CHP’de gençlik yeniden Esen’e emanet

CHP’de gençlik yeniden Esen’e emanet

19.12.2017 10:33:36

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı için yapılan seçime tek liste ile giren Berker Esen, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına yeniden Berker Esen seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi 3. Olağan Gençlik Örgütü kongresi, 16 Aralık Cumartesi günü yapıldı. İlçe binasında gerçekleştirilen kongreye CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Semih Ayeş, Süheyl Kırkıcı ve İbrahim Çeşmecioğlu, Silivri Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, partililer ve CHP'li gençler katıldı.

ESEN: CHP İKTİDARI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Berker Esen, 2019 yılında üç seçim (genel seçimler, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi) öngörülüyor olması sebebiyle daima mücadeleye hazır olduklarını dile getirdi. Esen, “Açılan her sandıktan alnımızın akıyla çıktık; bundan sonra da böyle olacak. İnancımız şu ki; yerelde sürdürdüğümüz iktidarı genele taşıyacağız, bugün bunun azmi ile yola çıkacağız. İnşallah seçim sürecinde elimizden geleni yine yapacağız ve partimizin bayrağını bir üst kademeye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

GÖÇENGİL: SİZ GENÇLERİN SAYESİNDE SİLİVRİ'DE İKTİDAR OLDUK
Günün anlam ve önemini belirtmek üzere bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, şunları söyledi: “Sayın ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz, kadın kollarımızın değerli başkanı ve değerli kadınlarımız, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden bugün kongremizi onurlandıran değerli gençlerimiz ve gençlik kolu başkanım, bugün Silivri'de iktidarsak siz gençler sayesinde oldu. Önümüzdeki seçimleri de yine siz gençler sayesinde büyük bir başarı ile tamamlayacağız. Bu anlamda uyum içinde çalışan gençlik kolu başkanım ve yönetim kurulu üyelerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Sağ olun, var olun gençler.

“TÜRKİYE'Yİ ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA TAŞIYACAK OLAN SİZLERSİNİZ”
Mustafa Kemal Atatürk'ün kayıtsız şartsız milli egemenlik için ya bağımsızlık ya ölüm inancını hiç kaybetmeyen siz genç yoldaşlarımla Cumhuriyetin aydınlık yolunda, demokrasiye olan bağlılığımızdan, Cumhuriyetimize olan sonsuz inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasaklara ve engellere rağmen onurumuzla ve gururumuzla dimdik, hiç kimseyi ötekileştirmeden, daha aydınlık günlere siz gençler sayesinde devam edeceğiz. Sizleri takip ettikçe geleceğe dair umutlarımız daha da güçleniyor. Bu ülkenin gençleri yani sizler Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıyacak olanlarsınız. Dolayısıyla sizler, bizlerden çok daha iyi yetişmek ve hayatı bizden çok daha iyi sorgulamak durumundasınız. Birçoğunuz üniversiteden, birçoğunuz iş hayatından buraya geldiniz. Size sunulan her şeyi muhakkak sorgulayın. Sorguladığınız takdirde Türkiye daha güzel ve farklı olacaktır. Gençler, korkmadan ülkenize sahip çıkın. O zaman göreceksiniz ki siyaset sizi ayıramaz ve bölemez. Siz bu ülkenin umudu, geleceğisiniz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizlere verdiği söz ile bütün meydanlar sizlerin olacak. Öğrencilerimizin yurt sorunu çözülecek. Gelecek için istihdam sorunları çözülecek. Yasaksız, özgür bir yaşam sizlerin olacak. Ve bu ülkenin umudu olarak sizleri göreceğiz. Sözlerimi bitirirken başta sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilecek olan Gençlik Kolu Başkanıma ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek bugüne kadar ilçemizde gençlik kollarında görev alan, emek veren başkanlarımıza ve tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlı olmasını dilerim.”

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU
Divan Başkanlığına önceki dönem İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Tarkan Ellergezen, Yazmanlığa geçmiş dönem Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Rıza Can Özdemir, İkinci Başkanlığa ise gençlik kollarında ana kademe yöneticisi olan Murat Berk seçildi.

82 OYLA SONUÇLANDI
Saat 13.00'da başlayan kongrede oy verme işlemi 17.00'da sona erdi. Seçim 82 oy ile sonuçlandı. Geçersiz oy çıkmadı.

YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELERİ
Berker Esen'in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;
ASİL; Halil Can Ağca, Ali Osman Cömert, Uğur Çalış, Şahin Dirik, Zelal Geçgel, İbrahim Gülfidan, Tan Hüseyin Kıroğlu, Doğukan Özkök, Gizem Solak, Utku Yiğit Yılmazer, Kerim Yüksel, Berrin Topay, Göksu Döş ve Yunus Narin,
YEDEK; İsmail Bulut, Onur Gürsoy, Canberk Harmandar, Gamze Kaçıran, Bayram Kamiloğlu, Ümit Koçoğlu, Hüseyin Cihan Sarıboğa, Özge Bakır, Tolga Solak, Melihcan Çolak, İlkay Güvenç, Özge Akpınar, Emrah Ozan Şahin ve Pelin Başkır,
İL DELEGELERİ; Berker Esen, Serim Sencer Işıklar, İbrahim Gülfidan, Yunus Narin ve Halil Can Ağca.

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP