Birlik Lokması hassas mesajlar verdi

Birlik Lokması hassas mesajlar verdi

24.10.2017 11:23:43

Silivri Cem Evi'nin Birlik Lokması etkinliğinde konuşan Alevi Dedesi Ertuğrul Arslan, “Alevi-Bektaşi inancına mensup insanlar, siyasilerden samimiyet ve kendi sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyorlar. Kişisel çıkar ve menfaatlere yönelerek, toplumsal çıkar ve menfaatlerimizi göz ardı eden zihniyet sahipleri; inancımızı, insanlarımızı Cem ve Meydan Evimizi artık kullanamayacaklardır. Bunlara toplumdan aldığımız güçle, kendi yaşamsal varlığını yüzyıllardır devam ettiren inanç önderleri olarak bizler müsaade etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Silivri Alevi Kültür Derneği ev sahipliğinde, 21 Ekim Cumartesi günü, saat 10.00'da Silivri Cem Evi yemekhanesinde Birlik Lokması etkinliği düzenlendi. Toplumsal barışa katkı sağlanması amacıyla kaydedilen etkinliğe vakfın ve derneğin yönetiminin yanı sıra, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Figen Yıldız ve Süheyl Kırkıcı, Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, hayırsever Ali Şahna, Alevi kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birlik lokması Alevi Dedesi Hasan Ağa'nın okuduğu Sofra Gülbengi ile başladı. Hoşgörü, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik şemsiyesi altında buluşup bütünleşme çağrısının yapıldığı etkinlikte, siyasilerden Alevilik inancına mensup yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin önündeki engellere karşı duyarlı olmaları ve çözüm üretmelerine yönelik beklentiler de açık bir biçimde ortaya konuldu.

ARSLAN: BİRBİRİMİZİ SEVMEYE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
Alevi Dedesi Ertuğrul Arslan, katılımcılara şöyle seslendi: “Sevgili canlar, bizler yüzyıllardır süren baskı, zulüm ve işkenceye karşı sizlerle beraber direnen, Hz. Hüseyin'den miras aldığımız Alevi duruşunu; dövülerek, sövülerek, zaman zaman her türlü kötü ithamlar altında bırakılarak, bazen de Çorum'da olduğu gibi fırınlara atılarak, vurulup öldürülerek kısacası her hal ve şartta bedeller ödeyerek, insanlığın kurtuluşu gördüğümüz Alevi-Bektaşi İslam inancını insanlara aktarımda görev üstlenmiş Evladı Resul inanç önderleriyiz.
Sevgili dostlar, ülkemiz ve bizler sokaktaki sade bir vatandaşımızı bile harcama lüksüne sahip olmadığımız bir süreçten geçmekteyiz. Bu nedenle her zamankinden daha fazla birbirimizi sevmeye, birbirimize karşı saygılı olmaya ihtiyacımız var.
Asırlardır sizlere kararlılığı ile tüm İslam âlemine örnek olan, İslamiyet'in ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in içindeki kelamın intikalinde canıyla bedel ödemiş, bizlere bugün Alevi olma erdemini bahşeden Hz. Hüseyin'i; “Tanrının en küçük tecelligahı insandır” diyen, insanı sevmeyi Tanrıyı sevmekle özdeş gören En-el Hak öğretisinin sahibi Hallacı Mansur'u; “Ellerin kâbesi var, benim kâbem insandır, kuran da kurtaran da insanoğlu insandı” diyen, arslanla ceylanı yan yana yaşatan hoşgörü abidesi pirimiz hünkârımız Hacı Bektaşi Veli'yi; “72 milleti aynı gözle görmeyen halka müderris olsa da hakikatte asidir” diyen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin temellerini 700 yıl öncesi atan sevgi ozanı Yunus Emre'yi; “İster kafir, ister putperest, ister mecusi ol gel… Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir, her ne olursan ol gel” diyen aşk şairi Mevlana'yı; dik duruşuyla zamanın despotizmine boyun eğmeyip “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diyen, zamanın Hızır Paşasına canı pahasına başkaldıran Pir Sultan Abdal'ı anlatmadık mı? Oh halde bu ayrı gayrımız niye?

“SİYASİLERDEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ”
Sevgili canlar, inanç önderleriniz olarak sizleri birbirinizi sevmeye, birbirinizi hoşgörü içinde seyretmeye, hizmet edenlere karşı vefa duygusu içinde hareket etmeye, bir olmaya, iri olmaya ve de diri olmaya yüksek sesle davet ediyoruz. Bu davetimiz hepinizedir. Bizi yok sayan, verdiği taahhütleri yerine getirmekte kusur içinde olan herkesin şunu artık çok ama çok iyi bilmesini istiyoruz;
Alevi-Bektaşi inancına mensup insanlar, siyasilerden samimiyet ve kendi sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyorlar. Kişisel çıkar ve menfaatlere yönelerek, toplumsal çıkar ve menfaatlerimizi göz ardı eden zihniyet sahipleri; inancımızı, insanlarımızı Cem ve Meydan Evimizi artık kullanamayacaklardır. Bunlara toplumdan aldığımız güçle, kendi yaşamsal varlığını yüzyıllardır devam ettiren inanç önderleri olarak bizler müsaade etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Kaybolmaya yüz tutmuş dede-talip arasındaki ilişkiyi yeniden tesis ederek, yüzyıllarca kendi sorunlarını adliyeye, zaptiyeye intikal ettirmeksizin dede-pir-mürşit huzurunda halli yolunu seçmiş olan sizlerin arasında bu toplum dinamiklerini yeniden hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız.
Kamil insanlardan örülü topluluğumuzun bu konuda kendi iradeleriyle en doğru kararları vefa duygusunu yitirmeden alacağına inancımız tamdır.

“CEM EVİMİZİN TAMAMLANMASINDA MADDİ YARDIMLARINI ESİRGEMEYEN ALİ ŞAHNA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Sevgili dostlar, bu güzel eserin meydana getirilmesinde emeği geçen yöneticilere ve Cem Evi inşaatımızın yemekhane ve gasilhane ünitelerinin tamamlanmasında maddi yardımlarını esirgemeyen Ali Şahna canımıza teşekkür ediyoruz.
İçinizde Hz. Hüseyin'in aşkı, Hacı Bektaşi Veli'nin ışığı, Pir Sultan Abdal'ın direnç ve kararlılığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ise devrimci ruhu hep var olsun. Sizlere aşk-ı niyazlarımızı iletiyor, sevgi ve muhabbetlerimizi arz ediyoruz. Hepinizin Hak yardımcısı, Pir yoldaşı olsun.”

ALİ ŞAHNA PLAKETLE ONURLANDIRILDI
Birlik Lokması etkinliği, Silivri Cem Evi'nin morg, bay-bayan tuvalet ve abdesthaneden oluşan gasilhanesi ile yemekhanesini yaptıran hayırsever Ali Şahna'ya plaket takdim edilmesiyle son buldu.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP