Çeltik İlkokulu velileri İSYANDA

Çeltik İlkokulu velileri İSYANDA

18.04.2019 11:20:42

Çeltik İlkokulu velileri, okul binalarının fiziki durumu nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti paylaştı ve yetkililerden yardım istediler.

Çeltik Mahallemizde yaklaşık dört nesle hizmet eden, fiziki yapısı itibariyle adeta harabeye dönüşen Çeltik İlkokulu, bir türlü yenilenemeyince velileri isyan etti. Geçmiş yıllarda talepler üzerine çıkan yeni okul binası projelerin merkeze kaydırılması nedeniyle bir türlü yeni bir okul binasına kavuşamayan mahalle sakinleri ve muhtarı, kendilerine ve çocuklarına yaşatılan bu mağduriyete yüksek sesle dur demeye karar verdi. İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ardından veliler, İstanbul Valiliğine başvurma kararı aldılar.

HARABEYE DÖNÜŞEN OKUL BİNASI TEHLİKE SAÇIYOR
Gazetemizi mahallelerine davet eden veliler, yılların eskittiği, duvarları çatlak, çatısı akan ve elektrik akını tehlikesinin yaşandığı, derslik sayısının yetersizliği nedeniyle bir sınıftan diğer sınıfa geçilen, öğretmenler odası bulunmayan, tuvaletlerinin bina içi yerine arka bahçede bulunan, bahçe duvarlarının olmaması nedeniyle sokak köpeklerinin girdiği okul bahçesini, okul önünden büyük tonajla kamyonların geçtiği okul binaları hakkında bilgi vererek yetkililerden acil çözüm beklentilerini ifade ettiler.
Okul bahçesinde yer alan ikinci binada ise okul öncesi hizmeti verilmekte. Çatısının bir veli tarafından yeni tamir edildiği anaokulunda elektrikle ısınmak zorunda kalan çocukların ve öğretmenlerinin tehlikeyle karşı karşıya oldukları paylaşıldı. Enerji hattının yetersizliği nedeniyle ciddi tehlikeler yaşandığı dile getirildi.

ÇELTİKLİ ÇOCUKLAR GÜMÜŞYAKA VE SEMİZKUMLARDAKİ OKULLARA GİTMEK ZORUNDA KALIYOR
Yıllardır bir türlü yenilenemeyen eski ve yetersiz okul binası nedeniyle çocuklarının Gümüşyaka ve Semizkumlar'daki okullara gitmek zorunda kaldıklarını üzüntüyle paylaşan veliler, artık sabırlarının tükendiğini, mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi için yetkililerden acil çözüm beklentilerini ifade ettiler.

“BU DEVİRDE BU EĞİTİM HİZMETİ UTANÇ VERİCİ”
Veliler, bu devirde bu koşullarda eğitim hizmetinin sunulmasının utanç verici olduğunu dile getirerek, kendilerine ve çocuklarına yaşatılan bu mağduriyet dolayısıyla Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ı ilgisizlik ve duyarsızlıkla suçladılar.

İLÇE MEM'DEN YENİ OKUL BİNASIYLA İLGİLİ BİLGİ
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan'dan edindiğimiz bilgilere göre Çeltik İlkokulu okul binasının yakılıp yerine 12 dersliğin yapılacağını ve projenin ihale aşamasında olduğunu öğrendik.
Ancak yaşanan seçim sürecinin henüz tamamlanamamasından dolayı bu sürecin uzayabileceği tahmin ediliyor. Bu göz önünde bulundurulduğunda, Çeltik İlkokulu ana bina ve anaokulundaki teknik yetersizliklerin acilen giderilerek, oluşan tehlikelerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili beklentilerin karşılanması gerekmekte.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP