CHP’deki ihraç krizinin yankıları devam ediyor

CHP’deki ihraç krizinin yankıları devam ediyor

15.07.2019 12:51:09

31 Mart seçimlerinde Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Doğay Özer, süreç hakkında düşüncelerini paylaşırken olağanüstü kongre çağrısında bulundu.

Doğay Özer, partisi CHP'de yaşanan ihraç kaosuyla ilgili olarak, “Zamansız bir çıkış” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından olağanüstü kongre çağrısında bulunan Özer, “Her bir örgüt üyesinin örgütsel değerleri kadar, bireysel değer yargıları, görüşleri, belirli olaylar karşısında tavırları vardır. Belirli konulardaki reaksiyonların örgüt içinde tartışılmaması, fikir beyan hakkı verilmemesi, gündeme alınmamasının, bu ortamın yaratılmamasının da bu sonuçları doğurabileceği unutulmamalıdır. Bu tartışmaların kongre sonrasına bırakılması, bu sürecin bir an önce sonuçlanması, örgütümüz üzerinde erozyon yaratmaması, örgütümüzün Silivri'mize karşı sorumluklarının bir an önce yerine getirilebilmesi adına her Silivri CHP üyesini şahsım adına olağanüstü kongre ortamı hazırlanmasına davet ediyorum” diyerek karara tepki gösterdi.

“TÜM SORUMLULUĞU ONLARA ATMAK KOLAYCILIĞA KAÇMAKTAN ÖTE DEĞİLDİR”
Herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilme hakkını savunacağını vurgulayan Doğay Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlçemizde son günlerde yaşanan, ilçe seçimi sonucunda muhalefette kalarak başlayan ve bugüne kadar gelinen süreçte örgütümüz ve yönetimimiz başarılar ve talihsiz sonuçlar almıştır. CHP örgütündeki tanıdığım ve tanımadığım birçok yoldaşın ihraç savunmalarının istemek adına taraflarına tebligat gittiğini öğrendim. Bu kongre öncesi alınmaması gerektiğine inandığım kararın zamansız yapıldığına inanıyorum. Örgütteki bazı fertlerin davranışlarını önceden kestirmek, kişi ve toplum kültürünün bilincinde olmak, bilgi, ahlak, gelenek, norm, değer ve benzeri alışkanlıklara sahip her bir üyemizin basit bir şekilde farklı bir kimlik oluşturarak ötekileştirmek, tüm sorumluluğu onlara atmak kolaycılığa kaçmaktan öte değildir.

“ŞAİBEYE YER BIRAKMAMAK ADINA MEVCUT YÖNETİMİN GÜVENOYUNU ALMASI GEREKİR”
Örgütteki üyelerimizin doğal etkileşimi sonucunda, yılların vermiş olduğu lakap, ünvan, görevlerde düşünüldüğünde gönlümüzde yer eden kardeşlerimiz, büyüklerimizin işlediği bir suç varsa ortaya konmalı, her bir eylem örgütte tartışılmalıdır. Bu sürecin şaibelere yer vermemek, büyük problemler yaratacak ve örgütümüze zarar verecek adımlar dikkatle atılmalı ve bu süreci sağlıklı yürütmek adına, mevcut yönetimin derhal güvenoyu alması, bağımsız bir örgüt yapısı sonrasında yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu eylemlerle suçlanan bazı üyelerimizin aynı zamanda eski yöneticiler de olduğu unutulmamalıdır. Aksi takdirde; mevcut yönetimin kendi ilçe örgütüne adaletsiz davranan bir yönetim olarak tarihte yerini alabilir.

“CHP'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU TABLODAN ÇIKIŞ YOLUNUN TOPLANACAK BİR KONGRE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Her bir örgüt üyesinin örgütsel değerleri kadar, bireysel değer yargıları, görüşleri, belirli olaylar karşısında tavırları vardır. Belirli konulardaki reaksiyonların örgüt içinde tartışılmaması, “Fikir beyan hakkı” verilmemesi, gündeme alınmamasının, bu ortamın yaratılmamasının da bu sonuçları doğurabileceği unutulmamalıdır. Bu tartışmaların kongre sonrasına bırakılması, bu sürecin bir an önce sonuçlanması, örgütümüz üzerinde erozyon yaratmaması, örgütümüzün Silivri'mize karşı sorumluklarının bir an önce yerine getirilebilmesi adına her Silivri CHP üyesini şahsım adına olağanüstü kongre ortamı hazırlanmasına davet ediyorum.” Haber Merkezi

YORUM YAP