CHP’den 5 önerge

CHP’den 5 önerge

8.09.2020 11:00:20

 CHP Grubu Silivri Belediyesi Eylül Meclisine 5 önerge ile vatandaş taleplerini gündeme taşıdı.

Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül oturumunda CHP 5 önerge sundu. Süheyl Kırkıcı, Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız, Doruk Bulut, Mehmet Yönet, Lütfü Vardar, Bilal Ermiş, Ömer Ercan, Elif Yılmazer, Abdulcebbar Doğan, Fevzi Arslan, Gökhan Yonat ve Ersin Taşkın imzalı önergeler aynen şu şekilde:

MEYDANLARDA DEZENFEKTE

“Son zamanlarda Covid-19 virüsünün artış göstermesi sebebi ile, meydanlarda dezenfekte yapılmadığı, vatandaşlarımızın bize yaptığı şikayetler ve gözlemlerimizle tespit edilmiştir. Meydan dezenfekte çalışmaları ile ilgili önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini ve tarafımıza yazılı olarak cevap verilmesinin saygılarımızla arz ederiz.

PARK VE MEYDAN ÇİMLERİNİN BAKIMI

Halkımız tarafından, tarafımıza yapılan şikayetler neticesinde de anlaşılıyor ki, park ve meydan çimlerinin bakımı yapılmamakla birlikte, çimler kuruma aşamasına gelmiştir. Halkımızın sıklıkla ziyaret ettiği, park ve meydan WC'lerinin eksikliği, olanların atıl durumda olduğu gözlemlenmiştir. Yukarıda belirttiğimiz eksiklikler ile ilgili tarafımıza yazılı olarak cevap verilmek üzere önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz.

ÇELTİK MAHALLESİNDE BULUNAN, ÇANTA CADDESİ İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Silivri İlçesinin Çeltik Mahallesinde bulunan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda, Çanta Caddesi isminin Atatürk Caddesi olarak değiştirilmesini, gereği için önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini ve tarafımıza yazılı olarak cevap verilmesinin saygılarımızla arz ederiz.

ÇELTİK MAHALLESİNDE BULUNAN, SİLİNECEK SOKAK İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

Silivri Çeltik Mahallesinde bulunan Silinecek Sokak isminin vatandaşlarımız tarafından değişikliği talep olup, Silinecek Sokak isminin Başkanlık makamının uygun gördüğü bir isimle değişiklik yapılması önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini ve tarafımıza yazılı olarak cevap verilmesinin saygılarımızla arz ederiz.

1975 YILINDA ŞEHİT OLMUŞ YUSUF AKTAŞ İSMİNİN CADDEYE VERİLMESİ

Silivri İlçemizin Yolçatı (Köyü) Mahallesinde doğmuş, büyümüş ve askerde şehit olmuş Yusuf Aktaş isminin, Bahar Caddesi ile değiştirilerek, Şehit Yusuf Aktaş Caddesi olarak değiştirilmesini talep ederiz. Yukarıda belirttiğimiz cadde isminin değişikliği önergemizin Başkanlık Makamına havale edilmesini ve tarafımıza yazılı olarak cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.”

İSİM DEĞİŞİKLİKLERİ HAKKINDA BAŞKAN BEY ÖNERİDE BULUNDU

CHP'nin tüm önergeleri yanıtlanmak üzere Başkanlık Makamına oybirliğiyle havale edilirken, Başkan Volkan Yılmaz özellikle cadde ve sokak isim değişikliğine yönelik talepler ile ilgili İsim Tespit Komisyonu'nun muhtarlar ile beraber ayrıntılı bir çalışma yapması ve uygun bulunmayan isimlerin bir seferde görüşülerek değiştirilmesinin sağlanması önerisini getirdi.

 

 

YORUM YAP