CHP 94 yaşında

CHP 94 yaşında

12.09.2017 09:57:16

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Yönetimi, CHP Silivri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP'nin 94. kuruluş yıldönümünü  Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunumu ile kutladı. 

Silivri'de CHP'nin 94'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. CHP Silivri, kuruluş yıldönümü programı çerçevesinde Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. 9 Eylül Cumartesi günü, saat 10.00'da kaydedilen törene; CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen ve ilçe yönetiminin yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Hakan Sefa, Saadet Gencoğlu, Doruk Bulut, Ali Vural, İbrahim Çeşmecioğlu, Mehmet Bulut ve Süheyl Kırkıcı, Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, partililer ve vatandaşlar da katıldı.

GÖÇENGİL: ÜLKEMİZDE EMPERYALİST DÜZENİN VE SARAY ZİHNİYETİNİN YIKAMADIĞI TEK KALE CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR
Anıta çelengin sunulmasının ardından konuşan İlçe Başkanı Göçengil, “Sayın Belediye Başkanım, CHP İlçe Yönetim Kurulu çalışma arkadaşlarım, CHP Kadın ve Gençlik Kolu Başkanlarım ve yönetim kurullarım, Belediye Başkan Yardımcım ve Meclis Üyelerimiz, çok değerli CHP ailem, büyüklerim ve sevgili kardeşlerim; Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk Genel Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyet'i, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir” diyerek temellerini attığı partimizin 94. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.
Partimizde 1927 yılında partinin kurucu ilkelerini oluşturan Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik CHP'nin dört temel ilkesi olarak belirlendi. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partimizin temel ilkeleri altıya çıkarıldı. Bu ilkeleri simgeleyen altı ok da CHP'nin simgesi oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir, savaşın hâkim olduğu bu zor günlerde ortaya çıkarak halkı örgütleyip, kurtuluşu sağlamıştır. Kurulduğu günden bugüne Atatürk İlke ve Devrimlerinin, Cumhuriyetin, Özgürlüklerin, Demokrasinin, Emeğin ve İnsan Haklarının yılmaz bekçisi olmuştur.
Ülkemizde emperyalist düzenin ve saray zihniyetinin yıkamadığı tek kale Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Demokrasiyi kuran parti olarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizde, aydınlık geleceği düşleyen halkımızla birlikte yürümeğe devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin kuruluşunun 94. Yıldönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayata gözlerini yummuş tüm Genel Başkanlarımız İsmet İnönü'yü, Bülent Ecevit'i şükranla anıyor, partimize emek veren tüm emekçilerimizi 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP