XXXXX

Boğlucada Yıkımda Sona Doğru

 Işıklar, konuyla ilgili kişilerin bilgilendirilmesi amacıyla Silivri'de İBB yetkililerinin katılımıyla toplantı  düzenlemek istediklerini aktardı.
Bazı vatandaşların istimlak bedellerini kabul edip aldığını, mal sahiplerinin İstanbul'a davet edilerek tek tek bilgilendirildiğini söyledi. İstimlak bedellerini kabul edip alan da, almayan için de değişen bir şeyin olmayacağını köprüye kadar olan binaların yıkılacağını belirten Işıklar, yıkından sonra bedel arttırma davalarının açılabileceğini söyledi.
Özellikle son selin ardından dere yataklarındaki yapılar, artık Bakanlar Kurulu kararıyla yıkılıyor. Belediyelerin bir fonksiyonu kalmadı görüntüsü var. Zaten kalsa da ağır sorumluluklar ve kıt kaynaklarla kimse bu süreçte sorumluluk almak istemez.
Uzun lafın kısası; Boğluca'da yıkım kaçınılmaz ve en yakın zamanda!

PROJELER HAYATA GEÇİYOR
Işıklar, Esnaf ve Sanatkarların yanı sıra dün CHP Silivri İlçe Yeni Yönetimi ve Başkanı Selami Değirmenci'yi de ağırladı. Kongre geriliminin giderek daha az, kucaklaşmanın daha da bariz hissedildiği ziyaret, olumlu işbirliğinin sinyalleri ile birlikte bu konuda umudu da arttırdı. Işıklar, kendi sahasında bulunmanın vermiş olduğu rahatlığı da yaşadı tabi.

Işıklar'ın her iki ziyarette de neredeyse nefes almaksızın anlattığı yeni projeleri ve kazanımları dikkat çekti. Alman Üniversitesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi ile imzalanan protokol, Aydın Üniversitesi ile sonuçlanmak üzere olan temaslar yerel yönetimin üniversite kenti hayalini gerçeğe dönüştürüyor adım adım.
Silivri ile ilgili başlatılan yol çalışmaları, cadde ile sokak düzenleme projelerinin ihale süreçleri gündemde. Sahil ve deniz kıyısının, sosyal alanların Murat Çeşme gibi iyileştirilerek daha aktif ve çok yönlü değerlendirmesine gelinen noktalar da kuşkusuz çok hoş.
Yerel yönetim yapamadıklarını anlatmaktan, yaptıkları gölgede kalmış hissi uyandırıyor.
Işıklar'ın neyi niçin yapamadığından ziyade yaptıklarını anlatması bile halkın desteğinin tazelenmesi konusunda istenen etkiyi yaratacaktır.

ÖZTEKLER SİLBAŞTAN
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan, CHP'li İmar Komisyon Üyeleri, AKP Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş ile birlikte Özteklerle dün bir araya geldi. Alternatif arayışı konusunda tarafların uzlaşma yoluna girdiği edinilen bilgiler arasında. Konunun kesinlik kazanmasının ardından yeni bir protokolle meclis gündeminde değerlendirilmesi bekleniyor.

ŞOFÖR VE OTOMOBİLCİLERİN
SEÇİMİ YARIN
Silivri Şoför ve Otomobilciler Odası yarın Mega Saray'da yapılacak seçimle yeni yönetimini belirleyecek. Yarışa mevcut oda başkanı Zafer Aşkın'ın yanı sıra Murat Tezeller ve ekibi de dahil oluyor. Seçimin odaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


Hafta sonu kar var aman dikkat!



YORUM YAP