Bulgaristan Zorunlu Göçünün 30. yılında anma programı

Bulgaristan Zorunlu Göçünün 30. yılında anma programı

29.11.2019 13:57:15

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Bulgaristan Türklerinin 1989 Zorunlu Göçünün 30. yıldönümünde anma programı düzenlenecek.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bulgaristan Türklerinin 1989 Zorunlu Göçünün 30. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenliyor.
Program, 08 Aralık 2019 Pazar günü, saat 13.00'da Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirilecek. Bugün Bulgaristan Türklerinin yaşadıkları sorunların harareti dinmiş gözükse de 1989 göçü ve ona zemin hazırlayan şartların unutulmaması amacıyla programda zorunlu göç bütün yönleriyle ele alınacak. Göç sürecine neden olan siyasal, sosyal ve ekonomik etkenler paylaşılacak.
Yurtiçi ve yurt dışından çok değerli akademisyenlerimizin konuşmacı olarak yer alacağı programda ayrıca 1989 tarihinde yaşanan olaylara tanıklık eden gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Behiç Günalan'ın objektifinden yansıyan fotoğraflardan oluşan "Göçün Orta Yeri Hüzün" fotoğraf sergisi de yer alacak.
İki oturum şeklinde yürütülecek programın ilk oturumunda Prof. Dr. Nesrin Özören, Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Doç. Dr. Nuri Korkmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Kader Özlem İkinci oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demirhan, Doktora Öğrencisi Gülbahar Kurtuluş, Araştırma Görevlisi Haydar Eren Akın, Gazeteci Yazar Mehmet Türker yer alacak.
Anma programı kapsamında bu etkinlikler için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB) tarafından özel olarak hazırlanan Zorunlu Göçü anlatan kısa filmin gösterimi de yapılacak.
Haber Merkezi

YORUM YAP