XXXXX

“Bize Islah OSB verin size Silivri’yi verelim!”

Çok ilginç bir duyum aldım. Ama nedense hiç şaşırmadım, yapmamıştır, dememiştir diye düşünemedim. İddiaya göre Silivri SİAD Başkanı Kadir Baran, Islah OSB ile ilgili süreçte genel iktidar temsilcilerinin desteğini kazanma aşamasında AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca’ya "Bize Islah Organize Sanayi Bölgelerini verin size Silivri’yi verelim” cümlesini kurmuş.
İddiayı öğrendiğim kişinin lafına son derece itibar ederim. Bugüne kadar gördüklerimden yola çıkarak Baran’ın da bu davranışı sergilemiş olmasından ise, kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım, kuşku duymakta güçlük çekiyorum. Anlamadığım tek nokta Baran’ın ‘Silivri’yi birilerine alıp verme’ konusundaki iddiasının dayanağı. Ve de merak ettiğim kendi adına mı temsil ettiği dernek üyeleri adına mı böyle bir kararlılığı ifade etti?
Ama ‘verelim’ dediğine göre dernek üyeleri adına konuşuyor… Yoksa ‘vereyim’ derdi… Silivri’deki sanayici ve iş adamlarına hitap etmedeki yetersizliğini bu denli hiçe sayıp ilçe halkın iradesi üzerinde ifade ettiği tarzda bir hakimiyet sahibi olduğunu SİAD Başkanına düşündüren şey ne acaba? Belki de her dönem yerel iktidarları kafalama becerisidir…
CHP’nin Belediye Başkan Adayıyken ve Silivri’de AK Parti yerel iktidarken SİAD toplantısında Işıklar’ı konuşturmayan, seçildikten sonra ise AK Parti’ye karşı dışlayıcı tutum içine giren Baran’ın huyunu suyunu herkes çözdü. Bunu şahsına yoranlar da olabilir temsil ettiği sanayici ve işadamlarının kararı olarak değerlendirenler de… Ama şu bir gerçek ki CHP’si de AK Partilisi de iktidarı kaybettikleri anda uğrayacakları akıbeti biliyorlar. Ve Allah’tan Silivri, şahıs ve belli grupların ‘alışverişine’ kurban gidecek kadar aciz bir durumda değil.
Bu iddianın aslını kamuoyuna Silivri SİAD açıklasın!

IŞIKLAR, METROPOL FM’DE TÜRKOĞLU’NUN CANLI YAYIN KONUĞU
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bugün saat 17.00’da 102.3 frekansında Metropol FM’de Yılmaz Türkoğlu’nun canlı yayın konuğu olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hakkında Işıklar’ın bilgi vermesi ve Silivri halkını etkinliklere davet etmesi bekleniyor.
Reyhanlı’daki saldırılar sebebiyle iptal edilen konser programı yerine saat 20.00’da başlayacak Gençlik Yürüyüşünün ardından saat 21.00’da Silivri Belediyesi Fuaye ve Sergi Salonunda Çoban Ateşi kitabının yazarı Gürkan Hacır’ın "Cumhuriyeti gören yüzler” sergisi açılacak.
Ardından da kitabında konuk ettiği isimlerden biri olan Gazeteci-Yazar Orhan Karaveli ve araştırmacı-yazar Muazzez İlmiye Çığ’ın konuşmacı olarak katılacağı bir panel düzenlenecek.

HAYIRLI OLSUN
Türkiye KAMU-SEN Hizmet Kolu Sendikaları Silivri hizmet bürosu açılışı 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Havuzlu Kahve Sokak, Silivri İş Hanı, Kat:3’te yapılacak. Hayırlı olsun…

YORUM YAP