XXXXX

Chp De Önemli Toplantı

CHP Silivri İlçe Merkezinde cumartesi akşamı önemli bir toplantı yapıldı. Parti yetkilileri, belediye başkanı, yardımcıları ile meclis üyeleri bir araya gelerek birlik mesajı verdi. Tabi toplantının başlangıcı ve değerlendirmeye alınan sıkıntılar nedeniyle biraz sancılı başladı. Yerel yönetimin önemli yatırım ve hizmetlere imza attığı ancak bunların yeterince anlatılamadığı masaya yatırıldı. Selimpaşa’ya yapılan önemli hizmetlere rağmen yaşanan oy kaybı artışıldı.
CHP’liler Özcan Işıklar’a destek konusunda uzlaşırken, aralarındaki kırgınlık ve küskünlüklere son vermeyi kararlaştırdı. Birinci dönemin kalfalık olduğu, Işıklar’a 2. Dönem için şans tanınması gerektiği konusunda anlaşma sağlandı.
Ataması yeni yapılan gençlik kolları değerlendirilen bir başka konu oldu.
Sonuç itibariyle uygulamada nasıl gerçekleşir şimdilik belli değil ama CHP’liler eteklerindeki taşları döktükten sonra Işıklar’a destek ve kendi içlerinde birlik konusunda uzlaşmaya vardı.
Yerel seçimlere birlik ve beraberlik içinde gitme kararlılığını vurgulayan CHP’liler bu konudaki engelleri de bertaraf etme konusunda anlaştı.

YILMAZ KANDEMİR NE
YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
Birkaç ay öncesi yaşanan gerilim ve çalkantıların ardından son birkaç haftadır Yılmaz Kandemir’in sergilediği tutumlara bakınca aklının karışmasına mani olabilen çok az kişi vardır. Birçoğu bu soruyu bana da yöneltiyor “Ne oldu Kandemir’in durumu” veya kendisini halka palamut ve meyve dağıtırkenki hallerini görenler “Ne yapmaya çalışıyor?” diye soruyor… Kandemir’in işine akıl sır erdirmek bana kalmadı ama konuyla ilgili düşüncelerimi naçizane paylaşayım belki kendi gözlemlerinizi ve merak ettiklerinizi bir nebze de olsa aydınlatmaya faydası olur.
Kelle alma merakı içerisinde istifa restini hoyratça ve suyunu çıkartırcasına kullandığı için kamuoyunda bozulan imajını bence düzeltmek istiyor Kandemir.  Belediye veya parti içerisinde bu konu biraz zor görünüyor ama halk üzerindeki et-kisini sevimlilik ile destekleyince başarı şansını arttırdığının farkında başkan yardımcısı. Halka hizmet eden, onun sahiplendiği kişiler siyasette de seçimle kazanılan her süreçte de önemli bir avantaja sahip olurlar. Siyasi birçok hatanız olmasına rağmen halk desteği arkanızda olduğu sürece çıkış şansınız her zaman olur.
Kandemir’in Özcan Işıklar ile çalışmaya bayıldığını ve işbirliğini sürdürme konusunda çok meraklı olduğunu sanmıyorum. Hatta bu duygunun karşılıklı olduğunu bile söylemek mümkün. Ama kişisel bakımdan, kendisini sevip sevme-menizden bağımsız olarak Yılmaz Kandemir’in siyaseten ve Silivri’de belli bir değer ve ağırlığı olduğunu kabul etmek zorundayız. Kandemir, Silivri sevdasını farklı bir alanda gösterme girişimiyle doğru bir yaklaşım içerisinde bence. Halkın desteği, siyasette kazanmak için tek olmazsa olmazdır. Mevcut belediye kadrosunda halkla yakın ilişki kurma konusundaki tutukluluğun yarattığı eksikliği Kandemir fark etti ve kendi boşluklarını bununla dolduruyor. Bir taşla iki kuş vurma konusunda emin adımlarla ilerliyor.
Kandemir’in Işıklar’a ve iktidardaki mevcut ekibe verdiği zararı günlerce tartışırız ama tamamladığı alanların varlığını da inkâr edemeyiz.
Kandemir, önümüzdeki dönem için siyasete devam etme durumunu bir başkasının değil halkın inisiyatifine bağlayarak, kendince doğru bir yatırım ve yaklaşım içerisinde. Belediye başkanı olamaz ama başkan yardımcısı olarak kalma konusunda kararlı bana göre… Bunun için de eksilerini artıya dönüştürme derdine düştü. Belediyede kelle avcılığının, halk ile iç içe olmayla değişen Kandemir, bozulan imajını düzeltmek istiyor.
Burum bence bundan ibaret.

Haberin devamı 03.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP