“Bu iş sorumluluk, duyarlılık ve kurallara uymakla çözülür”

“Bu iş sorumluluk, duyarlılık ve kurallara uymakla çözülür”

2.04.2020 09:06:41

Küpe FM'in “Korona” özel yayınına katılan Mesan Plastik ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aliosman Mertöz, “Bu iş ancak duyarlılıkla ve sosyal sorumlulukla, kurallara tam uymakla çözülür. Bunu yapmadığımız zaman maalesef bedelini ağır öderiz” dedi.

Küpe FM'in “Korona” özel yayınına katılanlar arasında Mesan Plastik ve Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aliosman Mertöz de yer aldı.  

Mertöz, Turhan Alyakut'un sorularını yanıtlayarak, Küpe FM dinleyicilerine yaşanan zorlu süreçten sanayicilerin, işletmelerinin, personellerinin nasıl etkilendiğini, firma ve dernek olarak aldıkları önlemleri açıkladı. Mertöz,  ayrıca sosyal dayanışma ve kurallara uyulması gerektiğine önemle dikkat çekti.

MERTÖZ: HAYATLARINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Aliosman Mertöz, duyarlı yayından dolayı Küpe FM ailesine teşekkür ederek şöyle konuştu: “Tüm Küpe FM dinleyicilerine sevgi ve saygılarımı arz ediyorum. Ayrıca Korona virüsü sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyorum.

“NORMALLEŞME HAZİRAN AYINDA BAŞLAYACAK”

Tabi bu hastalığın sadece ülkemizde değil, dünyada kontrol altına alınması gerekiyor. Mikroskopla göremediğimiz kadar küçük bir virüs meğer ne kadar güçlüymüş. Maalesef tüm dünya çok zor anlar yaşıyor. İnşallah bu sıkıntılı günler bitecek, insanlık bunun çaresini bulacak ve normalleşme, şahsi görüşüme göre, Haziran ayında başlayacak.

“BÜYÜK DUYARLILIK GÖSTERDİLER”

Sektörümüzde birçok arkadaşımız büyük duyarlılık gösterdi. Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği Yönetimi olarak en son yapmış olduğunuz toplantıda devletimizin koyduğu tüm kurallara harfiyen uymamız gerektiğini özellikle belirttik.

“ÖRNEK OLMASI AÇISINDAN FABRİKAMIZI KAPATTIK”

Biz örnek olması açısından geçen hafta iş yerimizi kapattık, bütün müşterilerimize, tedarikçilerimize, paydaşlarımıza, maille, telefonla ulaşarak sürece en üst düzeyde destek vermemiz gerektiğini ilettik. Bu örnek ve duyarlı davranışımız çok büyük destek gördü. Bu hafta itibariyle de birçok fabrika üretimlerine ara vermiş durumda.

“ELEMAN ÇIKARMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği olarak hiçbir üyemizin asla eleman çıkarmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu olağanüstü olayın önüne geçebilmek ancak sosyal dayanışma,  yüksek moralle mümkün. Birbirimize destek olmak zorundayız. 

“55 YAŞ ÜSTÜ VE SAĞLIK DURUMU UYGUN OLMAYANLARA ÜCRETLİ İZİN VERDİK”

Kendi fabrikamdan örnek verecek olursam sadece 65 değil, 55 yaş üstü ve sağlık durumu uygun olmayan çalışanlarımıza, hamile personelimize ücretli izin verdik.

“İŞİN BOYUTUNUN FARKINDAYDIK VE FİRMA OLARAK ÖNLEM ALDIK”

4 Mart 2020 tarihinde Doç. Dr. İbak Gönen'nin katılımıyla personelimize Koronavirüs bilgilendirme eğitimi düzenledik. Türkiye'de ilk vaka 10 Mart'ta açıklandı, 17 Mart'ta da ilk can kaybı oldu. Ancak biz Mart ayının başında tüm seyahatlerimizi, müşteri ziyaretlerimizi iptal ettik. Yurt içi ve yurt dışı bütün seyahatlerimizi Şubat sonunda aldığımız kararla iptal ettik. İşin boyutunun farkındaydık. Hem firma, hem dernek olarak tüm üyelerimizle bunu paylaştık.

“KAMPANYAYA 50 BİN TL'LİK BAĞIŞTA BULUNDUK”

Ayrıca Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiye'm” kampanyasına Mobilya Aksesuar Sanayiciler Derneği olarak 50 bin TL'lik bağışta bulunduk.  Bu iş ancak duyarlılıkla ve sosyal sorumlulukla, kurallara tam uymakla çözülür. Bunu yapmadığımız zaman maalesef bedelini ağır öderiz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP