Can dostlarımız için örnek işbirliği

Can dostlarımız için örnek işbirliği

13.11.2018 10:28:02

Silivri Belediyesi, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) ile Silivri Hayvan Hakları Derneği (SİHAYDER) arasında sokak hayvanlarının korunması ve ıslahına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Silivri Belediyesi, Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ile Silivri Hayvan Hakları Derneği arasında bir süredir görüşmeleri sürdürülen sokak hayvanlarının korunması ve ıslahı hakkındaki 5 maddeden ibaret protokol, 12 Kasım Pazartesi günü, saat 11.00'da, Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda imzalandı. Protokol imza töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ile SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır hazır bulundu.

IŞIKLAR: BU ÇALIŞMAYI DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ
Törende konuşan Başkan Özcan Işıklar, “Silivri, huzur kenti olmaya gayret gösteren ve bunu büyük ölçüde başarmış bir ilçe. Silivri'de yaşamayı güzel kılan bir yapımız var. İşte bunun en güzel örneği sağımda ve solumda oturan HAYKURDER ve SİHAYDER'in değerli yöneticileri ve buna destek veren üyeleri. Bu resim çok şeyler anlatacak. Ben burada birçok protokol gerçekleştirdim ama bana en anlamlı geleni bu oldu. Canlısına değer vermeyen bir toplum bence çürümüşlük içerisindedir. Doğru bir yerden başladığımızı düşünüyorum. Allah'ın verdiği bu canları, yaşatmaya ve korumaya çalışırsak bence ekonomik krizlerin çok daha rahat üstesinden geliriz. Ahlaktan dine ulaşılır. Dinden ahlaka ulaşamayız. Ahlakı vicdanlarda yaşatmamız gerekiyor. Cana olan bakışımızla yaşatacağız. Canlarımızı ilçemizde örnek bir projeyle koruma altına alacağız. Yaptığımız protokolün ruhu ve içeriği bu. Ben dernek başkanlarımıza bu işbirliğini yarattıkları için çok teşekkür ediyorum ve ülkemizde birçok yerel yönetime örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Bu çalışmayı daha da ileri taşıyacağız. Kaynak ve imkanlar sınırlı ama hayal gücümüz, kalplerimiz ve yapabilme irademiz sınırsız. Bunları kimse sınırlayamaz. Bunu harekete geçirirsek çözülemeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum. Umuda, sevgiye ve birbirimize hoşgörüye ihtiyacımız var. Atacağımız imzalar bunun ifadesi olacak.” dedi.

ÇAKIR: HER BELEDİYE BAŞKANI BÖYLE BİR PROTOKOLÜ KABUL ETMEZ
Işıklar'ın ardından SİHAYDER Başkanı Şükran Sunç Çakır, açıklamada bulundu. Çakır, “Birçok belediye başkanı bu şekilde bir protokolü kabul etmez. Bundan sonrası için örnek olacağını düşünüyorum. Özcan Işıklar'ın bu protokolü gerçekleştirmesi onun ‘Başkan' sıfatı taşıyor olmasından öte, hayvan haklarına duyarlılığı, medeni gelişmişliği ve merhamet duygusu yüksek kişiliğiyle ilgili.” şeklinde konuştu.

PAÇALI: ÖZCAN IŞIKLAR'I HAYVAN SEVERLER GÖNLÜNDE AYRI BİR YERE KOYMALI
HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, protokolle ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Şiddet sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ortak problemi ve bu en zayıf halka olan, gücün en kolay erişebildiği hayvanlardan başlıyor, bunu çocuklar ve kadınlar takip ediyor. Yerel idarelerin de, hükümetin de, iktidarıyla muhalefetiyle bunu siyaset üstü bir noktaya taşımasıyla zannediyorum biz bunu aşabiliriz. Hayvanları koruyabildiğimiz bir toplumda çocuğa ve kadına uzanan eli de kırabiliriz. Bu protokolün yerel anlamda bizim adımıza önemli bir ilk adım olduğunu biliyorum. Bu protokol fikrini Belediye Başkanımız teklif etti. Biz bu kapsamda bir şey arzu etmemiştik bile. Özcan Işıklar'ı bu anlamda Türkiye'deki bütün hayvan severler bence gönlünde ayrı bir yere koymalıdır. Bu protokol teklifiyle bizim gönlümüzde bambaşka bir yerde konumlanmıştır artık. Türkiye'de hiçbir belediyenin yapmadığı belki yapmaya cesaret edemeyeceği genişlikte hak ve imtiyazların tanındığı, ortak yönetim anlayışıyla hazırlanmış olan bu protokolü bizim önümüze getirdiğinde biz bundan büyük memnuniyet duyduk. Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'a çok teşekkür ediyoruz. Bu konuyu siyaset üstü bir yere taşıyarak protokolün bu meclisten oybirliğiyle geçmesini sağlayan tüm meclis üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu protokolün perde arkasında Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu, Başkan Yardımcısı Emine Tarin hanımefendi, koordinasyon sürecinde büyük katkı sağlayan Melis Avcı gibi uğraş veren çok kıymetli insanlar var… Bu protokol A'dan Z'ye çok büyük bir emeğin ürünüdür. O nedenle de çok kıymetlidir. Bütün hayvan severlerin gönlünde de çok özel bir yeri olacaktır. Türkiye'deki bütün belediyeler açısından da bir örnek olmasını arzu ediyoruz. Silivri Belediye Başkanımızın özelinde bütün ekibine çok teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından işbirliği protokolü için imzalar atıldı. Başkan Işıklar, aynı zamanda HAYKURDER'in onursal üyesi de oldu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP