CHP’den Türk Tabipler Birliğine destek

CHP’den Türk Tabipler Birliğine destek

18.09.2020 11:49:20

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü Türk Tabipler Birliği'ne destek olmak amacıyla İstanbul Tabipler Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı'yı ziyaret etti. Berker Esen ziyaret sonrası sosyal medya hesaplarından açıklama yayınlayarak Devlet Bahçeli'yi sert bir dille eleştirerek Türk Tabipler Birliği'ne destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği hakkındaki açıklamalarının ardından CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür ve Kadın Kolları Başkanı Derya Erdim İstanbul Tabipler Odası Silivri Temsilcisi Dr. Fethi Bozçalı'yı ziyaret etti. 

Başkan Esen ve ekibi gerçekleştirdikleri ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türk Tabipler Birliği'nin yanında olduklarını dile getirdi.

ESEN, BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDI

Esen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Silivrililer ve Fedakâr Doktorlarımız,

Halk için söyleyecek sözü üretecek projesi olmayanların boş laf üretip millete saldırarak yarattığı polemiklerle gündeme gelme hastalığı hepimizin malumudur. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipler Birliği hakkında yaptığı açıklamada bunun bariz örneğidir.

“HEKİMLERİ KARŞISINIZA ALMAK BU SÜREÇTE ZARARDAN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEZ”

Türk hekimleri, tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates'ten, Bergamalı Galenos'tan bu yana binlerce yıldır halk için hekimlik yapmaktalar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin” sözleriyle Türk hekimlerine ne kadar güvendiğini belirtmiştir. Bahçeli'nin fütursuzca “illete dönen tabipliğin yüz karaları” olarak tanımladığı doktorlar ve meslek örgütleri memleketimizin yüz akı insanlardır. Bahçeli'ye çağrımız halk sağlığı için canı pahasına mücadele eden hekimleri karşısına almak bu süreçte ona zarardan başka bir şey getirmez. Bahçeli illet arıyorsa her şeyi bölmeye parçalamaya baskı altına almaya çalışan istibdat rejimine baksın. Bu millet için asıl illet de zillet de tek adam rejiminden istibdat düzeninden başka bir şey değildir!

“DALINDAN KOPAN YAPRAĞIN KADERİNİ RÜZGÂR BELİRLER”

Baroların bölünmeye çalışıldığı gün söylemiştik, yine söylüyoruz! Yönetemediğiniz için sizlere muhalefet eden her meslek örgütünü kapatmaya çalışarak sadece diktatörlüğünüzü ayyuka çıkarıyorsunuz! Sarayın isteklerine paralel olarak önce barolar şimdi de Türk Tabipler Birliği, sırada eczacılar odası, TMMOB ve daha fazlası mı var?! MHP Genel Başkanı unutmasın ki dalından kopan yaprağın kaderini rüzgâr belirler! Bugün tek adam ve istibdat rejiminden yana esen rüzgâr yarın elbet halkın örgütlü mücadelesinden yana esecek!

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDA OLMAK BİZİM SİYASİ ANLAYIŞIMIZIN BİR GEREĞİDİR”

Milletçe zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde toplumu kutuplaştıracak her söylemden kaçınılmalıdır. Böyle bir pandemi sürecinde hekimlerin meslek örgütünü hedef almak ve tehdit etmek büyük sorumsuzluktur. Bu saldırılara karşı kamuyu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getiren Türk Tabipleri Birliği'nin ve halkın sağlığı için canı pahasına mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olmak bizim siyasi anlayışımızın bir gereğidir.”

 

YORUM YAP