Borç mahsuplaşması oybirliği ile geçti

Borç mahsuplaşması oybirliği ile geçti

9.04.2021 16:49:39

Silivri Belediyesinin kamu borçlarından mahsuplaşma yapılması şartı Gümüşyaka'daki spor alanının Maliye Bakanlığına ‘satışı' oybirliği ile geçti.

Silivri Belediye Meclisinin 05/04/2021 tarihli toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen,  mülkiyeti belediyeye ait Gümüşyaka Mahallesi 11908 parsel sayılı taşınmazın, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü hakkında Kanunun 8. Maddesi hükmü gereğince vergi borçlarımıza karşılık satışına yönelik karar oybirliği ile alındı.

Salim Çavdar, Plan ve Bütçe Komisyonunun inceleme ve görüşünü şöyle okudu:

KOMİSYON İNCELEMESİ

Silivri Belediye Meclisinin 05/04/2021 tarihli toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Gümüşyaka Mahallesi 11908 parselin dosyasında yapılan incelemede; 15/01/2021 tarih 68 sayılı imar durumu belgesinde bahse konu parselin Gümüşyaka mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Kamu tesis alanında (spor alanı) kaldığı, 21/01/2021 tarih 1089824 sayılı Emlak İstimlak müdürlüğünün yazısı ile Gelir İdaresi   Başkanlığına İstanbul Vergi    Dairesi    Başkanlığı    Silivri    Vergi Dairesi    Müdürlüğünden   Gümüşyaka    Mahallesi 11908 parsel sayılı taşınmazın, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü hakkında Kanunun 8. Maddesi hükmü gereğince vergi borçlarımıza karşılık satın alınmasının talep edildiği, Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın 12/03/2021 tarih 479785 sayılı yazısı ile Belediyemizin vergi borcundan mahsup edilmek üzere, bahse konu taşınmazın toplam 21 Milyon 875 Bin TL satış bedeli üzerinden Maliye Bakanlığınca satın alınmasına muvafakat edilip edilmediğinin bildirilmesinin talep edildiği görülmüştür.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Silivri Belediye Meclisinin 05/04/2021 tarihli toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan, Gümüşyaka Mahallesi 11908 parsel sayılı taşınmazın, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü hakkında Kanunun 8. Maddesi hükmü gereğince vergi borçlarımıza karşılık  toplam 21 Milyon 875 Bin TL satış bedeli üzerinden Maliye Bakanlığına satılması 5393 sayılı kanunun 15/h ve 18/e maddeleri gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. 

Meclis'e saygılarımızla arz olunur.”

VARDAR, SPOR SAHASI TALEBİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Gümüşyaka'daki kamu tesis alanının belediye borçlarına karşılık Maliye Bakanlığına devri konusunda söz alan Lütfü Vardar şunları söyledi: “Kamuya ait yerlerin mahsuplaşmasını destekliyoruz. Daha öncelik dönemlerde de bu gibi taliplerde bulunulmuştur fakat sonuç alınamamıştır. Bu taşınmazın sahibi olan mahalle halkı adına yan tarafında atıl durumda bulunan spor sahasının Silivri Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete sunulmasını temenni ediyoruz.”

YILMAZ: BİR SPOR TESİSİNİ GÜMÜŞYAKA'YA KAZANDIRMIŞ OLURUZ İNŞALLAH

Başkan Yılmaz da söz alarak şu yanıtı verdi: “Çok cılız da olsa bazı eleştiriler yükseldi. Silivri sınırları içerisindeki her çakıl taşında Silivri'de herkesin hakkı var. Yerin Gümüşyaka'da olması Selimpaşa'da yaşayan bir vatandaşımızı da hem kaygılandırmalı hem sevindirmeli.

Burada gerçek anlamda bir satış yok. Yapılan şu; devir ettiğimiz yerin yanı başında da daha önceden yapımına başlanan ve yarım kalan bir spor tesisi var. Bu alan da onun yanında spor alanı olarak ayrılmış. Dolayısıyla imara mevzu edilecek bir yer değil ve Silivri'de yapılacak millet bahçesinin trampasında kullanılmak üzere bu kararı alıyoruz. Biz Çevre Bakanlığına devredeceğiz o da Spor Bakanlığı ile trampasını yapacak.

Lütfü Beyin'in temennisine katılıyorum Silivri belediyesi olur, İBB olur Bakanlık ya da hep beraber bir spor tesisini Gümüşyaka'ya kazandırmış oluruz inşallah.

Kamuya olan borçlarımızı da giderek azaltarak kendi ayakları üzerinde duran, borçlar dolayısıyla alacaklılarıyla sorun yaşamayan, devlete borcu olmayan bir belediye yapısına yavaş yavaş kavuşuyoruz.”

Takasa ilişkin gündem maddesi meclisten oybirliği ile geçti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP