Bünyamin Kurt şimdi de devleti mi dolandırıyor?

Bünyamin Kurt şimdi de devleti mi dolandırıyor?

7.06.2017 13:07:30

Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yargılanan ilçemiz okul müdürlerinden Bünyamin Kurt, görev yaptığı okulda olmayan sınıfı varmış gibi gösterdiği iddialarıyla gündemde.

Sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK lehine, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini öven mahiyette paylaşımlarda bulunan ve şikâyet üzerine Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yargılanan Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Bünyemin Kurt, şimdi de usulsüzlük iddialarıyla gündemde.

OLMAYAN SINIF VE YAPILMAYAN DERSLER İÇİN ÜCRET Mİ ALINIYOR?
İddialara göre Kurt, müdürlük yaptığı okulda gerçekte olmayan 9/G sınıfını varmış gibi gösterip ders ücreti almakta. Öğrencisi olmayan D/G sınıfın Ders Defteri mevcut. Gün gün yapılmayan derslerden elde edilen kazanımlar bile yazılmış! Her derse sınıf ve branş öğretmeni girmekte. İddialara ilişkin daha vahim olan duyum ise; okul müdürünün öğretmenlerini tehdit ederek bu sınıfın defterine zorla imza attırdığı. Tehditlere boyun eğmeyen branş öğretmenlerinin imzaları bazı günlerde eksik. Devamsızlığı görünen öğrenciler sürekli okula gelemeyen olarak gösterilmiş, aslında başka şubelerdeki öğrenciler. Numaraları görünen öğrenciler zaten bu sınıfta hiç olmamış. İsimleri görünen öğretmenler de derse hiç girmemiş. 9/G Ders Defterine göre öğrenciler farklı farklı atölyelerde görünmekte. Oysa ki bir bölümde eğitim almaları gerekir. 9/ G sınıfının olmayan öğrencilerinin sınavı yapılmış gösterilmiş. Yiyecek İçecek Atölyesinde kendi bölüm öğrencileriyle derste olan öğretmen, aynı anda 9/G sınıfının Din Dersine imza atmış görünüyor. Söz konusu sınıfta bazı günler öğrenciler var, bazı günler tamamı yok olarak gösterilmiş. Bunlar gibi incelendiğinde fark edilmeyecek bir sürü tuhaflık. Kurt'un, okul kadrosuna birçok yakınını dahil ettiği, özel eğitim öğretmenlerini özellikle tercih etmediği de iddialar arasında.

İLÇE MEM OLANLARA GÖZ MÜ YUMUYOR?
İddialara göre varmış gibi gösterilen 9/G sınıfı hakkında daha önce de okul öğretmenleri tarafından şikayetler yapıldı. Açılan soruşturmada muhakkik olarak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin görevlendirildi. Ancak bu soruşturmadan bir netice alınmadı. Olmayan sınıfın aynen devam ettirilmesi, görevlerin kötüye kullanılması, haksız kazanç elde edilmesi, devletin zarara uğratılmasına göz yuman İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'ın pasifliği olaya ilişkin diğer iddialar olarak sıralanmakta.

BELGELER, AHMET AY'A İLETİLDİ
Müdürlük mülakatında Bünyamin Kurt'a 100 tam puan vermesi üzerine, PKK terör örgütü sempatizanlığı yargılanması dolayısıyla eğitim camiasında büyük tepki çeken ve bundan rahatsız olan Ay'ın, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki 9/G sınıfı ile ilgili yeni şikayetler üzerine nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Konu, Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de iletildi.
“Hayali sınıf” yeniden gündeme düşünce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Cuma günü apar topar okulu ziyaret etti. Okul Müdürünün de delilleri karartmak adına okulda epey hazırlık yaptığı öğrenildi. Branş öğretmenleri apar topar imzalarını attı ama öğrenci bulmak zor tabi! Ders defterinin hali şikayet öncesi ve sonrası epey farklı ama eski görselleri mevcut.
Renginar SALİ

  1. oya oya

    öğretmenevi ihalesi yüzünden bir gece nezaret de yatan sonra savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen kişi muhakik oh ne ala memleket körler sağırlar birbirini ağırlar

YORUM YAP