XXXXX

Büyükçavuşlu buluşması

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Salı günü Büyük Çavuşlu'nun ardından bu akşam da mahalle toplantıları çerçevesinde Çanta halkıyla buluşacak. Büyük Çavuşlu toplantısını bizzat izlemedim ama ses kaydındaki alkışlara bakılırsa, yöneten ile yönetilen arasındaki bağı sağlam. Hizmet talepleri tabi ki belirleyici de seçmenin siyasi kararları altında yatan nedenlerin farklılığı kendini ilk bakışta hissettiriyor. Büyük Çavuşlu, Silivri'nin en uzak ilçesi olması nedeniyle ne belde belediyesi kapatılmadan ne de sonrasında öyle çok ahım şahım bir hizmete kavuşturulamadı. Bunun nedeni iktidarın bunu istememesi veya tercih etmemesi değil tamamen koşullardan kaynaklanan bir gidişat. Yapılanlar var tabi ki de ağırlıklı olarak belli şeylerden söz etmek çok mümkün değil. Alt yapı eksikliklerinin üst yapıyı ertelemesi bir yana, beklentiler son derece hissedilebilir. Büyük Çavuşlu'da, iktidar ne yaptığından ziyade neyi, neden yapamadığını anlatmakla da yöneten ile yönetilen arasındaki ilişkiyi ferah bir şekilde yürütebilir. Büyük Çavuşlu'nun kaderi değişebilir ama bunun için kimsenin elinde bir sihirli değnek yok. Ve belediye tek tek mahalleleri yerine tüm ilçeyi düşünmek zorunda… Mahallenin alt yapı sorunları hallolduktan sonra üst yapı yatırımlarının geliş süreci kuşkusuz hızlanacak ve de hizmetlerin daha iyi hissedilmesi sağlanacak.

GÜMÜŞYAKA'YLA BİRLİKTE ÜNİVERSİTE HAYALİ YENİDEN
Bazen işler sarpa sardıkça sarar, bir süre sonra da tam siz umudunuzu tamamen yitirip yitirmemek arasında gelip gelirken, sanki sihirli bir el değmişçesine düğümler tek tek çözülmeye başlar. Gümüşyaka'da ayrılan üniversite alanı İBB'de onaylandı. Yeşil alana dönüştürülmesi ile ilgili siyasi tartışmaların ardından ilçemizin üniversite konusundaki talihinin dönüşüne şahitlik ederiz inşallah. Tabi bunun dışında bir de Metin Karakaş'ın, Özcan Işıklar'dan bir özür beklentisi var konuyla ilgili. Büyük emek ve önem verdiği projesiyle Silivri'yi vedalaşmak zorunda kalabilme ihtimaliyle celallenen Işıklar, eleştirileri konusunda kantarın topuzunu biraz kaçırdı mı ne? Üniversite yatırımlarının önemini bu konuda en çok emek sarf eden daha iyi bilir. Tabi yapması gerekenler konusunda da kendisine akıl vermek bize düşmedi.

CHP ORTAKÖY TEMSİLCİSİNİ SEÇMEK İSTİYOR...
CHP Ortaköy Mahalle Temsilciliği, İbrahim Çeşmecioğlu'nun ardından bir süredir boştu. Yeni bir görevlendirme için başlatılan girişimler doğrultusunda Çeşmecioğlu her ne kadar gönlünde bir bayanın temsilciliği üstlenmesinin yattığını söylese de tarafına iletilen yoğun talepleri göz ardı edemeyeceğini paylaştı. Ancak tekrardan bu görevi devralacaksa bir seçimle olması yönünde tercihi var. 8 kişilik yönetiminin de çarşaf listeyle belirlenmesini öneriyor. Pazar günü için böyle temsili bir girişimleri var. Türkiye'de bir ilke ve siyasi örneğe imza atma girişiminin neticeleri Pazar günü netleşecek. Hayırlısı...

ORMAN KÖYLERİ İÇİN GERİ SAYIM
Büyükşehir Belediyesi Kanunundaki son değişiklik ile birlikte Silivri'nin 13 orman köyü Silivri Belediyesi'ne mahalle olarak bağlandı. İlk yerel seçimlere kadar köylerin tüzel kişilikleri devam edecek ama bir ay içinde tüm mal varlıkları, çalışanları, alacak ve borçlarını ilçe belediyesine bildirmek zorundalar. Ve de bundan sonraki süreçte alacakları tüm kararlar ilçe belediyesine haber verilecek. Yani tek başlarına hareket ve karar yetkileri yasa resmi gazetede yayınlandıktan bir ay içinde sona erecek.

YORUM YAP