XXXXX

ÇENGEL: DOĞRU TAHMİN ETMİŞSİNİZ

Salı günkü köşe yazımda yeğeni Emrah Çengel’in AK Parti saflarına katılması konusunu değerlendirdiğim yazımda Yavuz Çengel’e dair bunun ne ifade edebileceğini de sorgulamıştım. Yavuz Çegel’in Başkan Yardımcısı olarak Silivri’ye gelmeyeceği tahminimi kendisi de doğruladı. Bu konuda daha önce Özcan Işıklar’dan da teklif alıp kabul etmediğini de hatırlattı. Avcılar’da da zaten belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu ifade etti. İlgilenen ve merak edenlere duyurulur!

KARAMUSTAFA SOKAK VE ÇİFT YÖN ISRARI ÜZERİNE!
Karamustafa Sokak esnaflarından Ercan Çelen’den bir mesaj aldım. Aynen yayınlıyor ve üzerine söyleyecek birkaç şeyim olacak tabi:
"İlhan bey; öncelikle tebrikler, günlük, okunabilir ve de insanlarda ilgi - merak uyandıran Silivri’nin nabzını fazlasıyla tutan gazete çıkarıyorsunuz. Seçim yaklaştığı için popüleriteniz de fazlasıyla mevcut... Takip edebildiğim kadarıyla siyasetçilerle aranız da gayet iyi... Ama her konuya dört dörtlük hakimmiş edalarından vazgeçin. Siz gazetecisiniz haber yapma hakkınız tabi ki var ama tek taraflı değil. Hakim bile karar vereceği zaman iki tarafı da dinliyor ve de bir de geniş çaplı araştırıyor sonra kırılacaksa kalemi kırıp kararı açıklıyor.
Kara Mustafa Caddesi'ndeki esnaflar olarak bizim size nasıl bakmamız gerekiyor bunu da söyleyelim mi? Hiç sizi tanımadan, fikrinizi zikrinizi bilmeden. Yoksa hala aynı şeyleri yazmaya devam edecek misiniz? Gelip sokaktan ‘kaç yaya geçiyor’, ‘kaç araç geçiyor’, ‘bu insanların işleri ne alemdedir’? diye araştırdınız mı? Yoksa keyfe keder mi yazıyorsunuz? Rica ile iş yapılır ama yazı da yazılabilir mi onu bilmem?
Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar ve Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Metin Karakaş geldiler toplantı yapıldı. Keşke gazeteci olarak siz de gelseydiniz esnafın derdini dinleyip bilgi sahibi olsaydınız. Arzu ederseniz bende kayıtları var.
Bir söz verilip arkasından da ikili oyunlar oynanıyorsa oda siyasetçilerin kıvraklığıdır.
Şimdilik bu kadar yeter. Sayfanıza bu şekilde yazdığım için beni mazur görün. Dilerim esnafında sesini duyar ve de dile getirirsiniz. Hayırlı günler bol kazançlar dilerim...”
Her konuya ‘dört dörtlük hakim’ olmak gibi bir iddiam tabi ki yok. Böyle bir izlenim uyandırdıysam özür dilerim. Sadece Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki uzmanların bilgisine, tecrübesine güvenmeyi seçiyorum. Nasıl ki bir kişinin rahatsızlığı konusunda doktorun görüşüne diğer fikir belirtenlerden daha çok itimat etmeyi seçtiğim gibi.
Esnaf olarak bu açıdan yaklaşımınıza ne kadar hak verirsem vereyim; 40 esnafın fikrine gösterdiğim duyarlılığı 4 bin konut sakinin görüşüne de göstermek sorumluluğuyla hareket etme mecburiyetim var.
‘Tek taraflı haber’ yapmakla itham ettiğiniz bu gazete esnafın sözünü ettiğiniz şikayetlerini ilk yayınlayandır. Sayfa sayfa, tek tek yaptığınız açıklamaya yer verdik. Yaptığınız toplantıları (AK Parti ile olanın dışında; geç saatte haber verildiği için) özel muhabir ile birebir takip eden tek yayın kuruluşuyuz. Kayıtlarını kendimize saklamakla kalmadık tüm kamuoyuna duyurduk. Haksızlık yapıyorsunuz!
"Hakim” de değiliz, savcı da; 20 yıla dayanan yerel basın tecrübemizle gazeteciliğimizle sizin güveninizi kazanamadıysak üzgünüz. Hiçbir olaya tek taraflı yaklaşmadık hatta mağdur olanı her zaman kayırdığımızı da söyleyebilirim; haklı veya haksız oluşunu gözetmeden.
Tepkinizi de, farklı görüşü savunmanızı da anlıyorum. Bu görüşümde bir şey değiştirmedi. Sizin görüşünüz sizi, bizim görüşümüz de bizi bağlar. Karar verecek olan merciler belli; siz ve ben sadece görüşümüzü belirtiriz. Ve her konuda o alanın uzmanlarının fikirlerinin geçerli olması gerektiğine bu toplumun birer parçası olarak asgari ölçülerde rıza göstermeliyiz. Tek yön uygulamasını savunan sakinler ile çift yön talep eden esnaflar arasında anlaşmazlık olduğu aşikar. Şahsi fikrim, benden başka kimseyi bağlamaz; Tek yön ile yeni düzenleme daha sağlıklı. Zaman verin; yaşayarak ikna olacağınızı düşünüyorum.
Ha, bu arada "Rica ile iş yapılır ama yazı da yazılabilir mi onu bilmem?” demişsiniz… Ucu açık bir soru ama Hürhaber’de bunun cevabı her zaman netti… Rica eden mutlaka cevabını alır, siz bunlara kafa yormayın!

KAYINÇO YAKIN MARKAJ ALTINDA
Ayhan Ceylan, Özer Manavoğlu, Mehmet Göksu ve Metin Karakaş’ın kayınçosu Cihan bey… Bu yakın markajı yorumsuz vermek en iyisiydi ya… "Metin Karakaş yüz vermeyince kayınçosu da muhaliflere katıldı” değerlendirmesini es geçemedim…
Not: Perşembe akşamı ve Cuma günü AK Parti’deki hareketliliği ve gelişmeleri yazacaktım bugün, artık yarına… Kara Mustafa Sokak’a bugünlük köşemiz feda olsun!
İyi haftalar!

YORUM YAP