Buluşmalar çok verimli ve etkili

Buluşmalar çok verimli ve etkili

27.02.2016 15:22:02

Aralık ayında ilk toplantıda Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te İlçe Belediye Başkanları ile bir araya gelen Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'a yaptıkları yatırımlardan bahsederek, “Sizlerin de yakından bildiği yatırımlar İstanbul'u dünyanın gıpta ile izlediği bir şehir haline getirdi. Bu bir ekip işi. Sizlere ve sizlerin şahsında da tüm ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum” diyerek buluşmalarında daha sıkı işbirliğinin de sağlanması yönünde sinyaller vermişti.
İlçe belediye başkanlarını ağırladığı ilk toplantıda göreve geldiği günden itibaren İstanbulluların yaşadıkları şehirden gurur duyacakları bir yer inşa etmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Kurumsal taassup gözetmeksizin İstanbul'un her yerine hizmet götürüyoruz. Parti gözetmeksizin tüm ilçelerimize yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İstanbul'a hizmet etmenin bilinciyle hareket ediyoruz. İstanbul gibi bir şehirde yönetici olmak büyük bir gurur” diye konuşmuştu.

BEYAZ KÖŞK'TEN SONRA BAKIRKÖY'DE BULUŞMA
Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evsahipliğinde Pazartesi günü aralarında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da yer aldığı Arnavutköy A.Haşim Baltacı, Avcılar Handan Toprak Benli, Bağcılar Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Osman Develioğlu, Başakşehir Mevlüt Uysal, Bayrampaşa Atila Aydıner, Beşiktaş Murat Hazinedar, Beylikdüzü Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu A.Misbah Demircan, Büyükçekmece Hasan Akgün, esenler M. Tevfik Göksu, Esenyurt Necmi Kadıoğlu, Eyüp Remzi Aydın, Fatih Mustafa Demir, G.O.Paşa Hasan Tahsin Usta, Güngören Ş. Yücel Karaman, Küçükçekmece Temel Karadeniz, Zeytinburnu Murat Aydın, Şişli Hasan Hayri İnönü ile bir araya geldi ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışmaları konusu görüşüldü.

IŞIKLAR: BULUŞMALAR ÇOK VERİMLİ VE ETKİLİ
İstanbul ilçe belediye başkanlarının Kadir Topbaş ile üç ayda bir buluşma geleneği başlangıcını değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İBB Başkanının çok önemli bir işbirliğinin temellerini attığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Kadir Bey çok güzel bir gelenek başlattı. Bugüne kadar senede bir defa bir araya geliyorduk. Şimdi artık her üç ayda bir ilçede toplanacağız. Kadir Bey, uzun zamandır düşündüğü ve ancak fırsat bulduğu üç aylık sıklıktaki bir araya gelişlerimiz ve bu yöntemle yerel yönetimde sağlanan takip, koordinasyon ve çözüm fırsatlarını çok önemsiyor. İstanbul'da devam eden çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştiriyor ardından ilçelerin konuya dahiliyeti çerçevesinde başkanlar söz alıyor. Yerinde ilgili birimler aranarak sıkıntı ve çözüm bekleyen hususlarda harekete geçiriliyor.

YEREL YÖNETİME DAYANIŞMA VE GÜÇ BİRLİĞİ GELİYOR
İstanbul'un dünyanın önde gelen kentlerinden biri olma özelliği üzerinde duran Kadir Bey, önemsenişini ve bizlerin bunun bir parçası olduğu vurgusunda bulundu. Güç birliği ile dayanışma yoluyla yönetim anlayışını oturtmamızın verimi arttıracağı kesin.
Siyasi ayrışmalardan uzak, diyalogla nasıl faydalı bir işbirliği sağlanacağını daha ikinci toplantıda hissettik. Dere yatakları, kentsel dönüşüm, raylı sistem, sahil/meydan düzenlemeleri, metro gibi konular hakkında bilgi aktarıldı ilgili ilçelerin talepleri, belirttikleri sıkıntılar yerinde ve anında değerlendirmeye alındı.

İBB YETKİLİLERİ İLÇE BELEDİYELERİNİ ZİYARET EDİYOR UYGULAMASI
İstanbul belediye başkanlarının işbirliğinin çok yararlı ve son derece verimli sonuçlar doğuracağı kuşkusuz. Kadir Bey özellikle eksiksiz katılım sağlayan CHP'li belediye başkanlarına da teşekkür etti. Genel Sekreter ve yardımcılarının ilçe belediyelerine ziyaret uygulamasını başlattığını paylaştı. Koordinasyon ve işleyişi, hizmet ile yatırımların hızlandırma sürecinin amaçlandığı bu uygulamanın da son derece yerinde olduğunu belirtmek isterim.
12 Nisan'da Üsküdar'dayız. Belki arkasından Silivri evsahipliği yapar.

IŞIKLAR'DAN TOPBAŞ'A TAKDİR VE TEŞEKKÜR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Konularına hâkim, herkesi kucaklayan, birleştirici, çözüm ve hizmet odaklı, samimi yaklaşımını takdir ettim. Böyle bir dayanışma ve kaynaşmaya ne kadar ihtiyacımız olduğu hususunda herkes hemfikir.
Silivri ile ilgili iki öncelikli konumuz vardı onları ilettim; ilki tarıma destek ikincisi de konutlar bölgesine giden alt geçit. Kadir Bey yakından ilgilendiğini ve takipte olduğunu söyledi.”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP