Bu haksızlığı bitirin!

Bu haksızlığı bitirin!

3.08.2020 14:43:15

 EREN, 'FİYAT ADALETSİZLİĞİ'Nİ HATIRLATTI

Çiftçi üretim konusunda yetkililer topu birbirine atma konusunda direniyor! Siyasiler ‘tepişirken' ne yazık ki milletin efendisi olmaya layık görünen köylü ‘eziliyor'…

Fener Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak devam ettiği köylerimizde yeni dönemde iptal edilen su indirimi ve TBMM'de yasallaşması bekleyen konuyu bir kez daha “Üretiyoruz” hatırlatması yaparak “Adaletsizliğe dur denmesi köylümüzü sevindirecek, topraklarımıza ve hayvanlarımıza bereketi getirecek…” ifadeleriyle acil çözüm beklentisine dikkat çekti.

Eren'in konuyla ilgili paylaşımına CHP ve MHP kanadından farklı tepkiler çoğalırken, ilki TBMM'i ikicileri de İBB'ye çözüm için işaret etti. Sonuçta çiftçilerimiz yüksek su bedellerine rağmen üretim konusunda direnirken çözüm de geciktikçe gecikiyor!

İşte Eren'in su fiyatlarında indirim konusunu yeniden ilçe gündemine yerleştiren paylaşımı:

“Köylülerimizin su ile sorunları maalesef çok. Bir diğer temel sorun da su fiyatları.

Üretiyoruz, üretiyoruz, üretiyoruz;

SU BİRİM FİYATI; -Taksim, Bakırköy gibi yerlerde tonu 6 TL.

-Daha önce köy olan Kadıköy -Gazitepe -Alipaşa-Küçük Kılıçlı- Yolçatı-Çeltik köylerinde de su fiyatı 6 ila 10 TL arasında değişiyor.

Bu eski köylerimizde orman köyler gibi köylerinde bağ-bahçelerde tarım ürünlerinin üretildiği göz önüne alındığında adaletsizlik anında ortaya çıkıyor.

Ayrıca; eski köylerinde tarım ile birlikte köylümüz geçimini hayvancılıktan sağlıyor. İneklerimiz, buzağılarımız, koyunlarımız ve kuzularımız da suyu 10 TL'ye içiyor yani.

Bunun karşılığında ise sütün litresi 2.5.TL- 2.7.tl!

Bu adaletsizliğe dur denmesi köylümüzü sevindirecek, topraklarımıza ve hayvanlarımıza bereketi getirecek inşallah.

Eski köy şimdi mahalle olan, Kadıköy – Gazitepe - Alipaşa - Küçük Kılıçlı - Yolçatı - Çeltik, beş köyde de birim fiyatı ton başı 1 TL olmalı Torba Yasa veya İBB İSKİ tarafından 1 TL yapılmalı.”

YORUM YAP