Çatalca ilk yarı nefesleri kesti

Çatalca ilk yarı nefesleri kesti

19.12.2019 09:57:02

2019-2020 Futbol Sezonuna Transfer bazında bakıldığında geçtiğimiz yıllardan farksız bir görüntü veren Çatalcaspor, her zamanki gibi mütevazı bir ekip oluşturarak yola çıkmış oldu.

 

Geçtiğimiz sezondan birçok oyuncusu ile yolları ayıran ve bazı çevreler takımın bu sezon işinin çok zor olduğunu konuşmaya başlamışlardı. Oysa bu söylemler tam tersine döndü ve bu gün çok farklı konuşuyorlar. Sertan Güriz'in Silivrispor ile anlaşmasıyla tamamen boşalan ve birkaç oyuncusu kalan Çatalcaspor'da takımın başına getirilen Çatalca'yı hatta Çatalcaspor'u çok iyi tanıyan yerli bir Teknik Direktör olan Cahit Erçevik'in oluşturduğu kadro inanın büyük bir iş başardı bana göre. Buradan açık yürekli olarak konuşmak gerekiyorsa bu takımın bu sezon ligde kalması büyük başarıdır diyen birçok kişi ile karşılaştım. Oysaki takımın kampına bizzat gittim ve çalışmaları yakından takip ederek bu takımın bu sezon çok can yakacağını öyle rakiplere kolay yutulur lokma olmayacağını söylemiştim.

 

TAKIM ÇIKMAK İSTİYOR

Bu gün gelindiğinde benim düşüncelerimin cuk diye oturduğunu gözlemeyebilirsiniz. 27 Puan bu takım için inanın büyük bir başarıdır. Kendi sahalarında şanssız maçlardan beraberlikle ayrılmadılar mı tabi ki evet. Sultanbeyli Belediyespor 1-1, Serik Belediyespor 1-1, Çankayaspor 1-1, Aksarayspor 3-3. Son olarak Artvin Hopaspor 0-0. Bu beş maçtan da galibiyetle ayrılabilirlerdi. Hep son dakika kurbanı oldular. Bugün puanları bana göre 27 değil, 37 olmalıydı. Eh madalyonun diğer yüzüne bakıldığında ise içeride kazanamayan deplasmanda kaybetmeyen bir Çatalcaspor'u izlettirdiler bizlere. Deplasmanda Tokatspor'u 2-1, Yeni Orduspor'u 3-1, Cİ Group Bucaspor'u 2-1 ve Manisaspor'u 7-1'lik skorlarla geçmesini de bildiler. Erzinspor, Yomraspor ve Kızılcabölükspor beraberlikleri vardı deplasmanlarda. Ligdi sahasında Silivrispor'u 1-0 ve Düzcespor'u 2-0 mağlup edebildiler. Demek oluyor ki Çatalcaspor, deplasman maçlarında çok daha iyi konsantre oluyor. Bir tek dezavantajı, taraftarlarına sahalarında galibiyet armağan edememeleri oldu. İki kez deplasmanda kaybeden Çatalcaspor, evinde yenilgi yüzü görmeyerek bir anlamda grubun en dikkat çekici takımları arasında yerini almasını bildi. Tüm bu gözlemlerden sonra takımda eksik bölgelerin olup olmadığı tabi ki herkesin dikkatini çekmiş olabilir. Evet, takımın hücum gücü yüksek fakat gol yollarındaki etkisizliği de dikkatlerden kaçmıyor değil. Çok büyük umutlarla transfer ettikleri iki önemli ismin sakatlanıp ilk devreyi kapaması Teknik Direktör Cahit Erçevik'i zor durumda bıraktı. Buna rağmen elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kulanlar Cahit Erçevik'i kutluyor, takımına ilk devre de sınıfını geçmesini sağlamıştır. İkinci yarıda bu anlayışın üzerine Çatalcaspor bir şeyler koyar takıma gerekli nokta diye tabir ettiğimiz takviyeleri yaparsa sanıyorum ki bu takım Play-Off'un içerisinden hiç çıkmaz ve Şampiyonluğa giden rakiplerin de korkulu rüyası olmaya devam eder.

 

HABER: İBRAHİM KESKİN

YORUM YAP