Çanta Mahalle Evi hizmete girdi

Çanta Mahalle Evi hizmete girdi

14.03.2017 09:45:06

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın her mahallede açmayı hedeflediği Silivri Belediyesi Mahalle Evlerinin 11'ncisi Çanta'da hizmet vermeye başladı.

Başkan Özcan Işıklar'ın en önemli sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan, kadının güçlendirilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklendiği Silivri Belediyesi Mahalle Evi projesi Çanta'da da hayata geçirildi. 11 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine ev sahipliği yapan Işıklar'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Süheyl Kırkıcı, Devrim Uzun ve Zafer Bıyıklı, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve üyeleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Çanta Sancaktepe Mahalle Muhtarı Ömer Ercan, Çanta Balaban Mahallesi Muhtarı Hasan Susulu, Berrak Anaokulu Kurucusu Cem Çakır, çevre mahalle muhtarları, bölge esnafı ile çok sayıda davetli katıldı.

TERLİKÇİ: KADINLARIN MESLEKİ GELİŞİMLERİNİN SAĞLANMASI VE HAYAT BOYU ÖĞRENME KONUSUNDA FARKINDALIĞIN ARTIRILMASINI HEDEFLEYEN ÖNEMLİ BİR PROJE
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi akabinde yeni Mahalle Evi ile ilgili açıklamada bulunan Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, “Değerli misafirlerimiz, Başkanımızın göreve geldiği 2009 yılında merkezde Mimarsinan Mahallemizde sadece 6 kadınımızla hayata geçmiş, bugün sayısı 1000'e yaklaşan kursiyerlerimizle, temelde el sanatları gibi görünse de projemiz kadınlarımızın sosyo-ekonomik hayata kazandırılması, beraberinde sağlık, insan hakları, kadın istismarı, psikolojik danışmanlık gibi farklı birçok konu başlığında diğer müdürlüklerimizin de destekleriyle hizmetlerine devam eden çok önemli bir projemiz. Dönem ortası olması itibariyle normalde 6 branşta hizmet verdiğimiz diğer Mahalle Evlerimizden farklı olarak Çanta Mahalle Evimizde 4 farklı branşta hizmet verebileceğiz. Bunlar Takı Tasarım, Mis Sabun Yapımı, Kurdele Nakış ve Temel Dikiş. Çanta Mahalle Evi, mahalle konsey üyelerinin gündeme taşımasıyla süreci ön plana çekilmiş bir projedir o nedenle mahalle konseyi üyelerimize de bize itici bir güç olarak destek verdikleri için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

IŞIKLAR: KADINLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ
Açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Bugün itibariyle 1000'e ulaşan Mahalle Evleri kursiyer sayımızı, kentimizin her çeperine taşımak için yürüttüğümüz mücadelede 11. Mahalle Evi durağımız Çanta Mahallesi. Bugün açılışını yaptığımız Mahalle Evimizle, kadınlarımızı daha da özgürleştireceğiz, zenginleştireceğiz. Emek veren tüm mesai arkadaşlarıma, kursiyerlerimize, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ama özellikle Çanta halkına bu projeye sahip çıktığınız için sonsuz teşekkür ederim.” Işıklar, Çanta'da bölge halkının çok amaçlı olarak kullanacağı Silivri Belediyesi Mahalle Evinin açılışını özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği mahalle sakinleriyle birlikte yaptı.

Çanta Sancaktepe Mahalle Muhtarı Ömer Ercan, Işıklar'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP