Çalışma ve değerlendirme toplantılarının sonuç bildirgesi açıklandı

Çalışma ve değerlendirme toplantılarının sonuç bildirgesi açıklandı

1.03.2016 10:58:29

CHP İstanbul İl Başkanlığı Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları'nın Sonuç Bildirgesi şöyle:
“Kamuoyuna; 20 – 21 Şubat 2016 tarihinde İstanbul Kumburgaz'da il başkanlığımız tarafından yapılan 2016 yılı çalışma ve değerlendirme toplantısının birincisi tamamlanmıştır. Genel Başkanımız ve Yardımcıları ile TBMM Başkanvekili, Grup Başkanvekili, Genel Sekreter, Parti Meclisi Üyeleri, İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İBB Meclis Grup Başkanvekili, Yüksek Disiplin Kurulu ile İl Disiplin Kurulu üyeleri ve İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının katılımıyla tamamlanmış olup; aşağıdaki sonuç bildirgesinin kamuoyuyla paylaşılması oy birliği ile kabul edilmiştir.
1.Ülkemizde demokratik kurum ve kuruluşlar işlevsizleştirilmiştir. Yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü ve kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin taşıyıcı sütunları aşındırılmıştır. Demokrasinin temel taşları güçlendirilmeden, güçler ayrılığı ilkesi tesis edilmeden ve hükümet Anayasa'dan kaynaklanan görevlerini yerine getirmeden meşru bir anayasa tartışması yapılamaz.
2.Dış politikada devam eden öngörüsüz ve ilkesiz yaklaşım, bölgemizi ve ülkemizi tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Demokratik mekanizmalar içinde bütün partilerin katılımıyla; ilkeler ve öncelikler birlikte tespit edilerek bir dış politika belirlenmeli, bu bağlamda yıpranmış ve örselenmiş ilişkilerimiz hızla restore edilmelidir.
3.Terörün ve şiddetin her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Terörle mücadelede güvenlik – özgürlük dengesi gözetilmeli; özgürlüklerimiz güvenlikçi politikalara kurban edilmemelidir. Terörle mücadele adı altında hukuksuz uygulamalara girilerek; halkın can ve mal güvenliğine zarar verilmemelidir. Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik çerçevesinde birlikte yaşama irademizi güçlendirmeliyiz.
4.Son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarında yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Son olarak Ankara'daki katliam ve benzerlerinin tekrarlanmaması; faillerin ve arkasındaki gerçek güçlerin bulunarak adalete teslim edilmesinin sağlanması gerekir.
5.Ülkemizin yıllardır sürdürdüğü “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışına bugün daha çok ihtiyaç duymaktadır. Başta Ortadoğu'da olmak üzere, bugün dünyada savaş ortamının oluşmasına sebep olan ulusal ve uluslararası güçlerin yaşam ve insan haklarına aykırı tutum ve davranışları kabul edilemez. Mülteci sorunu, kalıcı barış sağlanarak mültecilerin yurtlarına dönmeleri ile sona erecektir.
6.Kürt sorunu, eşit yurttaşlık temelinde TBMM çatısı altında çözülmelidir. Salt güvenlikçi politikalarla Kürt sorunu her geçen dün daha da derinleşmektedir. Toplumsal barışın bir an evvel sağlanarak farklı kimliklere sahip insanların arasında derinleşen duygusal kopuşun önüne geçilmelidir.
7.İstanbul İl Başkanlığı olarak görevi devraldığımız günün ertesinde çoban ateşini Sultanbeyli ilçemizde yakarak başladığımız çalışmalarımızı aralıksız ve arttırarak devam ettireceğiz. Saydam ve hesap veren bir yönetim anlayışı ve partimizin 93 yıllık birikimiyle; ülkemizin kurtuluşu ve Cumhuriyet'imizin kuruluşunu birlikte gerçekleştirdiğimiz halkımızla beraber, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye yaratmaya kararlıyız.
8.İstanbul, alt yapı, ulaşım ve trafik sorunlarından dolayı artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Bu durumun daha kötüye gitmemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edilen 1/100.000 Çevre Düzeni Planı, İstanbul'un Anayasası olup buna bağlı kalınması; yapılacak alt plan ve plan revizyonlarının buna göre yapılması gerekmektedir.
9.CHP hiçbir yatırımı veya projeyi kategorik olarak reddetmez. Ancak ihaleleri şaibeli, çevreye ve kente zararlı olduğu tespit edilen projeleri desteklemez. İstanbul'da Yap-işlet-devret modeli ile yapımı devam eden ve daha sonra yapılacak olan projelerden; başta 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projeleri yukarıda belirtilen sakıncaları taşımakta ve ayrıca İstanbul'u ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri bakımından tehdit etmektedir. Bu projeler ülkemiz ve kentimizin ihtiyaçları göz önüne alınarak revize edilmelidir.
10. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hukuka aykırı ve halkımızın yararına olmayan kararları nedeniyle İstanbul bugün içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İBB Meclisinden artık rant içeren plan değişiklikleri gelmemelidir. Bunun yerine ucuz ve entegre olmuş toplu taşıma, yağışta taşmayan alt yapı ve dere, doğal ve ekosistem ile 20 yıl önce olduğu gibi yüzlerce balık türünün hayat bulduğu temiz bir Marmara Denizine ilişkin kararları destekleyeceğiz. Son 5 yıldır İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hukuka aykırı kararlarına karşı açtığımız 205 davanın bulunduğu aşamalardaki takibini devam ettirerek, her alanda bundan sonrada hukuki mücadeleyi devam ettireceğiz.
11. Türkiye'de ilkleri başlatmış ve başarmış anlayışın devamı olan İstanbul'daki CHP'li belediyelerimiz hükümetin haksız baskı ve engellemeleri ile karşılaşmaktadır. Ancak halkımızın büyük desteğini alan belediye başkanlarımız, saydam ve katılımcı anlayışın bir gereği olarak, 2014 Mahalli İdare Seçimlerinin 2. yılını takip eden Nisan 2016 ayı içinde bütün mahallelerde 2 yıllık faaliyetlerimizi paylaşarak halka hesap vereceğiz.
Bu toplantılar sonucunda, yukarıda belirtilen ilkeleri, İstanbul İl Başkanlığı olarak daha etkin ve verimli çalışarak İstanbul'un var olan öncelikli sorunlarını doğru tespit edeceğiz. Bu sorunları en rasyonel ortak çözümü bulmak için katılımcı anlayışla kurmuş olduğumuz 40 farklı komisyonla takip edeceğiz.
İstanbul İl Örgütü olarak 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İstanbul'da halkın iktidarını kuracağız.
Bu hedef için görüşüp kararlaştırdığımız ilkeler doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli çalışma, plan ve programımızı uygulamaya başlıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla arz olunur. Kumburgaz, 21 Şubat 2016”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP