Çatalca kupada fırsat tepti: 0-1

Çatalca kupada fırsat tepti: 0-1

22.10.2020 09:00:22

Türkiye Ziraat Kupası 2.Tur maçında Çatalcaspor ev sahibi olarak çıktığı, normal süresi golsüz bittiği için uzatmaya giden maçta Şile Yıldız'a 1-0 yenilerek kupaya veda etti.

Sarı Kırmızılılar 27. dakikada yakaladığı penaltı fırsatını değerlendiremezken Tepecik Şenol Güneş Stadı'nda sert esen rüzgâr iki takımın oyununu da olumsuz etkiledi. İki takım da rüzgârı arkasına aldığı bölümlerde etkili olurken maçtaki tek gol 115. dakikada geldi. Yeşil Beyazlı ekip Furkan Çarkçı'nın attığı golle turu geçen taraf oldu.

ÇATALCA RÜZGÂRLA ETKİLİ OLDU

Maça rüzgârı arkasına alarak başlayan Çatalcaspor ilk dakikalarla birlikte oyunu rakip sahaya yıktı. Misafir takım ilk yarının sonuna kadar oyunu kendi sahasında kabul etmek zorunda kaldı. İlk 45 dakikada orta sahayı eline geçiren, topun arkasına geçen Çatalcaspor yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi. 27. dakikada penaltı kazanan ev sahibi ekipte topun başına Mehmet Mert Özkaplan geçti. Tecrübeli oyuncunun vuruşunda penaltıya sebebiyet veren Ömer yaptığı kurtarışla gole geçit vermedi. Önemli bir fırsatı kaçıran Çatalcaspor 34. dakikada da net bir fırsattan daha yararlanamayınca soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitmek zorunda kaldı.

ŞİLE YILDIZ DA RÜZGÂRLA ETKİLİ OYNADI

Maçın ikinci yarısıyla birlikte rüzgârı arkasına alan Şile Yıldız ilk yarıdaki görüntünün tersine gol için daha istekli ve arzulu oynadı. İkinci yarıya şanssız bir başlangıç yapan Çatalcaspor'da 55. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Burak Yamaç oyun dışında kaldı. Bu bölümden sonra sahada 10 kişi kalan Çatalcaspor rüzgâra karşı zorlanmaya başladı. Yeşil Beyazlıar ikinci yarının başında iki net fırsatı değerlendiremezken bu pozisyonlarda da Onur Güney kalesinde devleşerek takımını ayakta tutan isim oldu. İkinci yarıda kalan sürede iki takım da başka net fırsat bulamayınca 90 dakika 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla karşılaşma 15'er dakikalık iki uzatma devresine gitti. Uzatmanın ilk yarısında Çatalcaspor rüzgârı arkasına alarak yine yüklendi.

ÇATALCA FIRSATLARI KULLANAMADI

Maçın en net fırsatlarından birinde 97. dakikada yüzde yüzlük bir fırsattan daha yararlanamayan Çatalcaspor rüzgâra karşı oynadığı ikinci devrede kalesinde gole engel olamadı. 115. dakikada sahneye çıkan Furkan Çarkçı Şile Yıldız'ı 1-0 öne geçirdi. Çatalcaspor son dakikalarda net bir fırsatı daha kaçırınca 1-0'lık sonuçla kupaya veda etmek zorunda kaldı. Maçın büyük bölümünü de 10 kişi oynayan Çatalcaspor buna rağmen son saniyeye kadar tura ortak olmak için elinden geleni yaptı. Maç sonrası teknik direktör Cahit Erçevik özellikle 10 kişiyle verdikleri mücadeleden dolayı oyuncularını kutladı. Çatalcaspor kupaya veda sonrasında pazar günü Cizre ile oynayacağı erteleme maçını düşünmeye başladı.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

YORUM YAP