Bozoğlu: Silivri artık kalkınmalı

Bozoğlu: Silivri artık kalkınmalı

1.02.2019 10:23:58

“Silivri halkının kaybedecek bir beş yılı daha yok” diyen AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, katıldığı radyo programında 31 Mart seçimlerini ‘köprüden önceki son çıkış' olarak işaret ederek Silivri halkına şu uyarıda bulundu: “Can çekişen bir Silivri var, müdahale edildi edildi, edilmedi Allah korusun!”

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, 30 Ocak Çarşamba günü, 17.00'da, Küpe FM'de Kamil Bilici'nin hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler programının canlı yayın konuğu oldu.
“2004-2009 arasında Silivri'de yapılmış olan yollara yama yapamayan bir mantık var şu anda. Bizim bu mantıktan ivedi bir şekilde kurtulmamız lazım” mesajını veren Bozoğlu, ilçe siyaseti, 31 Mart 2019 yerel seçimleri ve Cumhur İttifakı'yla ilgili düşüncelerini açık yüreklilikle paylaştı.

“SİLİVRİ'NİN GELECEĞİ İÇİN CUMHUR İTTİFAKI İLE EL ELE VERMELİYİZ”
Halkla bütünleşen, sosyal, adil ve kalkınmacı belediyecilik için Silivri'nin Cumhur İttifakı'na ihtiyacı olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, şöyle konuştu: “Silivri hizmete aç bir bölge. Bizim hem halk, hem siyasetçiler, hem sivil toplum kuruluşları olarak gecemizi gündüzümüze katarak Silivri'yi kalkındırmamız lazım. Silivri İstanbul'un bir ilçesi ama Trakya'nın da İstanbul'a açılan kapısı. Keşan'a yeni doğalgaz veriliyor. Silivri'ye doğalgaz verileli çok uzun yıllar oldu.
Silivri'deki kömür kokusundan yoksun temiz hava, Keşan'a yeni ulaşmaya başladı. Fakat yapısal olarak baktığınız zaman Silivri ile Keşan'ı karşılaştırdığınızda belki yan yana gibi duruyor. İşte bu benim içimi acıtıyor. Bu böyle olmamalı. Havaların çok soğumadan ama günübirlikçilerin Silivri'den uzaklaştığı, dökülen yaprakların savrulduğu lakin herkesin birbirini tanıdığı o zamanları iyi değerlendirebilmek adına sonrasındaki yapılaşmayı iyi planlamamız gerekiyor. Bu bir tek bina olarak görülmemeli, yaşam alanları olarak görülmeli. Silivri'nin 35 mahalleden ibaret olduğunu bilen bir yönetimle devam etmeliyiz.
Büyükçavuşlu ile Selimpaşa arasında 65 kilometre var, yeni yapılan tüp geçitten geçerseniz Selimpaşa-Üsküdar arası da 65 kilometre. Tam ortada bir yer gibi görebilirsiniz fakat Silivri bu kadar geniş bir alanın içerisinde yapılabilecek olan şeylerin minimumuyla kendini hareket ettirmeye çalışıyor. Çok üzücü. Silivri artık kalkınmalı. Çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğine yatırım yapabileceğimiz, miras bırakabileceğimiz bir takım projeler yapmalıyız diye düşünüyorum. Bizim çok daha büyük işlere ihtiyacımız var. Bununla alakalı Belediye Başkan Adayımız Volkan bey muazzam bir çalışma yapıyor. Bu uğraşların neticesinde Silivri'ye gerçekten farkındalık yaratacak bir çalışmanın geleceği aşikar.

“SİYASET HALKLA BÜTÜNLEŞME SANATIDIR”
‘Bugün var, yarın yok' mantığıyla hareket edip sadece Silivri merkezindeki değil, belde ve köylerindeki insanların gönlünü alarak yolda yürümeliyiz. Çünkü siyaset halktan uzaklaşma değil, halkın içerisine girme sanatıdır. Halktan uzaklaşanların cevabını halk zaten verir. Belki ağır olacak ama Silivri'deki hizmet viranlığını canlandırmamız lazım. Bizim geleceğe bırakacak bir şeylerimiz olmalı. Bunları bırakırsak başarılıyız, bırakamazsak başarısızız.

“CUMHUR İTTİFAKI, DEVLETİN BEKASI  İÇİN VERİLEN BİR KARARDIR”
Cumhur İttifakı Silivri'de gayet iyi ilerliyor. Silivri, kasaba siyaseti mantığıyla ilerleyen bir yer değil artık. Cumhur İttifakı'na Türkiye'nin genelinden, devletin bekası üzerinden bakmak lazım. Böyle gördüğünüz vakit Silivri'de AK Parti'nin ve MHP'nin 15 Temmuz'da, 24 Haziran'da olduğu gibi bir ve beraber olmasında herhangi bir beis göremezsiniz. Cumhur İttifakı ile beraber yol yürüyen ve devlet bekası üzerinden bu işe bakan halkın gerçekten elhamdülillah demesi lazım. Çünkü biz bu ülkenin bekası için mücadelenin nasıl gerçekleşmesi gerektiğini ortaya koyan, aynı zamanda ilk olması sebebiyle tüm Türkiye'ye mesajı verecek olan, harcı olacak olan, bunun yapıştırıcısı görevini görecek olan ilçe olmuş olacağız. Siyasi tarihte yerel siyasette ilk defa yapılmış olan ittifak ortaklığı benim ve MHP İlçe Başkanının önüne gelmiş bir durum. Ama biz bunları yenecek durumdayız. Gerçekten bu duruma çok hassas bir şekilde, iyi niyetimizle ve devletin bekası olan ittifaka iyi cevap verebilecek ve bunu da sürdürebilecek kapasitede olduğumuza inanıyoruz.

“HALK VOLKAN BEYİ ÇOK ÇABUK BAĞRINA BASTI”
İlk başta belki Silivri halkının kafasında bir takım soru işaretleri vardı ama çok çabuk atlattı ve Volkan beyi bağrına bastı. Onun naif kişiliği, güler yüzlülüğü, insanlara karşı tüm kalbini açarak konuşması sahada insanlara bunu hissettirdi. Halkın gerçekten 2019'da istediği, beklediği, özlediği bir tarz. İnsanları ötekileştirmeden, kötülemeden, kendinden uzaklaştırmadan, kendini sırça köşkte görmeden duruşunu tüm samimiyetiyle ifade ettiğinden dolayı bugün halk Volkan beyi çok çabuk bağrına bastı. Kahvehane, cafe gibi toplu hizmet alanlarında halkın Volkan beyi nasıl bağrına bastığını gördük. Önemli olan bu. Silivri Belediyesi eski Başkanı rahmetli Şaban babanın dediği gibi ‘iki park bir bahçe, gerisi davul zurna eğlence' mantığıyla yol yürümekten ziyade gerçekten çoluğumuza çocuğumuza miras bırakabileceğimiz bir şehir inşa eden mantığın burada hareket etmesi lazım.

“SİLİVRİ CAN ÇEKİŞİYOR”
Silivri'ye hem merkezi hükümetin hem de Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini getirmek adına can hıraş bir şekilde çalışma yapacağız. Silivri halkının kaybedecek bir beş yılı daha yok. Can çekişen bir Silivri var, müdahale edildi edildi, edilmedi Allah korusun. 2004-2009 arasında Silivri'de yapılmış olan yollara yama yapamayan bir mantık var şu anda. Bizim bu mantıktan ivedi bir şekilde kurtulmamız lazım.”

“GÖSTERİŞ DERDİNDE DEĞİLİZ”
AK Parti'nin 9 Silivri Belediye Başkan Aday Adayı hakkında da önemli mesajlar veren Bozoğlu, “Et tırnaktan ayrılır mı? Onlar bizim siyasi duayenlerimiz. İçerisinde beraber siyasete başladığımız, beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız var. Onların siyaseten etmiş olduğu tecrübeleri bir kenara koyup, tekrar tecrübe etmenin ve tecrübeyle karşına gelecek olan şeyleri bir daha yaşamaya çalışmanın mantığı yok. Allah razı olsun hepsinden, bize bir telefon kadar yakınlar. İnsanlar sosyal medyada görmek istiyorlar ama biz gösteriş yapmanın derdinde değiliz. Biz biriz, beraberiz. Devlet için, millet için, Silivri için, Türkiye için, İstanbul için, 39 ilçedeki ittifak için ağabeylik ve kardeşlik çerçevesinde onların kazanmış olduğu siyasi tecrübeleri paylaşmaları neticesinde biz burada iktidar olup Silivri'ye hizmet edeceğiz. Hep beraber mücadele edeceğiz. Devletin bekası denen olgunun Silivri'de oturmuş olduğunu bizim Türkiye'ye göstermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP