Büyük Kılıçlı 112 Acili açıldı

Büyük Kılıçlı 112 Acili açıldı

22.09.2020 16:15:48

Büyük Kılıçlı 112 Acil Yardım İstasyonu törenle açıldı. Programa Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Tamer Dodurka, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, muhtarlar, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, oda başkanları, bölge sakinleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Başkan Volkan Yılmaz ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu söz alarak konuşma yaptılar.

Büyük Kılıçlı 112 Acil Yardım İstasyonu açılışında Başkan Volkan Yılmaz, katılımcıları selamladıktan sonra kazandırdıkları alan küçük gibi görünse de sunduğu hizmet açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

BÜTÜNCÜL HİZMET ANLAYIŞI VE DEZAVANTAJLI GRUPLARIN BELEDİYE BAŞKANI OLMA İDDİASINI YENİLEDİ

Başkan Bey bütüncül hizmet vurgusunu yeniledi ve dezavantajlı grupların belediye başkanı olmaya devam edeceğini ifade ederken söylediklerini bir bir yerine getirmekten duyduğu mutluluğu paylaştı.

SAĞLIK BÜROKRATLARI VE AK PARTİ İLÇE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Merkezde yaşanan vakalara acil müdahale sağlanırken köylerde kayıplar yaşandığını belirten Yılmaz, bu noktadan hareketle Büyük Kılıçlı'ya 112 Acil Yardım İstasyonu hizmetini kazandırdıklarını ifade etti. Yılmaz buna ilişkin sağlık bürokratlarına sundukları destek dolayısıyla teşekkür ederken AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun katkılarını da belirtti.

“SAĞLIK EVİ OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK”

“Eğitim ve sağlık belediyenin görevi değil diye hiç birinden uzak durmayacağım” diyen Başkan Volkan Yılmaz, “Sağlık evi olmayan mahalle köy kalmayacak hem belediye hem hayırseverlerler noktasında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KALYON İNŞAAT'A TEŞEKKÜR

Başkan Yılmaz, Büyük Kılıçlı 112 Yardım İstasyonunun Kalyon İnşaat katkılarıyla yapıldığını belirtirken teşekkür etti.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN BAŞKAN YILMAZ'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu açılışta yaptığı konuşmada Başkan Yılmaz'ın hizmet takibini övgü dolu sözlerle şöyle belirtti: “Böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Silivri Belediye Başkanı bana iki kere, Vali beye geldi. Bize ne yapmamız gerektiğini hatırlatıyor, yer buluyor, bağışçı buluyor ve en az benim kadar buranın sağlığı ile ilgileniyor. Çok şanslısınız. Yerel yönetim demek esasında her şey; sağlık, eğitim v.s. sahip çıkması gerekiyor. Burada örnek bir belediye başkanı olduğu için biz sağlıkçılar olarak da çok şanslıyız.”

“ÜLKE OLARAK SAĞLINLA MÜCADELEDE DÜNYANIN EN İYİSİYİZ”

Salgın sürecine de değinin Memişoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü: “Hepinizin malumu olarak dünya olarak bir salgın dönemi yaşıyoruz. Ülke olarak salgınla mücadelede dünyanın en iyisiyiz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere dünyanın gıptayla baktığı bir salgın mücadelesini yapan bir toplumuz. Salgınlarla sadece sağlıkçılar mücadele etmez. Toplumun her kesimi mücadelede başarıya etki eden faktörlerden bir tanesi.

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ ÇOK İYİ, GÖRÜNMEZ BİNLERCE KAHRAMANIMIZ VAR”

Sağlık sistemimiz çok iyi. Sağlıkçılarımız çok büyük bir özveriyle çalışıyor. Görünmez binlerce kahramanımız var. Bizler sadece önlerini açmaya, sağlık hizmeti açmaya teşvik ediyoruz.

“ACİL ÇOK RİSKLİ BİR ALAN”

Acil çok riskli bir alan çünkü neyle karşılaşacağınızı, ne yapacağınızı bilmediğiniz bir çalışma alanı. İstanbul'da 305. istasyonumuz burası. Merkezden buraya 30-40 dakikada ulaşılıyordu, şimdi 10 dakikaya düştü. Bazen 2-3 dakika bile insan hayatında çok önemli oluyor. Bir kalp krizinde, bir beyin kanamasında biz ne kadar çabuk ulaşırsak insanların hayatını kurtarma şansımız artıyor. Onun için bu istasyon çok büyük hizmetler sunacak ki daha biz açılışa gelirsek ambulans bir hastanın hayatını kurtarmak için açıldı. O hasta birkaç dakika sonra alınacak ve hastaneye yetiştirilecek. Bu istasyon olmasaydı, 20 dakikada ulaşılamayan bir hastamız olacaktı. Onun için şanslıyız.

“SAĞLIĞIMIZI KAYBETMEDEN, DEĞERİNİ BİLECEĞİZ”

Salgının bitmediğini herkesin bilmesini istiyorum. Mesafemizi korumamız, maskemizi takmamız, temizliğimizi yapmamız lazım. Sadece bunları yapmak yetmez. Bu virüs öyle bir virüs ki insanın bedeni zayıfsa, direnci kötüyse onu çok daha ciddi hastalık haline getiriyor, hatta kaybettiriyor. Önceki görevimiz bedenimize iyi bakmak. Sağlığımızı kaybetmeden, sağlığımızın değerini bileceğiz. Biz de size her türlü hizmeti sunmaya çalışacağız. Buradaki arkadaşlarımız evinize birkaç dakika içinde ulaşacak.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah iyi ki bizi böyle bir ülkede yaşatıyor. Ülkemizin değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ben Miami Üniversitesi'nde çalıştım. Emin olun bu ülkenin sağlık sisteminin yarısı bile değil. Çok daha iyi yerlerdeymişler gibi gösteriyorlar.”

KALYON İNŞAAT'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yılmaz ve Memişoğlu'nun konuşmasından sonra merkezin yapımını üstlenen Kalyon İnşaat'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Merkez dualar ve kurban kesilerek hizmete açıldı.

 

YORUM YAP