Çavdar: İyi oldu

Çavdar: İyi oldu

19.04.2018 16:34:30

Baskın seçim kararını değerlendiren Yetgin Çavdar, siyasi anlamda da ekonomik bakımdan da Hükümetin doğru yolda olduğunu savundu.

24 Haziran seçim sürecini değerlendiren İçişleri Bakanı geçmiş dönem Başdanışmanı Yetgin Çavdar, “Beklemediğimiz bir şey olmakla birlikte kötü olmadı. Ekonomik açıdan olumlu bir gelişme diyebiliriz. Erken seçim kararı ile birlikte döviz düşmeye başladı, borsa çıkışa geçti.

ÇAVDAR: BEKLENTİNİN KARŞILANMASI İYİ OLDU

Erken seçim zaten gündemimize girmişti, doğurduğu belirsizlik ve yarattığı beklenti piyasaları zaten yavaşlatmıştı. Erken seçim kararı ve tarihinin açıklanması belirsizliği ortadan kaldırdı. 24 Haziran tarihinin belirlenmesi, uzun süreye yayılmaması da çok iyi oldu. Seçim ekonomisi yaşamadan yeni yönetim ve sisteme geçiş gerçekleşmiş olacak.

“BAŞKANLIĞA RESMİYET VE FİLİYATTA GEÇİŞ TOPLUMU RAHATLATACAK”

İç ve dış mihrakların önü kesildi, karar süreci millete geçti. Ülkemiz adına iyi bir gelişme diyebiliriz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişe karar verdik ama resmiyette genel seçimlerin beklenmesinin yarattığı boşluk da bu süreçte ortadan kalkacak. Başkanlık sistemine fiiliyat ve resmiyette geçiş sağlanması ülkemizi rahatlatacak” dedi.

“TÜM PARTİLER MİLLETVEKİLİ ADAYLIKLARINI TEŞVİK ETMELİ”

Çavdar, milletvekilleri adaylıklarına da değinerek, “Tüm partiler milletvekili adaylıklarını teşvik etmeli. Silivri'nin milletvekili potansiyelini gerçekleştirmeliyiz. Teşkilatlar da bu hususta gayret içinde olmalı” şeklinde konuştu.

Yerel seçim hazırlıklarına odaklanmışken sürpriz bir hamle ile toplumun genel seçim ve Cumhurbaşkanlığını öncelikli gündemine almak durumunu da yorumlayan Çavdar, “Daha iyi oldu. Genel dinamitlerden sonra yereldekilerin oluşturulması daha sağlıklı bir süreci inşa edecektir” dedi.

YORUM YAP