Buzağı Güzellik Yarışması renkli geçti

Buzağı Güzellik Yarışması renkli geçti

16.11.2017 15:16:05

Hayvancılığın teşvik edilmesinin amaçlandığı Buzağı Güzellik Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada sahipleri tarafından süslenen birbirinden güzel buzağılar kıyasıya yarışırken, dereceye giren buzağı sahipleri altın ve çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce organize edilen 2. Geleneksel Buzağı Güzellik Yarışması, önceki gün Değirmenköy Futbol Sahası'nda yoğun ilgi altında gerçekleştirildi. Hayvancılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada, hayvan sahiplerinin özenle süsledikleri ve bakımını yaptıkları buzağılar jüri önünde birincilik için boy gösterdi. Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışma, renkli görüntülere sahne oldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa ev sahibi Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli başta olmak üzere; Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Doruk Bulut, Silivri Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Harun Tüfekçi, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lütfü Vardar, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve Silivrili muhtarlar ile öğrenciler iştirak etti.

BENLİ: BAKANLIĞIMIZ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ DESTEKLEYECEK BÜYÜK BİR YATIRIM PROGRAMINI DEVREYE ALDI
“İlçe Müdürlüğümüzce organize edilen Buzağı Güzellik Yarışması'nın bizim için önemli bir yeri var” diyerek sözlerine başlayan Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, konuşmasına şöyle devam etti: “Keyifli yanının yanı sıra hayvancılığın burada varlığının göstergesi olması açısından bu etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bunu geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz etkinliğin sonucunda Bursa'dan, Konya'dan ve Erzurum'dan olumlu tepkiler aldık. Telefonlar aracılığı ile “İstanbul'da hayvancılık var mı?” diye sordular. İstanbul'da hayvancılığın bitmediği gibi teşvik edildiğini onlara söyledik. Silivri'mizde 40 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı var. Ayrıca 1600'e yakın manda nüfusu ile hayvancılık faaliyetleri yürütülmekte. Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı olarak bu yıl çiftçilerimize 27 trilyona yakın hayvansal destek yardımında bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Bugünkü katılımın da gayet güzel olduğunu görüyoruz. 25'in üzerinde bir katılım var, bu da gayet güzel bir rakam. Emeği geçen bütün ilçe personelimize, değerli Değirmenköy muhtarlarımıza, öğrenci kardeşlerimize ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

KARACA: TÜRKİYE'DE HAYVANCILIK KONUSUNDA CİDDİ DESTEKLER SAĞLIYORUZ
Benli'nin ardından söz alan İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Karaca, kırsal kalkınma alanına gençlerin kazandırılmasının önemi üzerinde durdu. Karaca, “Kıymetli hazirun, hepiniz hoş geldiniz. Öğrencilerin burada bulunması bize ayrı bir mutluluk kattı çünkü Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı olarak tarımın Türkiye'de ama en çok da İstanbul'da sürdürülebilir olmasını genç neslin bu işe iştigal olmasına bağlıyoruz. Biz Bakanlık olarak gerek İstanbul'da gerek Türkiye'de hayvancılık konusunda ciddi destekler sağlamaktayız. İstanbul'da geçen yıl verdiğimiz tarımsal destek 80 milyon civarında. Bunun 30 milyonu hayvancılık desteklemeleri. Ayrıca buna dahil etmediğimiz, Bakanlığımızın 2 yıldır uygulamış olduğu Genç Çiftçi projesi var. Bu bizim yüz akımız. Büyükbaş, küçükbaş, manda, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkiler, süs bitkileri, arıcılık konusunda verdiğimiz desteklerle tarımın sürdürülebilir hale gelmesini istiyoruz. Bu çerçevede gençlerimizin bu işi babalarından devralıp geliştirerek daha da ileri götürmelerini temenni ediyoruz. O kadar şanslılar ki, yanı başlarında 15 milyonluk büyük bir pazar var. Ürettikleri ürünün pazarlama sorunu yok. Gelecekte savaşlar gıda yüzünden meydana gelecek. İstediğimiz kadar otomobil üretelim, binalar inşa edelim, bunlar yenmiyor, insan gıdasız yaşayamaz. Bu çerçevede İlçe Müdürlüğümüz personellerine teşekkür ediyorum, böyle sosyal bir projeyle hayvancılığın Silivri'de de olduğunu kanıtlıyorlar. Bizi kırmayıp yarışmaya katılım sağlayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, ayrıca böyle bir organizasyona katkı sağladıkları için sponsorlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL OLAN BUZAĞILARI JÜRİ ÜYELERİ DERECELENDİRMEKTE ZORLANDI
Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmaların ardından Veteriner Hekim Adnan Demirer, Veteriner Hekim Yücel Demircan, Ziraat Mühendisi Vedat Aslan, Veteriner Hekim Abdulkadir Ekin ve Ziraat Mühendisi Erkan Topal'dan oluşan jüri üyeleri puanlandırma yaptı. Dişi ve Erkek kategorisinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınan buzağılar, dış görünüş, yaşa göre gelişim, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alınarak puanlamaya tabi tutuldu. Dişi kategorisinde Birsen Püskül'e ait buzağı birinci olurken, Aşkın Ergin'e ait buzağı ikinci, Uğur Yinanç'a ait buzağı ise üçüncü oldu. Erkek kategorisinde Mustafa Özcan'a ait buzağı birinciliği göğüslerken, İdris Batan'a ait buzağı ikinci, Teoman Demir'e ait buzağı üçüncülük elde etti. Dereceye giren buzağı sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Dereceye giremeyen buzağı sahipleri de alandan ödülsüz ayrılmadı, buzağılara iki torba yem hediye edildi.

MUSTANG ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Etkinlikte en çok eğlenen şüphesiz yine çocuklar oldu. Silivri Mustang Range Binicilik Kulübü'nün profesyonel gözetmenlerinin denetiminde at binmeleri sağlanan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP