XXXXX

ÇAYIRDERE HALKI NE SÖYLÜYOR?

Zaman su gibi akıp gidiyor… Onunla yarışanların sahip olduğu, sergilediği istikrarı yakalamaları için çok çalışmaları, kendilerini iyi programlamaları gerekiyor.
Zamanla birlikte yerel seçim süreci de yaklaşıyor… Renklidir Silivri’de yerel iktidarı belirleme süreçleri. Her dönem de bir öncekinden daha hareketli oluyor…

&&&

Bugün Silivri’nin uzak bölgelerinden topladığımız izlenimlerin 2. Bölümüyle, Çayıdere’den vatandaş görüşlerine yer vererek kamuoyunun nabzını tutmayı sürdüreceğiz.
Mahallenin orta yerine konulan baz istasyonu ile ilgili bölgede çok büyük sıkıntı var, hatta endişe. Bunu yetkililer çözüme kavuşturmayı görev bilmeli.
İstasyonun hiçbir zararı olmasa bile (ki mutlaka vardır, resmi raporun dediğine kimse gibi ben de inanmıyorum) vatandaşta yarattığı endişe halini ortadan kaldıran kazanacak!
Ne kazanacağını, kazanma derdi olanlar anlar zaten, önemserler mi? Kendileri bilir…
Muhteşem bir doğa ve mahallenin orta yerinde baz istasyonu endişesi! Bu insanların hayatını zehir etmeye kimin hakkı var, bunun karşılığı ne olabilir?
İSKİ’nin çalışma yöntemlerinden şikayetler burada da eksik olmadı. Ne yaptığınız kadar nasıl yaptığınız da önemli artık. Yatırım ve hizmeti getirirken insanları çileden çıkartırsanız bunun karşılığını alamazsınız! "Bilmem kaç trilyon hizmet yaptık Silivri oy vermedi” şeklindeki sitemin gerekçelerine, kaynağına inmek gerek.

SANAYİ SİTESİ SATIŞ YAPMIYOR
Silivri Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi elbirliği ile şehir dışına taşınmak için süreleri dolan galericilere yer temin etmek üzere çalışıyor, uğraş içinde.
Belediye kooperatife ait 200 m2’lik alan ile birleştirmek üzere bitişiğinde bulunan 800 m2’ye yakın yeşil alanı İBB’den plan tadilatı yaptırtarak galericilerin kullanıma tahsis etme sürecini başlattı.
Kendisine ait bu yeri de meclis kararıyla 25 yıllığına kooperatifin kullanımına tahsis edecek. Kooperatif de burayı kendi yeri ile birlikte galericilere kiralayacak. Birileri kooperatif yöneticilerinin kooperatife ait yeri belediyeye sattığı söylentisini dillendirmeye başlamış.
Kooperatife ait yer satılmadığı gibi, belediye kendi yerini kooperatife galericilere kiralamak üzere tahsis ediyor. Atıl durumda bekleyen yere galericilerin taşınmasıyla hem şehir içinde rahatlama hem de sanayi sitesinde ticari canlılık, kooperatife gelir sağlanması amaçlanıyor.
Konu ile ilgili gelişmeleri üyelerine anlatmak ve onaylarını almak için kooperatif zaten 23 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 14.00’da olağan üstü genel kurul düzenliyor. Burada kooperatif yetkilileri de belediye başkanı da yapılmak isteneni anlatacaktır. Esnaflar da sormak istedikleri konuları gündeme taşıyabilir.

DEĞİRMENKÖY’E RENK GELECEK
Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro grubu 21 Şubat Perşembe akşamı, TSM korosu 22 Şubat’ta Değirmenköy halkını sanatla buluşturacak programlarını gerçekleştirecek. Programlar Silivri’nin diğer bölgelerinde devam edecek.
İyi haftalar...

YORUM YAP