Bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla

Bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla

16.05.2019 13:40:15

Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu tarafından hazırlanan Engelliler Haftası Programı, müzik dinletileri ve sergi açılışıyla kaydedildi, engelleri kaldırmak adına birlik mesajları yenilendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu tarafından hazırlanan program, dün Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde sunuldu. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, özel eğitim sınıfı öğrenci ve Rehabilitasyon Merkezleri öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz, vatan uğruna can vermiş şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

AY: ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde olduğu gibi son yıllarda ilçemizde de engelli bireylerin eğitimi, sosyal yaşama hazırlanmaları gibi çalışmalar artarak devam etmekte. İlçemizde engelli bireylerin okullaşma oranı ve aldıkları eğitimin niteliği pek çok bölgeden daha iyi durumda. Ortak yaşamı sürdürebilmek için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Engelleri birlikte aşacağız. “ sözlerine yer verdi.

KAVAK: ONLARA AKTİF BİR HAYAT SUNALIM
Sınıf öğretmeni Fatma Kavak, günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, engelli bireylerle ilgili istatistiki bilgiler paylaştı. Kava, Türk nüfusunun %13'ünü oluşturan engellilerden yaklaşık 8 milyonunun aktif olarak toplumda yer almadığını, hayatlarını soyutlanmış bir şekilde sürdürmek zorunda kaldığını dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, haklarının olduğunu bilerek yaşamak hepimizin zorluluğudur. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir, ancak eşit haklara sahiptir. Onları ötekileştirmek yerine, bütünüyle yanımızda oldukları aktif bir hayat sunalım. Bizler, onların yaşamına engel değil, destek olalım. Ben de onlarla birlikte olmaktan, öğretmenleri olmaktan çok mutlu olduğumu belirterek Engelliler Haftası'nın engelli bireylere daha huzurlu bir hayat getirmesini, bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla, hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar sunmasını diliyorum.”

AKKUL: SEVGİ SAYESİNDE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEKLERİ HİÇ BİR ŞEY YOK

Veliler adına söz alan Müjgan Akkul, engelli çocuğu ile ilgili yaşadıklarını ve verdiği mücadeleyi paylaşarak duygusal bir konuşma yaptı. “Oğlumuza olan inancımız ve sevgimizle her geçen gün ilerleme kaydettik. Anne olarak bu mücadelemde tek başıma kalacağım aklımın ucundan geçmemişti. Eşimi kaybettim. Oğlumu hayata kazandırmak bir anne olarak görevimdi. Şu anda eğitim aldığı okula severek, mutlu bir şekilde gidiyor. Kendine olan özgüvenini kazandı. Öğretmenlerimizin emeklerine ve yüreklerine sağlık. İyi bir anne olmanın harika bir yolu yoktur. Her durum kendine özeldir. Her annenin mücadelesi farklı. Özel çocuklarımıza en gerekli olan şey sevgidir. Sevgi ortamında oldukları zaman üstesinden gelemeyecekleri hiç bir şey yok.”
Okul öğrencilerinden Mustafa Karakuş, kendi yazdığı şiiri okudu. Konuşmaların ardından Müzik Öğretmeni Başak İnanç'ın yönettiği Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi orkestrası, sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılara, özel çocuklar da heyecan ve coşkuyla eşlik etti.
Engelliler Haftası programı, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde öğrenim gören çocukların eserlerinin yer aldığı serginin açılışıyla devam etti. Açılış öncesi ise Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Selin Girgin'in yönetiminde 100 öğrenci, gitar ve keman eşliğinde seslendirdikleri şarkılarla özel çocuklara ve öğretmenlerine keyifli dakikalar yaşattılar.

Özel çocukların sanatsal çalışmaları ilgi ve beğeniyle izlendi. Engelliler Haftası etkinlikleri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından sunulan programla devam etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP