'Çanakkale Zaferi cihanı hayrete düşüren bir kahramanlık destanıdır'

'Çanakkale Zaferi cihanı hayrete düşüren bir kahramanlık destanıdır'

20.03.2017 09:23:39

“Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırdığımız Çanakkale Zaferimizin 102. yılı ve Şehitlerimizi Anma Günü'nü Silivri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla dün kaydettik.

KÇanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü dolasıyla salon programı dün İBB Abdülezel Paşa Ortaokulunun ev sahipliğinde Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sunuldu. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Nüfus Müdürü Gülperi Baysal, İlçe Mal Müdürü Hadi İlmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Kemal Benli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Kesici ve Mehmet Şen, Silivri Sanatkarlar ve Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Silivri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan ve gaziler, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler törene katıldı.
Haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırdığımız Çanakkale Zaferimizin 102. yılını ve Şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen tören, Kurtuluş Savaşı kumandanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kahraman askerleri, şehitlerimiz adına saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Aygör yönetiminde okundu.

PAMUKÇU: ÇANAKKALE ZAFERİ, KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN İLK MEŞALESİNİ TUTUŞTURDU
Günün anlam ve önemini belirten konuşma okul öğretmenlerinden Ali Pamukçu tarafından yapıldı. Pamukçu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı saygınlık ve azmin mücadelesi olmuştur. Birinci Dünya Savaşını galip bitirmek ve gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul'u almak isteyen düşman devletlere karşı kahraman ordumuz, Çanakkale Boğazı'nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 253.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır.

“ÇANAKKALE ZAFERİ; CİHANI HAYRETE DÜŞÜREN BİR İMAN VE KAHRAMANLIK DESTANIDIR”
Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale utançla yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale, dualarla atılan her adımda inancın ispatı bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale Savaşı, Türk evlatlarının inançla, imanla; kol kola, göğüs göğüse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır.
Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadele katılan Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”
Program, Silivri şehitlerinin biyografilerinin gösterimi, Silivri Kaymakamlığı bünyesinde Müzik Öğretmeni Volkan Yaran tarafından hazırlanan Silivri'de Dilden Dile “Çanakkale Türküsü” adlı video sunumu, şiirler, Hey On Beşli ve Yemen Türküsü, video gösterimiyle devam etti ve okul öğretmenlerinden Asuman Erarslan tarafından yazılıp hazırlanan, öğrenciler tarafından sunulan şiirle tiyatro gösterisiyle alkışlar eşliğinde son buldu.
Musa Kalay'ın müdürlüğünde, müdür yardımcılarından Neslihan Kubat, öğretmenlerden Tuğba Öndül'ün sunumunda gerçekleştirilen program Asuman Erarslan, Volkan Çınar, Ahmet Aygör, Gülsüm Güveli, Ali Pamukçu ve Ali Irmak'ın katkılarıyla öğrenciler tarafından başarıyla sunulan tören alkışlarla sona erirken, konuklara ikramlarda bulunuldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP