Burçin Polat: Yaşamak için boyun eğmeyen onurlu insanların adresi TKP'dir

Burçin Polat: Yaşamak için boyun eğmeyen onurlu insanların adresi TKP'dir

26.01.2018 17:01:21

'TKP her yerde' hedefleri doğrultusunda Edirne'den Ardahan'a yeni il ve ilçelerde örgütlenen Türkiye Komünist Partisi, Silivri'de de varlığını gösterdi. Silivri İlçe Başkanı Burçin Polat, partisini, hedeflerini ve çalışmalarını Hürhaber okuyucuları için paylaştı.

Türkiye Komünist Partisi Silivri İlçe Başkanı Burçin Polat'la bir söyleşi gerçekleştirdik. Polat, eşitlikçi ve adil bir düzenden yana olan partilerinin 97 yaşında olduğunu belirtirken, sosyalizmin anlamını açıkladı, mevcut düzende yaşanan sıkıntılara değindi ve Türkiye Komünist Partisi Silivri İlçe Başkanlığının çalışmalarına değindi.

POLAT: EŞİTLİKÇİ VE ADİL BİR DÜZEN İSTİYORUZ
HÜRHABER: Merhaba Burçin Hanım, kısa süre önce Silivri'de TKP ilçe örgütünü açtığınızı biliyoruz. Sizi TKP olarak diğer siyasi partilerden ayıran nedir?
TKP Silivri İlçe Başkanı Burçin POLAT: Türkiye Komünist Partisi her şeyden önce eşitlikçi ve adil bir düzen istiyor. Bu düzen değişecektir çağrımız sermaye ve gericiliğin düzenine makyaj yapmak değil onu ortadan kaldırıp yeniyi ortaya koymaktır. İşçi sınıfının iktidar mücadelesinde sosyalizmi seçenek değil zorunluluk görüyoruz. TKP 97 yaşında. 97 yıldır kurtuluş reçetemiz için ne söylediysek arkasındayız. Kısacası, sermaye düzenine karşı tarafımız emekten, işçi sınıfından yanadır. Yalnız kalmış, kendini çaresiz hisseden, ümidi tükenmiş ama yaşamak için boyun eğmeyen onurlu insanların adresi TKP'dir.

“SOSYALİZM, İNSANCA YAŞAMAKTIR”
HÜRHABER: TKP siyasette sosyalizm vurgusu yapıyor. Peki sosyalizm nedir?
TKP Silivri İlçe Başkanı Burçin POLAT: Aslında çok net. Büyük süslü cümleler kurmaya gerek yok. Sosyalizm, insanca yaşamaktır. Sosyalizm, işçilerin emekçilerin iktidarıdır.
Sosyalizm, parasız sağlıktır, parasız eğitimdir. Herkesin evi olmasıdır, aşı olmasıdır. Sosyalizm kimseye muhtaç olmamaktır. Gelecek için ümitsizliğe kapılmamaktır. Sosyalizm, işsizliği ortadan kaldırmaktır. Daha çarpıcı olsun. Sosyalizm hiçbir çocuğun yırtık ayakkabı ile soğuktan titrememesidir, hiçbir insanın bir lokma ekmeğe muhtaç olmamasıdır.

“YOKSULLAR, İŞÇİLER, EMEKÇİLER, KENDİLERİNİ ÖLÜME TERK EDEN BU SİSTEME NEDEN BOYUN EĞSİN?”
HÜRHABER: Yaşam şartları her geçen gün zorlaşıyor. Alım gücü azalıyor. Bu düzen değişebilir mi?
TKP Silivri İlçe Başkanı Burçin POLAT: Öncelikle şunu çok iyi biliyoruz: Bu dünya eşitsizliklerin, gelir adaletsizliğinin, açlığın, yoksulluğun, işsizliğin, yoğun sömürünün, çevre tahribatının, çılgınca silahlanmanın, nükleer savaş tehdidinin, ırkçılığın, dinsel bağnazlığın dünyasıdır. İnsanın insanı sömürmesi üzerine kurulu kapitalist düzen ne iyileştirilebilir ne kendi yarattığı sorunları çözebilir. Öyleyse buna mahkûm muyuz? Hayır. Üreten, yaratan işçi sınıfı bu düzene dur dediğinde yer yerinden oynar. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada sosyalizm çağı başlar. Bizi öğrenilmiş çaresizliğe mahkûm etmek istiyorlar, buna inanmamızı bekliyorlar. Verilecek cevap açıktır. Sosyalizme güveniyoruz, inanıyoruz. Çaresiz değiliz. Biz değiştireceğiz. Bazı çevreler sosyalizmin mümkün olmadığını, hayal olduğunu söylüyor. Asıl saçmalık, insanların bu aşağılık düzene sür git diyeceğine inanmaktır. Yoksullar, işçiler, emekçiler kendilerini hiçe sayan ve ölüme terk eden bu sisteme neden boyun eğsin?

“EDİRNE'DEN ARDAHAN'A YENİ İL VE İLÇELERDE BİNA AÇTIK”
HÜRHABER: TKP daha fazla insana nasıl ulaşacak?
TKP Silivri İlçe Başkanı Burçin POLAT: Unutmayalım, TKP pazarlık yapmak için değil, tankıyla, topuyla, tüfeğiyle, darbecisiyle, işbirlikçisiyle, ajanıyla, ABD emperyalizminin tüm unsurlarını kapı dışarı etmek için mücadele etmektedir. Emekçi halk adına iktidara talip olmaktadır. Edirne'den Ardahan'a emekçi halkın seçeneğinin Türkiye'nin her tarafında kendisini hissettirmesi için yeni il ve ilçelerde bina açtık. Üye sayısında büyük bir artış var. 2018'de bu örgütlenme hamlesi yeni bir evreye taşınıyor. 'TKP her yerde' hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonunda Türkiye Komünist Partisi kendisine hak veren ama tereddüt eden geniş bir kesimle daha yakından temas edecek, onların elinden tutacak ve çaresizlik hissini ortadan kaldıracaktır. Aslında açıkça söylemekte fayda var. TKP emekçi halkın partisidir, öncü gücüdür. Emekçi halkımız TKP'nin değiştirme iradesini mutlaka karşılayacak ve işçi sınıfını iktidara taşıyacaktır.

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE KURMAK İSTEYENLERİ TKP'YE DAVET EDİYORUZ”
HÜRHABER: Türkiye Komünist Partisi Silivri'de neler yapıyor?
TKP Silivri İlçe Başkanı Burçin POLAT: Türkiye Komünist Partisi; Silivri, Selimpaşa, Gümüşyaka, Değirmenköy, Çantaköy, Ortaköy, Kadıköy, Kavaklı gibi yerleşim yerlerinde kapı kapı dolaşıyor, esnaf ziyaretleri yapıyor, fabrika işçileriyle buluşuyor, eğitim, sağlık kısaca tüm çalışma alanlarındaki emekçilere sosyalizmi anlatıyor. Bu düzene boyun eğmemek için halkımızı birlikte olmaya örgütlenmeye çağırıyor. “TKP Her Yerde” hedefi doğrultusunda yerelde güçlenmenin önemini çok iyi kavrıyoruz. Bu amaçla 28 Ocak Pazar günü saat: 15.00'da Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda “Halkın seçeneği güçleniyor” adında Silivri merkezli bir etkinlik düzenliyoruz. Bugün “belki bana bir şey olmaz”la avunan, “ya daha kötüsü gelirse” diye kabuğuna çekilen, “biri bizi kurtarsın şu adamdan” dileği tutan, “memleketi ben mi kurtaracağım” bencilliğine saplanan, “çekip gidelim buralardan” çaresizliğine teslim olanları uyarmak, hayal dünyasından çıkarmak TKP'nin sorumluluğudur. “Bir şeyler yapmak gerekir” diyerek arayışa giren, çözüm arayan, mücadele etmek ve birlikte aydınlık bir Türkiye kurmak isteyenleri TKP'ye davet ediyoruz.

Haber Merkezi

YORUM YAP