Çağrıbey özel öğrencileri İstanbul’u gezdi

Çağrıbey özel öğrencileri İstanbul’u gezdi

24.11.2016 18:11:34

Özel öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak İstanbul gezisine katıldı.

Çağrıbey Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Tanıtım Gezisi'ne katıldı. Miniatürk, Feshane, 1453 Panorama Müzesi gezinin duraklarıydı.
Öğretmenleri İsmail Murat Balta'nın rehberliğinde katıldıkları gezide “Türkiye'nin vitrini” olarak görülen, binlerce tarihi eser arasından Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen mimari eserlerin minyatür modellerini yakından görme fırsatı buldular.
Bir yanda kervansaraylar, külliyeler, medreseler, köprüler, garlar, iskeleler, kaleler, surlar, türbeler, camiler, kiliseler, sinagoglar, saraylar, yalılar, dikilitaşlar, anıtlar, heykeller özel öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
Gördüklerini ölümsüzleştirmek adına öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdiler.
İstanbul Haliç kıyısında uluslararası her türlü fuar, organizasyon, toplantı, seminer, konser, gala, davet, sergi ve kültür etkinlileri yapılabilen Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi de özel öğrenciler tarafından gezildi.
Fetih heyecanının canlandırıldığı önemli tarihi anı dondurup bugünden geleceğe armağan eden 1453 Panorama Müzesi ilçemiz özel öğrencileri tarafından da görüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Tanıtım Gezisi, yorucu ama bir o kadar da keyifli ve tarihi açıdan anlamlı bilgilerle sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP