XXXXX

Bu yalnızlık görüntüsü iyi değil...


Dün
ilçemizde 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Milletvekili düzeyinde, ilçe başkan ve yönetimi ile adeta tam kadro katılırken, Başkan Işıklar’a sadece bir meclis üyesinin; Şenel Yıldırım’ın eşlik etmesi ve programa geç teşrif eden CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu garip bir izlenim bıraktı.
CHP kanadı açısından bu yalnızlık görüntüsünün sebeplerini merak ederken, ilçe yöneticilerinin sessiz bir direnişe geçtiklerini öğrendim. İçlerinden birçok ismin meclis üyesi aday adaylığı nedeniyle istifa etme isteğinin geri çevrildiği bu sebepten tepkili oldukları iddiası oluşan manzarayı belli ölçülerde açıklıyor. Meclis üyelerinin katılmama nedenini bu durum izah etmeye yeterli olmuyor tabi.
Mustafa Sarıgül için düzenlenen karşılama sonrası Genel Merkez’den ilçeye tepki olduğu duyumunu aldım… Doğruluğuna pek ihtimal veremedim açıkçası. Işıklar ve Tuğlu parti üst mercilerine danışmadan böyle bir karşılama organizasyonu içerisine girme hatasını yapmaz… Hele böyle bir dönemde!? Yapmamışlardır… Genel Merkezin bile kafası o kadar karışıkken Sarıgül konusunda örgütlerden tutarlı ve mantıklı davranış beklemek zor haksızlık olmaz mı!?
Silivri’de halk desteği ve belediye çabalarının ciddi bir örgüt çalışmasıyla da desteklenmesi gerektiğini hatırlatma ihtiyacı neden hissediyorum bilmiyorum? İşlerin pek parlak bir seyirde ilerlemediğini kabul edip, yerel iktidarı koruma kararlılığında CHP’nin silkinmesi gerekiyor.
Ve de Özcan Işıklar artık Kemal Kılıçdaroğlu’ydu, Mustafa Sarıgül’dü; karşılama ve uğurlama törenleriyle ilgili Silivri halkını beklenti içine sokup hayal kırıklıkları yaşamak ve yaşatmak yerine ipleri kendi eline acilen sıkı bir biçimde almalı. Kendine güvenmeli… Işıklar’ı, partisinin İBB adayı ve Genel Merkezin gözünde değerli kılacak olan en önemli şey belediye başkanlığındaki güçlü konumu olacaktır; Silivri halkının gözü ve gönlünde sahip olduğu değerdir. Kimi nasıl ve ne kadar kişiyle karşıladığı değil, 5 yıllığına kendisine verilen Silivri halkına hizmet etme sorumluluğunu ne ölçüde yerine getirdiği Belediye Başkanının en büyük referansıdır!
CHP’nin en eksik olduğu yönü politik şov yapmamasıdır… Popülizm, gösteriş, duygusallık yoktur 90 yıllık CHP geçmişinde. Silivri’nin CHP anlayışı da bu çerçevededir. Sarıgül’ün siyaset adına en iyi yaptığı şey şov… Şişli’de hizmet ve yatırımlar da yapmıştır ama bunları bu ilçenin dışında yaşayanların çok iyi bilip önemsenmesi beklenmiyor herhalde…
CHP Genel Başkanı, yardımcılarına düzenlenen kuru karşılamaların ardından Sarıgül’e ayılıp, bayılan CHP’li ilçe yöneticilerimizi anlamakta güçlük çekiyorum kusura bakmayın! Ben iktidar tutkunuzu anlamak için yine de elimden geleni yapmaya çalışacağım ama siz de bu davranışlarınıza bir çeki düzen verme işini gözden geçirin rica edeceğim.

HAYIRLI OLSUN
2013-2014 eğitim öğretim yılı Silivri’de dün çifte bir açılış kapsamında gerçekleştirildi. Yıkılıp yeniden yapılan 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu yenilendi ve yeniden hizmete açıldı. Okul müdürü Osman Akgül’ün Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan’a teşekkürünü işitenler Özcan Işıklar’ın adını duyamadı. Allah’tan İkram Kayapınar, mevcut belediye başkanını onurlandırdı.
Belediyenin eğitim destek ve yatırımlarını 75. Yıl Cumhuriyet okuluna pek etki etmemiş anlaşılan. Nedeni? Akgül’ün Değirmenci ile yakınlığı olmasa gerek!? Yoksa öyle mi?
Neyse siyasetin konusu hizmetleri arttırmak, aksatmak değil. Bu gerçeği unutmamak da siyasilerimizin en önemli sorumlulukları arasında…
Tüm eğitim camiasına yeni dönemin hayırlı olmasını, güzel başarılar ile geçmesini diliyorum.

YORUM YAP