XXXXX

CHP’de hazırlık, AK Parti’de aday titizliği


Hafta sonu pek çok noktada sürüyle göz etmeye hazırlanan kuşları görenler yazın sonuna geldiğimizi fark etmiştir. Havaların sıcaklığı, gündemin sükûneti de çok yakında tersine dönmeye aday gelişmelere gebe.
Selami Değirmenci-Özcan Işıklar çekişmesi aday adaylık süreciyle birlikte yeniden CHP kulislerinde belirleyici bir konum almaya başlıyor. Abdullah Yıldırım’ın aday adaylığına Değirmenci ve Yılmaz Kandemir’in nezaket icabı sunduğu katılım desteği dikkat çekti.
CHP’nin bütün aday adaylarının Işıklar aleyhine birleşmesi seçilmiş belediye başkanı için pek hoş bir referans oluşturmayacak olsa gerek. Hüseyin Şahin’in Değirmenci ile yakınlaşma girişimleri içiresinde olduğu duyumunu alıyorum.
Bir hikâye vardı tamamı aklımdan çıkmış; Altına dair… Yokluk ve sefalet içinde bir ekmeğin, bir altından daha çok değeri ve ederi olduğunu anlatıyor. Altını kıymetli kılan insanların onun karşılığını alacağı koşullara sahip olmaktır. Bir dağın tepesinde kese dolusu altınınız da olsa onların karşılığında alacağınız parayla sahip olacağınız ekmek ve yiyecek imkânınız yoksa kıymeti kalmaz. Ama altın yerine biri size o yokluk ve mahrumiyet koşullarında yiyecek bir lokma ekmek teklif etse daha kıymetli bir şey vermiş olur.
CHP’nin şöyle bir avantajı olabilir; adaylık sürecini seçimlerden ne kadar önce tamamlarsa yaralarını sarması o kadar mümkün olur. Burada beklentileri gerçekleşmeyenlerin başka yönlere gitme olasılığı da var tabi. Ama zaten gidilecek yerler de çoktan kapılmış olacağından, bu tehlike de en aza indirilmiş olur.
Son olarak Abdullah Yıldırım, belediye başkan aday adaylığını ilan etti. Destek için gelen isimler arasında Hakan Sefa’nın yer alması dikkat çekti. CHP’nin ilkeli isimlerindendir. İnandığı şeylerden kolay kolay taviz vermez. Yıldırım’ın yanında olması da tam da bu tutumunun sonuçlarından biriydi tahminimce.
***
AK Parti’de aday adayı sayısı çok daha fazla ve yüksek rakamlarla telaffuz ediliyor. Yine de yiğitlerin meydana çıktığını görmek gerek… Meydana çıkma yolunda vazgeçenler olur, karar değişikliği yaşayanlara şahit oluruz kim bilir?! AK Parti’nin İBB adayını Ekim’de açıklamasına kesin gözüyle değerlendiriyor. İlçe belediye başkanları için Şubat ayının bekleneceği de söyleniyor. AK Parti belli ki seçim çalışmalardan ziyade adayı doğru seçme konusunda epey titizlenecek.
31 Ağustos’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Domates Festivalinde Silivri’de görmeyi bekleyen ve Işıklar’ın adaylığını açıklaması ile ilgili tahmin yürütenlerin öngörülerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini öğrenmek için çok kısa bir zaman var önümüzde…
MHP, Haziran sonu gibi adayını açıklayacaktı… Ya adaylar vazgeçti ya MHP… Sonuç itibariyle şimdiye kadar yerel seçimlerle ilgili hazırlıklardan ses seda yok, uzunca bir süre de olacak gibi değil. Afşın Düğencioğlu’nun yeniden aday olmak gibi bir düşüncesi neden olmadığını açıkladığı ve bende saklı olan gerekçesi teşkilatın diğer adayları için de belirleyici hale geldi anlaşılan.

IŞIKLAR, TUĞLU VE KARAKAŞ İŞBAŞI YAPIYOR
Bir haftalık izinden sonra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın bugün görevlerinin başına dönmesi bekleniyor. Vekilleri yokluklarını gayet güzel hissettirdi… Taylan Memiş bir iki denetim yapacak gibi oldu devamı gelmedi. Uyarılmış olabilir "Artistliğe gerek yok otur efendi efendi sana verilen koltukta” diye… Fırsat verilse neler yapacak başkan vekilleri de imkânlar kısıtlı anlaşılan.

SELİMPAŞA’DAN ŞİKAYET VE TALEP
Arayan Selimpaşalı bir vatandaş, mezarlık önündeki yolda hız kesici önlemler alınmasını talep etti. Sürücülerin dikkatsizliği sonucunda burada pek çok kazanın meydana geldiği ve özellikle sokak hayvanlarının zarar gördüğü aktarıldı. Yetkililerin dikkatine…

YAŞAMIN GETİRDİKLERİ…
Dostlarınız onları savunurken, kazandığınız düşmanları hayatınızdan giderken yanlarında götürse ne iyi olur!
***
Volkan Konak bir konserinde yaptığı işte, müzisyen arkadaşlarıyla birlikte ne kadar titizlendiklerini anlatırken, "Bizi herkes dinlemesin. İstemiyoruz. Atatürk’ü sevmeyen, Cumhuriyete sahip çıkmayan, demokrasiyi özümsememiş, ahlaksız, namussuz insanlar bizim yaptığımız müziği dinlemesin. Vicdan, ahlak sahibi, emeğe saygı duyanlar bizi dinlesin istiyoruz” demişti.
Biz de öyle istiyoruz Hürhaber’i herkes okumasın, bize herkesin inanması gibi bir çabamız yok. Aklı başında, vicdanlı, ahlaklı, ilkeli, dürüst, emeğe, gerçeklere saygı duyanlar bizim okuyucumuz olsun, bu tarz insanların Hürhaber’e inanması bize yeter de artar bile...


YORUM YAP