CHP’de birlik ve beraberlik atağı

CHP’de birlik ve beraberlik atağı

9.02.2019 14:17:44

Adaylık açıklamasında rakibi Bora Balcıoğlu'na “Aramıza katıl” çağrısı yapan, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayları Abdullah Yıldırım ve Mümün Koçoğlu ile ellerini havaya kaldırarak partilileri selamlayan Özcan Işıklar, “Demokrasilerin bile yetmediği özgürlükçü cumhuriyeti büyük bir şemsiye yapacağız. Silivri'de büyük bir mutabakatı ve büyük uzlaşmayı kuracağız, Anka kuşu gibi küllerinden doğarak geleceğe umutlanacağız.” dedi.

Silivri'de 3. kez aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 8 Şubat Cuma günü, 19.00'da, CHP Silivri İlçe Başkanlığı binasında partilileri ve destekçileri ile bir araya geldi. CHP İstanbul 3. Bölge Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayları Abdullah Yıldırım ve Mümün Koçoğlu, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yönetimi toplantıda hazır bulunarak Işıklar'ı açıkça desteklediklerini ilan etti. Eşi Esma Işıklar başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, belediye meclis üyesi aday adayları, siyasi parti temsilcileri, belediye birim müdürleri, muhtarlar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok partili de kendisini adaylık açıklamasında yalnız bırakmadı. Programda görüşlerini beyan eden siyasiler, Silivri'de yeniden CHP bayrağını dalgalandırmak amacıyla birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

GÖÇENGİL: BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Değerli katılımcılar, 31 Mart'ın çok önemli bir yerel seçim olduğunu hepimiz biliyoruz. Yerel yönetimlerin yerelden yönetilmediği bir İstanbul Büyükşehir anlayışından kurtulup halkımızın daha iyi yaşayacağı, geleceğine daha güvenle bakacağı tarihi bir seçimde İBB Başkan Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile ve yerelde de 7 Şubat Perşembe günü partimizin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Seyit Torun tarafından siz değerli hemşerilerimize ve kamuoyuna yapmış olduğu açıklama ile Silivri ilçemizde mevcut Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Sayın Özcan Işıklar'la seçime gidiyoruz. Son iki dönemdir sosyal demokrat belediye anlayışıyla hiçbir ayrım yapılmadan, huzur içinde, kardeşçe yaşayan bir ilçe olmanın haklı gururunu hep beraber yaşıyoruz. CHP belediyesi, ilçe belediye yönetimlerinin yerel yönetim imkânlarını halkımızla paylaşır. Halkçıdır. Kalkınmacı bir yönetim anlayışına sahiptir. İlçemizde bu anlayışın sizden alacağımız güçle 31 Mart seçimlerinden sonra daha da çoğalarak devam edeceğine inanıyorum. Ben ilçe örgütümle ve tüm hemşerilerimizle birlikte birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğimize, bunun için de çok çalışacağımıza söz veriyorum.” dedi.

İNAN: HALKIN İKTİDARINI BİRLİKTE KURACAĞIZ

CHP'nin yerel seçimlerde Silivri ve İstanbul'da açık ara birinci olacağını iddia eden İstanbul 3. Bölge Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, “16 yıldır partide emek veren bir örgüt üyesi olarak çok değişik bir seçim atmosferi yaşadığımızı söylemek istiyorum. İBB adayımızın erken açıklanması ve yola çıkmasıyla beraber ilçeleri de tamamladık. Her seçim önemlidir ama bu seçim çok çok önemli. Bu seçimde Silivri, Büyükşehir Belediye Başkanlığında Ekrem İmamoğlu'na, yerelde de çok değerli Özcan Başkanımıza sandıkları patlatacak derecede oy verecek. İstanbul'da halkın iktidarını kuracağımızdan eminim. İnşallah 1 Nisan'da İstanbul'a baharı getireceğiz.” ifadelerini kullandı.  

YILDIRIM: DÜN OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA PARTİMİN EMRİNDEYİM

CHP'den Silivri Belediye Başkan Aday Adayı olan Abdullah Yıldırım, “Partimin ve adayımızın emrindeyim” diyerek sadakatini gösterdi. Belediye Başkan Adayı olarak Özcan Işıklar'ın adının açıklanması sonrasında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Değerli arkadaşlarım, belli bir süreç geçirdik. Bu süreç içerisinde irademizi ortaya koyup aday adayı olduk. Bu CHP'nin ne denli demokratik olduğunun en büyük kanıtıdır. Tabi ki bunun sonucunda bir arkadaşımız aday olacaktı. O da iki dönemdir mevcut Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar oldu. Kendisini yürekten tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Ben 2009'da CHP'nin İlçe Başkanlığını yaptım. Çok onurlu ve kutsal bir görev. Bugünlerin heyecanını çok iyi biliyorum. Arkadaşlar yolumuz meşakkatli, uzun, yorucu ama inanın ki 1 Nisan sabahı bunların hepsi çok tatlı bir anı olarak kalacak. Her daim partimin emrinde olduğumu Sayın İlçe Başkanıma ve Belediye Başkanıma burada ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.  

KOÇOĞLU: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Bir diğer CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı aynı zamanda mevcut CHP Silivri ve İBB Meclis Üyesi Mümün Koçoğlu da konuşmasında siyasetin kişisel beklentilerin ötesinde ülkenin ve kentin sorunlarına karşı ilkesel temelde duruş sergileyip, mücadele etmekle yapılması gereken ciddi bir alan olduğunu vurguladı. “Kazanacağımıza inancım tam” diyen Koçoğlu, görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Biz bu yarışa 3 ay önce başladık. Başlarken 6 tane aday adayıydık. 1 tane Belediye Başkan Adayı çıkacaktı. Bunu başlarken hepimiz biliyorduk, ona göre de kendimizi hazırlamalıydık. Aramızdan mevcut Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar çıktı. Ben 2014 yılında siz değerli örgütümüzün katkıları ve onurlandırmasıyla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Hepinize tekrar sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki süreç daha meşakkatli bir süreç olacak ama inanıyorum ki biz bu yarışı son iki dönem olduğu gibi yine galip olarak bitireceğiz. Bazı yaralarımız var, kapatmaya çalışacağız, kapatacağımızdan da eminim. Tüm bu duygularla Sayın Başkanımıza tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnancım tam. Allah'ın izniyle biz bu işi yine başaracağız. Birleşe birleşe kazanacağız.”

ERSARAÇ'TAN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI

Koçoğlu'nun ardından katılımcılara hitap eden İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, CHP'li Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'ın seçim zaferi için güç birliği yapacaklarını ilan etti. Her iki partinin temelinde yatan ortak unsurun ‘cumhuriyet' olduğunu vurgulayan Ersaraç, şöyle konuştu: “Aranızda olmaktan ve bu güç birliğinin içerisinde yer almaktan duyduğum memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. İYİ Parti olarak bizler CHP ile birlikte Atatürk'te ve Cumhuriyet'in kurucu değerlerinde birleşeceğiz. Bundan sonrası için gayret bizden, tevfik Allah'tan diliyorum.  Sayın Başkanın olduğu her yerde sol yanında Suna başkan, sağ yanında da ben olacağım. İnşallah hep beraber başaracağız.”

IŞIKLAR'DAN KENDİSİNE RAKİP ÇIKAN BALCIOĞLU'NA ZEYTİN DALI

CHP'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki adayı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Aday Adayı olarak karşısına rakip çıkan Bora Balcıoğlu'na zeytin dalı uzattı. Balcıoğlu'na karşı bir kırgınlığı olmadığını söyleyen Işıklar, “Özgün Deniz Gündüz de bugün aramızda olacaktı ama talihsiz bir olay yaşadı, bir yakınının vefatından dolayı gelemedi. Mümün kardeşim, Abdullah dostum, arkadaşım, yoldaşım geldi. Şimdi burada bir eksik var. Bora da gelecek. Bora'yı buraya davet ediyorum. Bunu neden söylüyorum? Kusura bakmayın çok duygulanıyorum. Ben bir evlat sevgisiyle, bir baba, bir ağabey, bir başkan gibi geleceğe hazırlamak için, onun gibi genç beş kişiyi meclise aldım. Toplumun önüne yeni seçenekler koymak istemeyenleri ve yeni heyecanlar yetiştirmeyenleri çok eleştirmiştim. Biz yeni heyecanları yetiştirelim istedik. O kardeşimi ben onurlandırarak, umut bekleyerek meclise yazma cesaretini göstermiştim. Şimdi bir baba gibi üzerinde hakkım var. Hakkım da helal olsun. Şimdi benim en büyük sözüm, unutmak, affetmek iyi insanların intikam şeklidir.” diye konuştu.  

“TESLİM ALINAN BİR ZİHNİYETLE SEÇİME GİDİYORUZ”

Seçimlerin hayırlı sonuçlar vermesi temennisinde bulunarak sözlerine devam eden Özcan Işıklar, Türkiye'nin kaos, kargaşa ve krizlerin yaşandığı bir ortamda seçimlere gittiğini belirtti. Milletin 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerle kendi kaderini kendisinin belirleyeceğini ifade ederek “Üretmeyen bir ekonomide sorgulamadan lütufla geçinen, teslim alınan bir zihniyetle seçime gidiyoruz. Üretmeyen, kendi kendine yetemeyen, sorgulayamayan bir toplum hesap soramaz. Hesap sorabilir hale gelinmesi için üretmesini sağlamamız lazım. Bu işten yerel yönetimlerle çıkacağız.  Ülkemiz ciddi bir tarım ülkesiyken şu anda her şeyi ithal edebilecek konuma geldi.  Biz tarımın gelişmesini, üretimin arttırmasını ve hayvancılığın gelişmesini istiyoruz. Tarımın sağlıklı üretim sağlayacağı ve istihdam anlamında katkı sağlayacağını biliyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Bu toprakları “Tarım Sit Alanı” ilan ettirdik. Bu bölgelerin üzerine organize tarım bölgelerinin kurulmasıyla da bu süreç çok daha başarılı bir noktaya ulaşarak tamamlanabilir. Israrla yaptığımız çalışmaların ardından oluşan Tarım Sit Alanı çok büyük bir açılımdır. Kent ve kent çevresi tarım tek çıkış yolu. Ben kent ve kent çevresi tarımdan bahsediyorum. Katma değeri, bilgiyi kullanan, inovasyonu çok yüksek tarım şeklinden bahsediyorum. Biz burada 10 senedir 7 katlı bina ruhsatı vermeden beton lobilerine, imar çetelerine karşı dimdik ayakta durduk ve mücadele ettik.” dedi.

“HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNDE HEP İNSAN OLDU”

Konuşmasını 2009 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığına seçilmesinden bu yana geçen 10 yıllık görev sürecini değerlendirerek sürdürdü. Yapılan ve yaptırılmayan hizmetlere değinen Işıklar, yerel yönetimler açısından vizyon ve yeni hedeflerini şöyle ortaya koydu: “Yerel yönetim demek sadece siyaset demek değil. Yerel yönetim demek eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta, sporda yaşamın her alanında vatandaşların yanında olmak demek. 7 bin çocuğumuza forma giydirip kurslarını veren bir belediyeyiz. İstanbul'da bir ilk olan Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile sosyal yardımlaşma anlayışına yeni bir soluk getirerek, hâlihazırda ilçemizde yaşayan 4 bin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın din, dil, ırk ve siyasi görüş gibi farklılıklarını gözetmeden, müracaat eden her ihtiyaç sahibini aynı kriterler ile değerlendirerek, yardıma muhtaç aileleri deşifre ve rencide etmeden tespit etmeyi, gıda, temizlik, giyecek ve yakacak ürünlerini sağlıklı, düzenli ve planlı bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz. 17 bin kişiyi işe yerleştiren bir belediyeyiz. Mahalle Evleri sayımız 14 oldu.  1100 kadınımız bir arada üretiyor, el beceresi kazanıyor. Buralarda oluşan hoşgörü ve huzur, tüm aileye ve topluma yansıyor. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi ile 3 bin engelli ve yaşlı vatandaşımıza evinde bakabilen bir belediyeyiz. Okula ilk adımı atan her öğrencinin A'dan Z'ye sahip olmak istediği okul setini verebilen bir belediyeyiz. 17 tane yöre derneğini bir arada tutabilen bir Silivri'yiz.

“HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK VE MUTLULUKLARINI ARTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Biz hepimizin belediyesini kurduk. Hepimizin belediyesinde ortaklaşmış heyecanlara ihtiyacımız var. Birini ötekisinin düşmanı gibi gösteren anlayışa karşı biz burada toplumsal bir mutabakatı sağlayacağız. Belediyecilik asfalt, bina, beton işi olmaktan çıktı.  İnsanlara dokunan, derdiyle dertlenen, insanların rahat dolaşabildiği, problemlerin çözüm noktasında çok rahat kapısını çalabildiği ve toplumlarda daha fazla gönül birlikteliği yapabilecek bir belediyecilik anlayışı olmaz ise olmazımız olmaya devam edecek. Kadını, engellisi, yaşlısı, erkeği, işsizi, genciyle yani toplumun tüm kesimleriyle özel olarak ilgilenen, onların ihtiyaçlarını her şeyden önce dinleyen, bu ihtiyaçlara göre yeni çözümler üreten, hizmette asla ayrım yapmadan, sosyal belediyecilikte örnek modeller ortaya koyacağız. 

“GIDANIN SİLİKON VADİSİNİ KURACAK ALT YAPIYI HAZIRLADIK”

Üreterek zenginleşeceğiz. Gümüşyaka'da Tarım Lisesi kurduk. Geleceğin tarım ve ziraat mühendislerini yetiştirecek bu lise, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip. Üretimden paketlemeye, katma değeri yüksek ürün yetiştirerek pazar oluşturulmasına kadar tüm aşamalarda eğitim alan gençlerimiz, Türkiye'nin her köşesine hatta dünyaya ürün satabilecek vizyon ortaya koyacak. Bunları bizim çocuklarımız, yetiştirdiğimiz nesiller yapacak. Geleceğimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki tarım yoksa gelecek yok. Yerel belediyeciliğin nelerle uğraşması gerektiğine en güzel örneklerden birini verdik.  Tarım Lisemizin hemen ardından Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitemizi kurmak için de çalışmalarımıza başladık. Gıdanın silikon vadisini kuracak alt yapıyı hazırladık. Silivri'yi yağmalatmamak bizim birinci görevimizdi. Çünkü burasını çocuklarımıza emanet edeceğiz. Yardımlaşma, sağlık, eğitim, kültür, iş ve gelecek Silivri'de yaratılacak. En önemli projemiz; barış içinde, huzur içinde ortak bir geleceğe bu kent içinde akraba gibi, aynı ev içinde yaşayan ailenin bir parçası gibi dost ve kardeş olmaktır.

“SİLİVRİ'DE BÜYÜK BİR MUTABAKATI KURACAĞIZ”

Artık sadece partiler yetmiyor, demokrasilerin bile yetmediği özgürlükçü cumhuriyeti büyük bir şemsiye yapacağız. Bu şemsiyenin altında cumhuriyet değerine inanmış her türlü parti, siyasi anlayış ve kimliğin yer almasını sağlayacağız. Silivri'de büyük bir mutabakatı ve büyük uzlaşmayı kuracağız, Anka kuşu gibi küllerinden doğarak geleceğe umutlanacağız. Bu huzur sizlerle devam edecek. Hepimiz sokak sokak, kapı kapı dolaşıp anlatarak bunu yapacağız. Yarış fikirlerde olacak, başkasını değersiz hale getirmek bizi değerli yapmaz. Bu seçimi Silivri'de örnek bir şekilde tamamlamak istiyoruz.

“GÜVENİNİ BİZDEN ESİRGEMEYEN HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bugün aramızda olup mücadelemizde bizlere destek veren; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcımız Sayın Ufuk İnan'a, CHP Silivri İlçe Başkanım Suna Göçengil'e, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanımız Ozan Ersaraç'a, Aday Adaylarımız Abdullah Yıldırım ve Mümin Koçoğlu'na, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza ve bizleri bu akşam yalnız bırakmayan değerli parti örgütümüze ve hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum.”

Haber Merkezi

YORUM YAP