XXXXX

ÇELTİKLİ’LERİN, İSKİ SORUNUNU TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Dün aktardığımız Çeltik'teki İSKİ konusuyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu'yu bilgilendirdi. Edindiğimiz bilgilere göre İSKİ'den bir ekip de Çeltik'e giderek, durum değerlendirmesini yerinde yapacak. Para toplayanların İSKİ elamanları olmadığı konusunda yetkililerin ısrarlı tutumu var, gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğiz. İSKİ'nin elemanları veya İSKİ adını kullanarak kim ki halkı istismar ediyorsa mutlaka karşılığını alır. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz!

YENİ SİLİVRİ'NİN SANCILARI
Silivri hem nüfus olarak büyüyor hem de alan açısından genişliyor. Büyükşehir Yasası'ndaki son değişikliğin ardından 13 orman köyü daha mahalle olarak Silivri'ye bağlandı. Belediye bakımından, nüfus olarak çok büyük bir etkisi olmasa da mesafe ve yüzölçümü olarak, hizmet götürme noktasında önemli bir artış. Dağınık yapılaşma bir olma ve algısını zorlaştırıyor. Silivri'nin genişleyen sınırlarında her noktasına eşit hizmet sağlamak öyle üç beş yılda olacak bir süreç değil. Gelişim açısından farklı bölgelerde son derece büyük bir fark var. Daha az gelişmiş bölgelerde daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulmasıyla birlikte en ufak hizmetin bile kendini bariz şekilde hissedilmesi avantajını taşıyor.
Yerel seçimlere bir yıl kala, ani sayılabilecek birleşme ne yatırım ne de bütçe hesaplarında düşünülmediğinden yeni bölgelere imkan ayırmak ilk etapta sıkıntılı olabilir.
Silivri'yi kontrol etmek ve yönetmek, giderek daha güç ve kompleks bir hal aldı. Daha çok uzmanlık ve emek gerektiriyor. Yerel yönetimin işi hiç de kolay değil. Geçiş süreçlerinde sıkıntıları tek tarafın üzerine yıkmak bir çözüm oluşturmaz, hatırlatmakta yarar var. Herkes üzerine düşeni yapacak, gerek iş ve sorumluluk gerekse fedakarlık açısından. Her şeyi karşı taraftan beklemekle hayatımız kolaylaşmaz, sorunlarımız daha da büyür.

KARAKAŞ VE PROJELERİ
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Pazartesi günü İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ile bir araya geldiği koordinasyon toplantısında, bölgemiz ile ilgili yeni 10 proje sunduğunu açıkladı. Alt yapı hazırlıklarının da başladığını müjdeledi. Söz konusu yatırımların alt yapı ile alakalı olduğunu da belirtti. Ayrıntılar ve içerik için yerel seçim arifesini beklememiz gerekecek galiba.
Karakaş'ın bu azimli çalışmaları bana sağır kaplumbağanın hikayesini hatırlattı:
1. Tarihin bir yerinde, canlı varlıklara kazanma hırsı aşılandığı bir vakitte, kaplumbağalar arasında bir yarış tertiplenmiş. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış.
Vakti gelince, bir sürü kaplumbağa arkadaşlarını seyretmek için yarış yapılacak bölgeye toplanmışlar. Ve yarış başlamış.
Seyircilerden hiçbiri arkadaşlarının kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Kimileri bu inançlarını yüksek sesle dile getirmekten kaçınmıyorlarmış. Öyle ki, yarışmacıların bazıları ".....Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar! " seslerini dahi işitebiliyormuş.
Yarışmaya katılan kaplumbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmaz bir gayretle kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.
Seyircilerin sesleri yükselmeye başlamış; giderek bağıranların sesleri yarış alanında yankılanır olmuş: "...Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar! "
Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kaplumbağaların tümü ümitlerini, gayretlerini yitirmiş ve yarışı terk etmişler.
Ama yarışta yapayalnız kalan son kaplumbağa, büyük bir gayret ile mücadele ederek, kulenin tepesine çıkmayı başarmış.
Diğer yarışmacılar ve seyirciler, hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kaplumbağa ona yaklaşmış ve sormuş, "bu işi nasıl başardın” diye.
O anda farkına varmışlar ki...
Kuleye çıkan kaplumbağa sağırmış!
Sağır kaplumbağanın çıkılmaz sanılan doruğa tırmanmayı başarması ile kaplumbağalar dere tepe demeden yeryüzüne yayılmanın, sabır ve kararlılıkla yol almanın ne demek olduğunu öğrenmiş ve bunları gerçekleştirmeye cesaret bulmuşlar.
Olumsuz düşünen insanları duymayın... Onlar kalbinizdeki ümitleri çalabilirler!
Duyduğunuz ve okuduğunuz kelimelerin gücünü düşünün. Bu suretle her zaman pozitif olmaya çalışmanın ilk aşamasını kaydetmiş olursunuz...
Rüyalarınızı gerçekleştiremeyeceğini söyleyenlere karşı sağır olmak, size seslenenlere saygısızlık değildir; düşünüze karşı saygınızı korumanız demektir.

YORUM YAP