliyor. Ama şu anda gerçek hainler kandırıldık diye her yerde rol kesip vatan kurtardıklarını zannediyor” denildi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP