Büke, güven tazeledi

Büke, güven tazeledi

20.04.2018 09:48:18

AK Parti Silivri 5. Kadın Kolları Olağan kongresinde Ülkenur Büke,  oy kullanan 339 delegenin tamamının desteğini alarak yeniden başkan seçildi. 

AK Parti Silivri 5. Kadın Kolları Olağan kongresi, 18 Nisan Çarşamba günü, Ünsal Düğün Salonu'nda kaydedildi. Tek liste olarak gidilen genel kurulda mevcut Başkan Ülkenur Büke, delegelerin teveccühü ile yeniden başkanlık görevine getirildi. Yoğun bir katılıma sahne olan kongrede AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri Rizeliler Dernek Başkanı Sinan Abdullah Azder ve yönetimi, Silivri Samsunlular Derneği Başkanı Bilhan Ahçıoğlu ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, delegeler ve partililer hazır bulundu.

BÜKE: PARTİMİZİN ARKASINDAKİ EN BÜYÜK GÜÇ KADINLARIMIZINDIR
Ülkenur Büke, kongrede yaptığı konuşmada katılımcılara şöyle seslendi: “Çok değerli il başkanım, il yöneticilerim, ilçe başkanım, ilçe yöneticilerim, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, stk başkanlarımız, Silivri'mizin değerli basın mensupları, hak davamızın gönüllü çok değerli demokrasi kahramanları, kadın kardeşlerim 5. Olağan Silivri Kadın Kolları kongremize hoş geldiniz. AK Parti Kadın Kolları 4,5 milyona ulaşan kadın üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın hareketidir. Bu hareketin merkezinde olmak ayrı bir gururdur. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadınlarımızın her alanda önünü açarak destek olmaktadır. Partilerimizin değerleri doğrultusunda kadınlarımız başörtüsü ile meclise girmiştir. Eğitim hayatlarını tamamlamıştır. Kadınlarımız tarih boyunca topraklarımızda istiklal mücadelesinde ön safta yer almıştır. Kahraman kadınlarımız dün nasıl varsa, bugünde var, gelecekte de var olacaktır. 15 Temmuz gecesinde bu mücadele tekrar başlamıştır. Mücadelemiz tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlettir. Davamız hak yolunda, hizmet yolunda gönüllere girmektir. Bizler Türkiye'mize hizmet ederken mazlum coğrafyanın da umudu olmaktayız, olacağız da. Siyasette ak kadınlarda yetişmek bir okul gibidir. Emek ister, gönül ister, dua ister. Silivri ak kadınlar olarak bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Geçmişten bugüne ak kadın kadrolarında görev almış kardeşlerime, büyüklerime teşekkür etmek boynumuzun borcudur. 2019, 2023 hedeflerine ulaşmak için hep birlikte durmak yok, yola devam edeceğiz. Partimizin arkasındaki en büyük güç kadınlarımızındır. Liderimizin alanlarda söylediği gibi, değerli Şeyma Başkanız biz Silivri ak kadınlar kapı kapı dolaşmaya, çalışmaya hazırız. Sözlerime son verirken Türk bayrağımız, vatanımız uğruna canlarını siper etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize şifa diliyorum. Allah ve dualarımız Mehmetçiklerin yanında olsun.”

BOZOĞLU: SİYASETTE FEDAKÂRLIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ KADINLARIMIZ YAPIYOR
AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, kadınların varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı temsil ettiğine vurgu yaptı. Bozoğlu, “Cümleten selamın aleyküm. Allah'ın rahmeti, bereketi, mağfireti üzerimize olsun inşallah. 5. Olağan Kadın Kolları kongremize hepiniz hoş geldiniz. Deyim yerindeyse çiçeği burnunda bir İlçe Başkanı olarak ilçe ana kademe kongremizin arkasından kadın kolları kongremizi yapmak aslında bir taraftan bize tevafuk oldu. Güzel de oldu. Çünkü bu davanın ana neferleri, en çok efor sarf edenleri kadınlarımız. Erkek ceketini alır çıkar, siyasi çalışmalarını yapar evine gider. Ama kadın öyle değil. Kadının gerek yemek, gerek temizlik, gerek eşine ve çocuklarına bakmak, gerekse de komşu ve akrabalarıyla ilgilenmek konusunda bir dünya sıkıntı ile karşı karşıya kalır. Buna rağmen yine de ter döker ve bu dava uğruna bir şekilde savaş verir. Aslında erkeklere kıyasla vermiş oldukları emeklere çarpı iki olarak bakmalıyız. Allah hepinizden razı olsun. Tekrar seçilecek olan Ülkenur hanıma bayrağı bir adım daha ileriye götürmek adına daha önceki başarıları için çok teşekkür eder, devamını dilerim. Kongremiz hayırlı olsun.” diye konuştu.

DÖĞÜCÜ: BİZİM KONGRELERİMİZ KOLTUK SAVAŞLARI İÇİN YAPILMIYOR
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, yaptığı açıklamada kongre sürecinin önemine dikkat çekti, teşkilata önemli mesajlar verdi. Döğücü, “Silivri; bugün bir ilke imza atıyor, İstanbul'un kadın kolları kongresinin ilkini gerçekleştirerek bu yeni döneme merhaba demiş oluyorsunuz. Değerli ilçe başkanım katılımlarınızla şeref verdiniz. Sizin de yeni göreviniz hayırlı olsun. Buradaki gönüllü neferlerle Silivri'de çok güzel işler yapacağınıza yürekten inanıyorum. Değerli hazirun, kongremizin hayırlı olması temennisiyle konuşmama başlarken belirtmem gerekir ki özellikle İstanbul'da AK Parti kadınlarının fedakârlıklarını anlatmaya kalksam sadece günde bir kongre yaparız ve akşama kadar sürer. Bizler kapı kapı dolaşıp reisimize verdiğimiz sözü yerine getirirken aslında neler yapıyoruz biliyor musunuz? O kapıları çalmanın zorluğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü o kapıları çalarken arkasından neyin çıkacağını bilmeden çalıyorsunuz. Bu en büyük cesarettir. İşte bizim cesur kadınlarımızla, demokrasi kahramanlarımızla Türkiye için, çocuklarımız için, geleceğimiz için her şeyi göze almış kadınlarımızla yola çıktığımız bu hareket Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte Türkiye'nin dünyanın konumunu şekillendirecek bu küresel harekette en öndeki yerlerden birini almak için bir adımdır. Bizim kongrelerimiz bunlar için yapılıyor. Bizim kongrelerimiz koltuk savaşları için yapılmıyor. Bizim kongrelerimiz yenilenmek ve dinamik hale gelmek için yapılıyor. Bayrağın çok daha ileri götürülmesini sağlamak için yapılıyor. Bu hareketi sadece bir siyasi hareket olarak görmenin ötesinde bir dava hareketi, bir anlayış hareketi, bir ufuk hareketi olarak gördüğümüz zaman da işte böyle bayram havasında, bayraklarla, davullarla, zurnalarla yapılan kongreler gerçekleşiyor. Bu davaya emek vermiş bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Silivri'de bu imkânsızlıklar içerisinde elinden gelen gayreti gösteren kadın-erkek bütün dava neferlerimize tek tek teşekkür ediyorum. Allah emeklerimizi zayi etmesin diyorum. Kongremizin de hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Arkadaşlar bu parti kuruldu kurulalı bir gün dinlenmedi. Bir sürü zorlukları aştı. Geçtiğimiz gün itibariyle erken seçim konuşulmaya başlandı. Hızla kongrelerimizi bitireceğiz. 28'ine kadar bütün ilçe kongrelerimizi bitirip, il kongremizi de tamamladıktan sonra önümüzdeki seçime bomba gibi hazırlanmış vaziyette, reisimize verdiğimiz sözü tutmanın gönül huzuru içinde yeni mücadelelere hazır ve nazır olacağız. ” şeklinde konuştu.

İLÇE YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK ÜYELERİ İLE ASİL VE YEDEK İL DELEGE LİSTESİ
İlçe Başkanı: Ülkenur Büke.
Asil Yönetim Kurulu: Aycan Karakaş, Aynur Kara, Ayşe Şahin, Birsen Çakal, Derya Özcan, Fadime Almaz, Fatma Ercan, Fatma Öztürk, Güner Şirinoğlu, Hanife Güven, Hilal Arslantaş, Mehtap Memiş, Muazzez Çelikten, Onur Uzunoğlu, Özlem Arslan, Refika Erdil, Sebile Turcan, Sevnur Kankaya, Sibel Karan, Şengül Güdek Parlak, Tülay Koyunoğlu, Yasemin Akyapı, Zehra Küçük, Zeynep Koç.
Yedek Yönetim Kurulu: Şerife Bakır, Serpil Faydalı, Hayat Koca, Bahar Kenar, Mürvet Pehlivan, Gürcü Özgür, Edanur Pala, Azize Eser, Huriye Kıvılcım, Şerife Özkara, Dilber Şahin, Yeşim Başaran, Semiha Avcı.
Asil İl Delegesi: Nuray Albayrak, Çiğdem Çavdar Çelebioğlu, Şengül Güdek Parlak, Özlem Arslan, Sevnur Kankaya, Aynur Kara, Hilal Arslantaş, Güner Şirinoğlu.
Yedek İl Delegesi: Zehra Küçük, Sibel Karan, Sebile Turcan, Onur Uzunoğlu.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP