Cemevi destekle yükseliyor...

Cemevi destekle yükseliyor...

14.05.2016 14:27:41

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Başkanı Rıza Sevimli, “Cemevlerimiz toplumsal, kültürel ve inançsal bütünlüğümüz açısından önemli bir yere sahiptir. Bizler için bu derece önem arz eden bu mekanlarımız için lütfen gerekli duyarlılığı gösterip, katkılarımızı esirgemeyelim” çağrısında bulundu.
Eylül 2013 yılında temelleri atılan Silivri Cemevinde, yapım çalışmaları devam ediyor. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Rıza Sevimli, cemevinde gelinen son nokta ve tamamlanması yönünde ihtiyaç duydukları destekleri paylaştı.
Cemevi yatırımının Vakıf Başkanlığına seçilmeden önce başlayan bir süreç olduğunu hatırlatan Sevimli, kendisinden önce emeği geçen herkese teşekkür etti. Başlamak kadar niyet edilen yatırımın tamamlanmasının da önem arz ettiğini vurgulayan Sevimli, “Benim ilk dönemim, göreve başlayalı 20 ay oldu. 2 ay sonra Genel Kurulumuz var. Aslen Amasyalıyım, 35 yıldır Silivri'de oturuyorum ve inşaatçıyım” dedi.
Vakıf ve dernek ayrımını anlatan Sevimli, “Hacı Bektaş Veli Dernekleri vardı, bu dernekler daha sonra vakıflaşmaya gitti. Böylelikle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı oluştu. Dernek de ismini değiştirdi; Alevi Kültür Derneği oldu. İki farklı isim ve çatı altında olsak da aynı amaca hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“YARDIMIN BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ OLMAZ, BİR TUĞLA BİLE OLSA KOYACAKSIN Kİ CEMEVİ YÜKSELSİN”
Cemevi inşaatında gelinen son noktayı belirten Sevimli, “Şu anda Silivri Cemevi kaba inşaatının %50'si bitti. Büyük bir inşaat, 2005 metrekare iş yaptık bu zamana kadar. İmkânların yetişmesi için maddi desteğe ihtiyacımız var; demir, beton her şey parayla. Silivri Belediyesi Cemevi'nin yapımına destek oluyor. Hayırsever insanlar da bağışlarda bulundu. Geçen sene yaptığımız Dayanışma Gecesinde güçlü bir yardım (beton, demir, tuğla) toplamıştık. Onları inşaat çalışmalarımız kapsamında faaliyete geçirdik. Ne zaman biteceğini söylemek zor. 3 Milyon'luk bir yatırım yardım olmadan nasıl bitebilir? Hedefimiz 5 senede tamamlamak. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz, bir tuğla bile olsa koyacaksın ki Cemevi yükselsin.

“SİLİVRİ CEMEVİ TAMAMLANIRSA ALEVİ İNANÇ, GELENEK VE GÖRENEKLERİNİ YAŞATMAK İÇİN BAŞKA YERLERE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAĞIZ”
Burası büyük bir proje. Cem Evi bittiğinde Kültür Merkezi, misafirhaneleri, aşevleri, dershanelikleriyle yurttaşların ibadet ve kültür ihtiyacını karşılayacak. Cemevleri, Alevilerin inanç ve ibadet merkezleridir. İbadetimizi yerine getirmek için en yakın Cemevlerine gidiyoruz. Silivri Cemevi tamamlanırsa Alevi inanç, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için başka yerlere gitmek zorunda kalmayacağız” şeklinde açıklamalarını sürdürdü. En güçlü desteği Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan aldıklarını vurgulayan Sevimli, cemevinin elekrtik işini üstelenen CHP Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun ve su tesisatını karşılıksız yapan Serdar Yıldırım'a özel olarak teşekkür etti. Sevimli, yatırımı tamamlamak için büyük/küçük demeden herkesin destek sunmasını beklediklerine dikkat çekti.

SİLİVRİ CEMEVİ'NDE NELER YAPILACAK?
Silivri, Mimarsinan Mahallesi'nde yapımına devam eden Cem Evi toplam 3153 metrekare alan üzerine inşa edilmekte. Cem Evi'nde; sema alanları, soğuk depo üniteleri, büyükbaş-küçükbaş müdahale alanı, sığınak, bay-bayan soyunma odaları, kesimhane, morg, gasilhane, fuaye alanları, namaz alanları, kafeterya, tuvaletler, mutfak, kütüphane, derslikler, öğrenci dinlenme alanları, misafir odaları ve yönetim kısımları yer alacak. Bodrum Kat, Zemin Kat, 1 ve 2. Katlar olmak üzere toplam 4 katlı olacak.

TAMAMLANAN YERLER HİZMETE AÇILACAK, YAPIMA DEVAM EDİLECEK
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı Rıza Sevimli, ilk katı tamamlayarak gasilhane, sema alanı, aşevi bölümünü hizmete açmayı hedeflediklerini, kaynaklar toplandıkça projenin diğer kat yapımlarına devam edileceğini ifade etti.

“LÜTFEN GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERİP, KATKILARIMIZI ESİRGEMEYELİM”
Sevimli, “Cemevlerimiz toplumsal, kültürel ve inançsal bütünlüğümüz açısından önemli bir yere sahiptir. Bizler için bu derece önem arz eden bu mekanlarımız için lütfen gerekli duyarlılığı gösterip, katkılarımızı esirgemeyelim. Bu mekanlara çok ama çok ihtiyacımız olduğu hakikatini unutmayalım” çağrısında bulundu.


Sevginar SALİ

YORUM YAP