Çevreciler TÜRAM’ı ziyaret etti

Çevreciler TÜRAM’ı ziyaret etti

8.06.2017 09:52:03

Çayırdere Köyü'nde Termik Santrale Hayır demek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına katılan yaşam hakkı savunucuları, eylem sonrası Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

İstanbul'un Silivri ve Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılması kararının ardından, mücadeleye yöredeki köylülerin de katılımı ile ağırlık veren Silivri Belediyesi, Silivri Çevre Derneği ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Siyasi partilerin, odaların, Trakya halkının, duyarlı yurttaşların, basın mensuplarının, çevrenin ve doğal dengenin bozulmasını önlemek için çalışmalar yapan gönüllü kuruluşların destek verdiği basın açıklamasının ardından gruptan ayrılan Silivri ve Çorlu Motosiklet Kulübü haricindeki katılımcılarla Silivri Belediyesine ait Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ne gidildi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, burada yöre tarımının geliştirilmesi ve köylülerin daha yüksek gelir getirecek ürünler üretebilmeleri için yapılan çalışmaları anlattı.
Haber Merkezi

YORUM YAP