Çeşmecioğlu’ndan Silivri halkına ÇYDD teşekkürü

Çeşmecioğlu’ndan Silivri halkına ÇYDD teşekkürü

26.02.2020 10:54:42

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Küpe FM'de Turhan Alyakut ile Sabah Haberlerine konuk olarak faaliyetleri ve gelecek programları hakkında bilgi verdi.

“HER EĞİTİMLİ KADININ ÜLKESİNE BORCU VARDIR SÖZÜNÜ GÖZETİYORUZ”
Turhan ALYAKUT: Çok önemli bir sivil toplum kuruluşunda mühim bir görevde bulunuyorsunuz. Bu konudan dolayı teşekkürlerime ve tebriklerime izin veriniz.
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Mustafa Kemal Atatürk'ün her eğitimli kadının ülkesine borcu var dediği için biz de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde elimizden geldiği ve gücümüz yettiğince ülkemize yararlı olmaya çalışıyoruz. Ben size çok teşekkür ediyorum. İyi ki buradayım.

Turhan ALYAKUT: Derneğinizin sesini duyurmak istediğiniz her anda Küpe FM olarak stüdyolarımız ve mikrofonlarımız size ardına kadar açık.
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Silivri Şubesi olarak 26 yıldır varız. Sizi her gün takip ediyorum.

“ÜLKEMİZDE OKUMAYAN, KIZ ÇOCUKLARIMIZIN KALMAMASI İÇİN BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ”
Turhan ALYAKUT: Derneğiniz Türkiye'de ne zamandır faaliyette?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Derneğimiz 1989 yılında rahmetli Türkay Saylan hocamız Doğu ve Güney Doğu Anadolu'yu gezerken, okuyamayan kızları görünce çok duyarlı davranmış ve İstanbul'a gelip arkadaşlarını toplayarak, şu an derneğimizin 10 yıl başkanlığını yapmış olan Aysel Çelikel ve 20 profesörle bir araya gelip bugün 31. yılına ulaştığımız Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni kurmayı başarmışlar. Ülkemizde okumayan, kız çocuklarımızın kalmaması için büyük mücadele veriyoruz. Bunun yanında ortaokul, lise ve üniversiteli kız ve erkek ayrımı yapmaksızın tüm gençlerimize küçük destekler vermeye devam ediyoruz. Burslarımızı, bize verilen bağışlar doğrultusunda çocuklarımıza aktarıyoruz.

“MENTİ VE MENTÖRLÜK PROJEMİZİ DE ÖNEMSİYORUZ”
Turhan ALYAKUT: Bursları verebilmek için de bağışlara ihtiyacınız var. Bağış haricinde ne tür desteklere ihtiyacınız var?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Şubelere yakın olan kişiler, derneğimize üye olarak gençlik ve çocuk projelerinde yer alabilirler. Menti ve Mentörlük Projemiz var. Mentörlük görevini alabilirler. Silivri'de bulmakta zorlanıyoruz. Üniversitede okuyan gençlerimize, meslek hayatına atılmış kişilerin rehberlik etmesi anlamını taşıyor. Çok güzel ilişkileri oluyor. Bunu 7 yıldır Genel Merkez bağlantılı sürdürüyoruz. 6 Yıldır şube olarak bu projenin içinde yer aldık. Arkadaşlıklarını hala sürdürenler ve onlara iş bulma konusunda, derslerinde, kişisel gelişimlerinde destek olanlar var. Projemiz çok faydalı oluyor.

“SİLİVRİ'NİN BANA SAHİP ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”
Turhan ALYAKUT: Mentör olmak için herkes başvurabilir mi?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Evet, edebilir. Eylül ayında Genel Merkezimiz sayfayı açıyor, genel bir duyuru yapıyor. Dolduruyorsun, bir günlük eğitim aldıktan sonra ÇYDD'ye Menti ve Mentörlük yapabiliyorsunuz. Öğrencinin okuduğu okula, karakter yapısına, eşleştirmeler oluyor.

Turhan ALYAKUT: Ben Küpe FM ailesine adına söz veriyorum, hepimiz gönüllüyüz.
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Eylül ayında hepinizi bekliyorum. İstanbul'da yaşayan arkadaşlarımız Silivri'nin uzak olduğunu söylüyorlar. Silivri halkının bana sahip çıkacağına inanıyorum. Çok sağ olun çok teşekkür ederim. Bu yıl 7 Mentörümüz var, seneye inşallah bu sayıyı 20'ye çıkartırız. Silivri'de bu projeyi devam ettirmek istiyoruz.

Turhan ALYAKUT: Bunun haricinde başka nasıl projeleriniz var?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Çocuk Birimleri, Gençlik Birimleri projemiz var. Çocuk Birimleri Projemizde 9-10-11 yaş çocuklarından oluşturmuş olduğumuz kulüpler var. İstanbul şubeleriyle buluşmalarımız oluyor. Çevre Günü etkinlikleri, yılbaşı etkinliği düzenliyoruz. Her yıl Türkan Saylan Çocuk Şenliği yapıyoruz. İki yıl önce Silivri'mizde yapıldı ve iki gün sürdü. İstanbul şubelerimizdeki çocuklar buraya akın akın geldi. Ayvalık'ta yapıldı. Türkiye'mizi geziyoruz. Bu yıl da 18-19 Nisan 2020 tarihlerinde Küçük Çekmece şubemizde gerçekleştirilecek. Çocuklarımızı oraya götüreceğiz. Köyde yaşayanlar için de “Köyde Şenlik” etkinliğimiz var. Bunu gerçekleştirebilmek için İlçe Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünden izin almak zorundayız. Geçen sene bir deneme yaptık ama gerçekleştiremedik. Yapan şubelerimiz var. Seçilen okulda bir hafta boyunca çocuk oyunları, matematik etkinlikleri, kitap okumaları gerçekleştiriliyor. Çocuklar o orada yatıp kalkıyor. Okulun ihtiyacı varsa boya badanası ve temizliği yapılıyor. Köy sakinleriyle iç içe gerçekleşiyor. Biz de Silivri'de gerçekleştirmek istiyoruz.
Gençlik Birimlerimizle yılda iki kez Çanakkale Şehitlik ve Anıtkabir Atatürk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. 10 Kasım'da Ankara'ya gidiyoruz. Çanakkale buluşmamızı da 18 Mart tarihlerine yakın düzenliyoruz. Bu sene 28 Mart'ta gideceğiz.

“NE KADAR ÇOK GÖNÜLLÜ VE BAĞIŞÇI O KADAR İYİ”
Turhan ALYAKUT: Gönüllü bulma konusunda da sıkıntı yaşıyor musunuz?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Gönüllülerimiz var ama tabi ki bunlar hiçbir zaman yeterli olmuyor. Ne kadar çok gönüllü olursa o kadar projelerde ilerlemiş oluruz. Bunun yanı sıra bağışçılar da önemli çünkü o kadar çok ihtiyaç sahibi öğrenci başvuruda bulunuyor ki yetişemiyor, yeterli olamıyoruz… Bağış miktarı ne kadar artarsa o kadar çok öğrenciye dokunmuş oluyoruz.

Turhan ALYAKUT: Derneğinizin başka gelir elde ettiği alanlar var mı?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Silivri'de iktisadi işletme altında bir çay bahçesi işletiyoruz; sahilde Çağdaş Yaşamı Destekleme Çay Bahçesi; Atatürk Büstünün yanındaki ilk yer.

Turhan ALYAKUT: Silivrililere buradan çağrımız olsun o zaman vatandaşlarımız sevdikleri yerlerin yanı sıra ara ara buradaki çay bahçesinde de çay içsinler ve bilsinler ki böylece ihtiyaç sahibi öğrencilere destek de olmuş olacaklar.
Turhan ALYAKUT: Bankalar caddesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin bir de yeri var…
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Evet burası her gün saat 12 ile 17.30 arası açık. Salı ve Çarşamba günleri kesinlikle dernekte oluyorum.

ÇYDD'DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Turhan ALYAKUT: Önümüzdeki günlerde Silivri'de gerçekleştireceğiniz başka önemli bir etkinliğiniz daha var onun duyurusunu da yapalım mı?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: 8 Mart Emekçi Kadınlar adına düzenlemiş olduğumuz, 3 Mart saat 17.00'da çocuk gelinlerle ilgili bir panelimiz var Önder Yılmaz Tiyatro Salonunda. Aynı gün 18.30'da 5 gün sürecek Erdoğan Karayel'in karikatür sergisi açılacak. Bütün Silivri halkını panel ve sergiye bekliyoruz.

ÇEŞMECİOĞLU'DAN SİLİVRİ HALKINA TEŞEKKÜR
Turhan ALYAKUT: İyi ki geldiniz son olarak ne söylemek istersiniz?
Mübeccel ÇEŞMECİOĞLU: Programın çok verimli geçtiğine inanıyorum. Küpe FM ailesine çok teşekkür ediyorum. Ve bundan sonra ara ara dernek faaliyetlerimizi buradan anlatma imkanımız olursa çok mutlu oluruz. Derneğimizle Silivri'de 26 yıldan bu yana birlikte olan, üyelerimiz, destekçi ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Birikimleri ile ülkemizin çocuklarına bizlere dokunma imkanı veren herkes iyi ki varlar. Ülkemizde çok duyarlı insan var, olmaya da devam edecek. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yol amaya devam edeceğiz onları da yanımızda bizimle birlikte hareket etmek üzere bekliyoruz.

YORUM YAP